30.10.10

Πήγαν την …Σχίζα στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι !

Το θέμα του πεδίου βολής Σχίζας στο ευρωκοινοβούλιο από Τρεμόπουλο !
Το θέμα της λειτουργίας πεδίου βολής σε περιοχή NATURA της Μεσσηνίας, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Πρόκειται για τη νήσο Σχίζα, στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας, με κωδικό προστατευόμενης περιοχής GR2550003, όπου το παλιό πεδίο βολής της Πολεμικής Αεροπορίας επαναλειτούργησε με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η λειτουργία του είχε σταματήσει το 2004.
Με γραπτή ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου τίθενται προς την Κομισιόν τα ερωτήματα κατά πόσο η λειτουργία του πεδίου βολής είναι συμβατή με τις προβλέψεις της Οδηγίας 92/43 για τις προστατευόμενες περιοχές, αλλά και κατά πόσο υπάρχουν μελέτες που να διασφαλίζουν ότι οι βολές δεν αφήνουν επικίνδυνα κατάλοιπα στο ευαίσθητο περιβάλλον του νησιού. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ρωτά επίσης τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η Κομισιόν για να διασφαλίσει την τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων προστασίας στη συγκεκριμένη περιοχή.
«Δε μπορούμε να δεχόμαστε άλλο την αντίληψη ότι εκεί που αρχίζει ο στρατός, τελειώνει η λογική», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος…
«Οι προστατευόμενες περιοχές οφείλουν να είναι προστατευόμενες περιοχές. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται για να σταματήσει να βομβαρδίζεται από την ίδια μας τη χώρα το περιβάλλον και ο τουρισμός της περιοχής τους».
Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο Λάμπρος Μπούκλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά:
«Είναι αδιανόητο να θεωρείται μια προστατευόμενη περιοχή, εκπαιδευτικός στόχος για την αεροπορία. Τι συνειδήσεις δημιουργούμε στους εκπαιδευόμενους, και τι μήνυμα δίνουμε στην κοινωνία; Είναι σημαντικό ότι οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ένα αγώνα να προστατεύσουν ταυτόχρονα και το περιβάλλον και την τοπική τους οικονομία. Οι διακηρύξεις του υπουργείου Άμυνας για «πρασίνισμα του στρατού» αποτελούν απαράδεκτη υποκρισία όταν στην πράξη γίνεται το τελείως αντίθετο».

Τσουκνίδα …ένα παρεξηγημένο φυτό !

Η τσουκνίδα δεν μας δίνει μόνο τον ….κνησμό !
Πόσες φορές έχετε τρυπηθεί κοπεί η έχετε αιμορραγία στη μύτη. Η λύση είναι δίπλα σας. Αν κοπανίσετε μερικά φύλλα τσουκνίδας και τοποθετήσετε το χυμό τους ή ακόμα τα ιδία κοπανισμένα φύλλα στη μύτη σας ή στη πληγή σας η αιμορραγία σταματά αμέσως.
Ο ίδιος χυμός της τσουκνίδας σταματά τον κνησμό που προκαλεί η ίδια η τσουκνίδα όταν την αγγίξουμε. Η τσουκνίδα είναι στυπτική, αιμοστατική γι’ αυτό συστήνεται στις εσωτερικές αιμορραγίες κατά της αιματουρίας, των αιμοπτύσεων, αιματεμέσεων και των μητρορραγιών.
Τα φύλλα του φυτού κοπανισμένα και πολτοποιημένα με λίγο αλάτι, χρησιμοποιούνται εναντίον της γάγγραινας και των ελκών.
Είναι αντιδιαβητική αντιρρευματική και διουρητική. Διαλύει το ουρικό οξύ και τα σπόρια της τις πέτρες στη χολή.
Είναι κατά της βραδινής ενούρησης.
Είναι γαλακταγωγική και αυξάνει το γάλα μιας μητέρας που θηλάζει…..
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C εξασφαλίζει αυξημένη απορρόφηση του σιδήρου, έτσι ο χυμός του φυτού βοηθά στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας και χρησιμεύει στην γενική ατονία του σώματος.
Τέλος για τα μαλλιά που πέφτουν αλλά και για την πιτυρίδα, συνιστάτε ελαφρό μασάζ με αφέψημα ή έγχυμα από την ρίζα της. ftiaxno.gr

Έκλεψαν …ολόκληρο τρακτέρ με φορτηγό!

Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς…
Οργιάζουν οι διαρρήκτες στην Ηλεία, όπου είναι προφανές ότι η Αστυνομία είναι… απούσα και έχουν φτάσει στο σημείο να κλέβουν ακόμη και ογκώδη αντικείμενα χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί! Τελευταίο κρούσμα ήταν η κλοπή ενός ολόκληρου… τρακτέρ αξίας 15.000 ευρώ, το οποίο έκλεψαν άγνωστοι από μια αποθήκη την οποία παραβίασαν στην Νέα Μανωλάδα! Από το ίχνη που βρέθηκαν, φαίνεται ότι οι δράστες φόρτωσαν το βαρύ και ογκώδες όχημα σε φορτηγό, με το οποίο εξαφανίστηκαν αφού πήραν μαζί τους όσα γεωργικά φάρμακα και νάιλον για τις καλλιέργειες βρήκαν μέσα στην αποθήκη, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ! Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κινήσουν το τρακτέρ με το πετρέλαιο που έκλεψαν λίγες ώρες νωρίτερα από τα ντεπόζιτα φορτηγών του δήμου Ωλένης, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε παρκινγκ του δήμου! Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος στην Αστυνομία, το προσωπικό του δήμου τον ενημέρωσε ότι βρήκε άδεια τα ρεζερβουάρ των φορτηγών, τα οποία περιείχαν συνολικά 500 λίτρα πετρελαίου αξίας περίπου 750 ευρώ! protothema.

Νταήδες» αστυνομικοί χτύπησαν νεαρό με νοητικά προβλήματα!

Προσπάθεια να κουκουλώσουν το περιστατικό - Περίεργα παιχνίδια με τον ξυλοδαρμό του 25χρονου !!
Σε μια απαράδεκτη προσπάθεια να «κουκουλώσουν» το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του 25χρονου με τη έχει νοητική στέρηση από τρεις αστυνομικούς, φαίνεται πως έχει επιδοθεί η Αστυνομία της Πάτρας! Την Παρασκευή αστυνομικοί κύκλοι διέρρευσαν ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της και παραδέχθηκε πως ο γιος της χτύπησε ενώ έτρεχε για να ξεφύγει. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα τους διέψευσε! Ο άτυχος νεαρός, που έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί χέρι, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί τον άρπαξαν από το πέτο του μπουφάν του και τον πέταξαν με δύναμη πάνω σε έναν τοίχο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του! Αυτό συνέβη την στιγμή μάλιστα που τους είχε δείξει την ταυτότητά του και δεν υπήρχε αμφιβολία για τα στοιχεία του….
Όταν η μητέρα του πήγε να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, άκουσε τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εκμαιεύσουν από το παιδί της ότι έπεσε καθώς έτρεχε και χτύπησε στο χέρι! Όπως υποστηρίζει, οι αστυνομικοί την παρακαλούσαν να «μην το τραβήξει και χάσουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους»! Όμως, επειδή είναι αναλφάβητη, δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει γραφεί στην κατάθεσή της.

Χρονο-ταξιδιώτης «πιάστηκε» σε φωτογραφία του ’40;

Μήπως πρόκειται για μία καλοστημένη -ψηφιακή;- απάτη;
Το μουσείο «VMC» (Virtual Museum of Canada) κατέχει μία πολύ παράξενη φωτογραφία στη συλλογή του…
Σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε την παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για αναμνηστική φωτογραφία από την επαναλειτουργία της γέφυρας South Fork το 1940 στον Καναδά. Αν προσέξετε, όμως, πιο προσεχτικά την φωτογραφία, θα παρατηρήσετε έναν άνθρωπο στα δεξιά της φωτογραφίας που φοράει μοντέρνα γυαλιά ηλίου, έχει νεανικό και πιο μοντέρνο χτένισμα μαλλιών, ένα t-shirt που σίγουρα δεν είναι της εποχής εκείνης ενώ Πρόκειται άρα για Χρονοταξιδιώτη ή, άραγε, μπορούν να δωθούν εξηγήσεις για τα παραπάνω;
Μήπως πρόκειται για μία καλοστημένη -ψηφιακή;- απάτη;
Διαβάστε προσεχτικά την πηγή της είδησης αυτής και θα σας δωθούν αρκετές απαντήσεις αλλά και… θα σας δημιουργηθούν περισσότερες απορίες και προβληματισμοί για τη φωτογραφία και τον μυστήριο τύπο σε αυτή… [Ας θυμηθούμε εδώ πέρα και τον διάσημο John Titor, που πριν 9 χρόνια περίπου δήλωνε σε forums στο διαδίκτυο ότι είναι χρονο-ταξιδιώτης από το έτος 2036!]

Ο Γ.Μαζωνάκης με φούστα και … σέξι άνδρες λουλουδούδες !!

«Ρούχα είναι, παίζουν από σεζόν σε σεζόν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τραγουδιστής.!!
Με το γνωστό πλέον παντελόνι που θυμίζει φούστα και ατμόσφαιρα... cabaret έκανε πρεμιέρα σε γνωστό κέντρο της Ιεράς Οδού ο Γιώργος Μαζωνάκης! Την παράσταση, πάντως, έκλεψαν οι λουλουδούδες που ήταν... σέξι αγόρια!
Ο γνωστός τραγουδιστής εμφανίστηκε στην πίστα με λευκό μπλουζάκι και το μαύρο παντελόνι - φούστα, για το οποίο έχει δηλώσει πως είναι απλά ένα... παντελόνι από το οποίο κρέμεται ένα κομμάτι ύφασμα. Αφού ανέβηκε πάνω σε μια κυκλική πλατφόρμα, άρχισε να τραγουδά το «Η Καρδιά Μου», ενώ γύρω του είχε χορεύτριες με... κράνος!
«Ρούχα είναι, παίζουν από σεζόν σε σεζόν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τραγουδιστής.
Πριν τον Γιώργο εμφανίστηκαν οι Vegas με την τραγουδίστριά τους να την έχει δει... Lady Gaga, αλλά και η Πάολα που -όπως στη Θεσσαλονίκη- συνεχίζει να φορά δύο διαφορετικού χρώματος παπούτσια (μέχρι πρότινος ξέραμε πως φοράς το εσώρουχό σου ανάποδα για να μην σε ματιάσουν - τώρα μάλλον βρέθηκε καινούργιο κόλπο)….
Οι... εκπλήξεις, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί: αυτό που πρόσεξαν οι πάντες ήταν τα αγόρια με μαύρα παντελόνια και κόκκινα γιλέκα που κουβαλούσαν τα πανέρια με τα λουλούδια, υποκαθιστώντας τις «παραδοσιακές» λουλουδούδες!
Στο κατάμεστο νυχτερινό κέντρο έδωσαν το «παρών» ο Νίκος Παπαδάκης και οι άντρες του «Πρωινό Mou», τουτέστιν Ουγγαρέζος, Θεοδώρου και Λιάγκας χωρίς την Σκορδά.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη !!

Επίσης λόγω της διενέργειας των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στις 7 Νοεμβρίου , τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. !
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου λόγω των εκλογών των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μη λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες την ημέρα εκείνη για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους στις εκλογές, χορηγώντας άδεια μιας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Το υπ. Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές.
Επίσης λόγω της διενέργειας των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στις 7 Νοεμβρίου , τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 14 Νοεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου !

Αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2010, το πρωϊ, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ θα επισκεφτεί το ΚΟΠΑΝΑΚΙ και στη συνέχεια τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ. !!
Αμέσως μετά ο κ. Παναγιωτόπουλος, θα αναχωρήσει για την ΑΘΗΝΑ προκειμένου να έχει συναντήσεις με Μεσσήνιους Ετεροδημότες και το βράδυ θα παρευρεθεί στις ομιλίες των Υποψηφίων Δημάρχων Καλαμάτας Παν. Νίκα και Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρη.
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11/2010, το πρωί, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφτεί καταστήματα στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας στη νέα είσοδο και τις υπηρεσίες της ΑΔΕΚ. Το απόγευμα ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταβεί στην ΤΡΙΠΟΛΗ στην ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά και του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου.
Σήμερα το πρωί ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2010 ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους πολίτες των Γαργαλιάνων, κατά την επίσκεψή του στην Λαϊκή Αγορά της πόλης.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και όλα τα καταστήματα της πόλης, χαιρέτησε και συνομίλησε για αρκετές ώρες με πολίτες, επαγγελματίες αλλά και παραγωγούς της περιοχής. Στη συνέχεια επισκέφτηκε καταστήματα στην Κυπαρισσία, συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης και συμμετείχε στην ομιλία του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου.

Αστυνομικοί ΔΕΝ θέλουν τις καινούργιες ταυτότητες !

Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας !
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δύο ένστολοι της ΕΛΑΣ, υποστηρίζοντας ότι ο νέος τύπος υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού είναι παράνομος και αντισυνταγματικός. Αυτό γιατί περιέχει ηλεκτρονικό τσιπ με προσωπικά δεδομένα μη αναγνώσιμα διά γυμνού οφθαλμού παρά μόνο με μηχανικό μέσο.
Ένας υπαρχιφύλακας και ένας αρχιφύλακας που κλήθηκαν να παραλάβουν τα νέου τύπου δελτία ταυτότητας υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα απαιτεί τον καθορισμό με προεδρικό διάταγμα του τύπου των ταυτοτήτων και όχι όπως έγινε με αποφάσεις του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Προσθέτουν δε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να είχε προηγηθεί η συγκατάθεση των αστυνομικών προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ταυτότητες τα προσωπικά τους δεδομένα.

Σε Τρίπολη και Καλαμάτα ο Αντ. Σαμαράς !!

Η ενίσχυση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις διεκδικούμενες περιφέρειες της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας της Ν.Δ. στην τελική ευθεία πριν από τις αυτοδιοικητικές κάλπες. !!
Επενδύοντας στο εκλογικό δίλημμα του κ. Παπανδρέου και στις ορατές συνέπειες που αυτό προκάλεσε, όπως μεταξύ άλλων η εκτόξευση των spreads, ο κ. Αντ. Σαμαράς θα επιμείνει λέγοντας «δεν είμαι Παπανδρέου» και υπογραμμίζοντας ότι δεν ζητεί εκλογές, ωστόσο αν ο πρωθυπουργός αναλάβει το οικονομικό και πολιτικό κόστος διεξαγωγής τους, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι έτοιμο. Ο κ. Σαμαράς θα παραχωρήσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ενώ την τελευταία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών, θα περιοδεύσει προς ενίσχυση των γαλάζιων υποψηφίων. Τη Δευτέρα θα βρεθεί στην Αρκαδία, με ζητούμενο την αύξηση της συσπείρωσης υπέρ του Δημ. Δράκου, ενώ με τον ίδιο στόχο θα κλείσει την προεκλογική εβδομάδα στην Καλαμάτα. Μαζί με την Αττική, η Πελοπόννησος αναδεικνύεται σε περιφέρεια-κλειδί για τη Ρηγίλλης,
αφού είναι εκ των περιοχών όπου το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε τη μικρότερη διαφορά στις προ έτους εθνικές εκλογές, ενώ από εκεί έλκουν την καταγωγή τους όλα σχεδόν τα μέλη της ηγετικής ομάδας, του Αντ. Σαμαρά περιλαμβανομένου.
Την Τρίτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στον Εβρο, την Τετάρτη θα χαιρετίσει εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Β. Κικίλια, ενώ την Πέμπτη θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής. Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι οι συσχετισμοί βελτιώνονται συνεχώς ενώ εντείνει τη δημόσια αλλά και την παρασκηνιακή προσπάθεια επιρροής των ψηφοφόρων, επικαλούμενη μετρήσεις που φέρουν κάποιους υποψηφίους της να κερδίζουν από τον πρώτο γύρο ή άλλους, όπως οι κ. Β. Κικίλιας και Δ. Δράκος, να έχουν ανατρέψει τα εις βάρος τους προγνωστικά.

Καιρός – Ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο !!

Ηλιοφάνεια θα έχουν το σαββατοκύριακο οι περισσότερες περιοχές της χώρας με μικρή εξαίρεση τις νοτιότερες περιοχές που θα έχουν αραιή συννεφιά.!!
Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά στο Αιγαίο, κυρίως την Κυριακή και η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Πιο αναλυτικά σήμερα Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια και μόνο στη Στερεά, στη Πελοπόννησο, στο νότιο Ιόνιο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα υπάρχει αραιή συννεφιά.. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Κυριακή ο καιρός δεν θα αλλάξει. Έτσι στις εκτός από τα νότια όπου θα έχουμε αραιή συννεφιά
οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια. Στο νότιο Ιόνιο πάντως η συννεφιά κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνή. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στις βορειότερες περιοχές 5 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σώοι 135 αγνοούμενοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία!!

Περισσότεροι από 135 άνθρωποι οι οποίοι θεωρούνταν αγνοούμενοι βρέθηκαν σώοι στα υψίπεδα της περιοχής που καταστράφηκε πριν από πέντε ημέρες από το τσουνάμι, σύμφωνα με Ινδονήσιο αξιωματούχο.
«Οι διασώστες βρήκαν ορισμένους από τους αγνοούμενους στα υψίπεδα του νησιού του Βορείου Παγκάι», δήλωσε ο Αγκους Πραγίτνο, μέλος των σωστικών συνεργείων, σύμφωνα με τον οποίο οι αγνοούμενοι από 298 είναι τώρα 163. Υπενθυμίζεται ότι ισχυρό τσουνάμι προκάλεσε τη Δευτέρα το θάνατο τουλάχιστον 413 ανθρώπων στο αρχιπέλαγος Μενταουάι, στον Ινδικό Ωκεανό.

Έκαναν ..πρεμιέρα Τζούλια Αλεξανδράτου και …Αφρούλα !

Δυναμικό come back, με άκρως... αποκαλυπτική εμφάνιση, έκανε το βράδυ της Πέμπτης η Τζούλια Αλεξανδράτου.
Η «απόλυτη σταρ» επέστρεψε στις αθηναϊκές πίστες με το «Julia’s Show» -ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδι, χορό και... απολαυστικές δόσεις από το καλλίγραμμο κορμί της. Η Τζούλια, εμφανώς ανανεωμένη, δεν θα μπορούσε παρά να τραβήξει τα βλέμματα των αντρών, αλλά και των γυναικών, που παραβρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού. Με ντύσιμο... αισθησιακό, τραγούδησε πάνω σε πιάνο, ενώ οι χορευτικές της φιγούρες με τους χορευτές, αναστάτωσαν όλο το μαγαζί. Στο show της Τζούλιας εμφανίζεται και η Αφρούλα -γνωστή από την παρουσίαση του καιρού στο πλευρό της Πετρούλας. www.real.gr

Πως γίνεται ένα κόμμα ;

Τα κόμματα είναι σαν τα λουκάνικα ενώ αρέσουν σε πολλούς , κάνεις δεν θέλει να ξέρει πως φτιάχνονται !
Εγώ βρήκα μια συνταγή από τα παλιά και σας την μεταφέρω , σεβόμενος και το κλίμα της εποχής , που έχουν ενστερνιστεί και τα ΜΜΕ της χώρας προβάλλουν εκπομπές με σεφ , γκουρμέ και μαγειρέματα .
Για να κάνουμε ένα κόμμα θα χρειαστούμε :
- ένα άλλο κόμμα ει δυνατόν παραπαίον ,
- τουλάχιστον 2 κανάλια
- ένα με δυο εφημερίδες
- τρία ραδιόφωνα ( εσχάτως χρησιμοποιούνται και διάφορα BLOGS)
- χρηματοδότες
- νέους με φωτογένεια , καλές σπουδές στα εξωτερικά, με ανύπαρκτο παρελθόν (εμφανές τουλάχιστον)
- χρήματα – για άμεσες ανάγκες
- Τεμαχίζουμε το κόμμα σε μικρά κομμάτια και χαράζουμε όσο μπορούμε τα κομματάκια για να μην μας ξεφύγουν αργότερα……
- Σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό τα ξεπλένουμε και αφού τα στραγγίξουμε, γεμίζουμε πάλι με νερό και........... αδειάζουμε ένα μπουκάλι άρωμα νεοτερισμού και , ντεμέκ ιδεών αφήνοντας τα μέσα να μουλιάσουν μίση με μια ώρα.
- Σε ένα κανάλι βάζουμε τους δημοσιογράφους του να μας λιβανίζουν και έναν τον πιο μ@κ@κ@ να μας βρίζει.
- Στο άλλο κάνουμε το αντίστροφο , δηλαδή βάζουμε ολους τους μ@κ@κες δημοσιογράφους να μας βρίζουν και έναν τον καλύτερο και αυτόν με την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα να μας λιβανίζει.
- Στα ραδιοφωνα κάνουμε το αντίστοιχο
- Προσθέτουμε μισό κουτάλι σούπας ρεαλισμό , τρεις πρέζες ορθολογισμό και μια μεγάλη χούφτα τρόμο .
Το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ Σερβίρεται ζεστό, ρίχνοντας μέσα μια με δυο κουταλιές σούπας λαϊκισμό και λίγο κοινωνική ευαισθησία . ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ kafeneio-gr.blogspot

Μην ξεχνάμε το βράδυ γυρνάμε τα ρολόγια πίσω !

Κερδίζουμε… μία ώρα ύπνο!
Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου αλλάζουμε ώρα! Οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00....Το μέτρο της θερινής ώρας εφαρμόζεται με κοινοτική οδηγία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Καλαμάτα – Τελευταία πτήση της Aegean,πρώτη της SKY για Δυτική Ελλάδα !

Σήμερα πραγματοποιείται το τελευταίο δρομολόγιο της Aegean Airlines στη γραμμή Αθήνα - Καλαμάτα, μετά την απόφαση της εταιρείας να μην εξυπηρετεί τη γραμμή στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, από 31 Οκτωβρίου ώς 26 Μαρτίου 2011.
Η σημερινή πτήση αναχωρεί στις 3.05 το μεσημέρι από Αθήνα και θα απογειωθεί -για τελευταία φορά, φέτος- από την Καλαμάτα στις 4.15.
Εξ άλλου, για το χειμώνα μειώνονται σε 2 οι εβδομαδιαίες πτήσεις Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Κυριακή δεν υπάρχει αεροπορικό δρομολόγιο από και προς Θεσσαλονίκη, καθώς τα δρομολόγια στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα γίνονται κάθε Τρίτη και Σάββατο.
Η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη θα γίνεται στις 11.50 το πρωί και η άφιξη στην Καλαμάτα στη 1 το μεσημέρι, ενώ η πτήση προς τη συμπρωτεύουσα θα απογειώνεται στη 1.30 και θα φτάνει εκεί στις 2.40 το μεσημέρι.
«ΓΕΦΥΡΑ»
Mε «γέφυρα» την Καλαμάτα, η Sky Express εγκαινιάζει στις 3 Νοεμβρίου την επέκταση των δρομολογίων της προς τη Δυτική Ελλάδα -στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρο- στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, από 31 Οκτωβρίου φέτος μέχρι και 26 Μαρτίου 2011.
Ειδικότερα, αεροσκάφος της εταιρείας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θα συνδέει το Ηράκλειο (αναχώρηση στις 12.30 το μεσημέρι), με Καλαμάτα (άφιξη 1.30 και αναχώρηση 2 μ.μ.), Ζάκυνθο (άφιξη 2.45 και αναχώρηση 3.05 μ.μ.), Κεφαλλονιά (άφιξη 3.25 και αναχώρηση 3.45 μ.μ.), Ακτιο (άφιξη 4.05 και αναχώρηση 4.25 μ.μ.) και Κέρκυρα (άφιξη 4.50 μ.μ.) όπου και θα διανυκτερεύει.
Κάθε Πέμπτη και Σάββατο, το δρομολόγιο θα εκτελείται αντίστροφα από Κέρκυρα (αναχώρηση 6.30 το πρωί) προς Ακτιο (άφιξη 6.55 και αναχώρηση 7.15 π.μ.), Κεφαλλονιά (άφιξη 7.35 και αναχώρηση 7.55 π.μ.), Ζάκυνθο (άφιξη 8.15 και αναχώρηση 8.35 π.μ.), Καλαμάτα (άφιξη 9.20 και αναχώρηση 9.50 π.μ.) με τελικό προορισμό το Ηράκλειο, όπου το αεροσκάφος θα φτάνει στις 10.50 το πρωί.Ελευθερία

Από 22 Νοεμβρίου η καταβολή του ΕΚΑΣ και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης !!

EΠIΔOMA Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (EKAΣ) και έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν τις επόμενες εννέα εβδομάδες 650.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.!
Σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ παρέχει οδηγίες για τη διαδικασία καταβολής του ΕΚΑΣ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης.
Το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, από τις 22 Νοεμβρίου (για το ΙΚΑ) και έως την 1η Δεκεμβρίου (ανάλογα με το πότε γίνεται η πληρωμή των συντάξεων ανά Ταμείο) αναδρομικά από τις αρχές του χρόνου στους συνταξιούχους του 2010, καθώς και σε όσους έχουν ετήσιες αποδοχές που υποχώρησαν κάτω από τα νέα εισοδηματικά κριτήρια. Το νέο ΕΚΑΣ κυμαίνεται από 57,5 έως 230 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.Οι νέοι δικαιούχοι που θα προστεθούν φέτος υπολογίζονται σε περίπου 15.000 άτομα. Συνολικά όλοι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ είναι 380.000. Με την καταβολή του νέου ΕΚΑΣ προκαλείται οικονομική επιβάρυνση των ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (πλην ΟΓΑ) και του ΝΑΤ, ύψους 1.050 εκατομμυρίων ευρώ.
Η έκτακτη ενίσχυση
Από τις 22 Δεκεμβρίου (ΙΚΑ) και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 (ανάλογα με το πότε καταβάλλονται οι συντάξεις) θα καταβληθεί και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε Ταμείο και το Δημόσιο (πλην του ΟΓΑ) για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Ειδικότερα:
• Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
• Το επίδομα των 200 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.
• Το επίδομα των 100 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ.
Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 ετών και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.

ΔΕΗ: Από 1-11-2010 έως 30-4- 2011, το μειωμένο (νυχτερινό) οικιακό τιμολόγιο !!

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.com.gr/Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια/Νυχτερινό Τιμολόγιο Οικιακής Χρήσης).!
Από 1η Νοεμβρίου 2010 έως την 30η Απριλίου 2011, θα ισχύσει, φέτος, όπως κάθε χρόνο, η ρύθμιση για τους πελάτες, που κάνουν χρήση του μειωμένου (νυχτερινού) οικιακού τιμολογίου, με τμηματικό ωράριο (15:30-17:30 και 02:00-08:00), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΕΗ ΑΕ).Οι καταναλωτές, που επιθυμούν να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.com.gr/Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια/Νυχτερινό Τιμολόγιο Οικιακής Χρήσης).

Το ΕΣΡ απαγορεύει την προεκλογική «ενημέρωση» στα μη ενημερωτικά ΜΜΕ !!

Δεν μπορούν τα μη ενημερωτικά (μουσικά, αθλητικά κ.λπ) ραδιοτηλεοπτικά μέσα να «θυμούνται» προεκλογικά την ειδησεογραφία και την ενημέρωση, λέει σε διευκρινιστική του ανακοίνωση το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. !!
Προεκλογικές διαφημίσεις μπορούν να μεταδίδουν, αλλά με τους όρους που ισχύουν για τους ενημερωτικούς σταθμούς. Ο λόγος είναι γνωστός. Τα μη ενημερωτικά μέσα επιχειρούν την «ενημέρωση» για λόγους «γκρίζας» διαφήμισης και το ΕΣΡ τους ανακόπτει.
Η ανακοίνωση του ΕΣΡ αναφέρει: Διευκρινίσεις ως προς την μετάδοση προεκλογικών εκπομπών και διαφημίσεων από τους μη ενημερωτικούς σταθμούς: Για την ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 1/9.9.2010 του ΕΣΡ, υπενθυμίζεται προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ότι οι μη ενημερωτικοί σταθμοί, εκτός των τίτλων ειδήσεων, κατ' ανώτατο όριο ενός λεπτού ανά ώρα, και με την προϋπόθεση ότι αναφέρουν τις αναγνωρισμένες πηγές από τις οποίες προμηθεύονται τις ειδήσεις (άρθρο 5 παρ. 5 εδ. ζ' Ν. 3592/2007), δεν μπορούν να μεταδίδουν εκπομπές ειδησεογραφικού ή ενημερωτικού χαρακτήρα, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσο και εκτός αυτής. Η μετάδοση διαφημίσεων προεκλογικού χαρακτήρα από τους μη ενημερωτικούς σταθμούς επιτρέπεται, κατά τα οριζόμενα στην ως άνω Οδηγία του ΕΣΡ

Υπάλληλος έδεσε, χτύπησε και στο τέλος βίασε το αφεντικό του !

Το σκηνικό τρόμου έγινε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Κερατέα και οι δύο πακιστανοί αναζητούνται από την αστυνομία. !!
Μία τρομακτική νύχτα πέρασε η ιδιοκτήτρια μιας πανσιόν σκύλων, η οποία όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα του πακιστανού υπαλλήλου της, ο οποίος το μεσημέρι σχόλασε και επέστρεψε το βράδυ προσποιούμενος ότι θέλει να φέρει τροφές για τα σκυλιά. Τότε, ο πακιστανός υπάλληλός της μαζί με έναν ομοεθνή φίλο του, ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα, την έδεσαν, την ξυλοκόπησαν άγρια και στο τέλος τη βίασαν. Μετά την αποτρόπαια πράξη τους, οι δύο πακιστανοί απέσπασαν 6.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή.

29.10.10

Η διατήρηση της θερινής ώρας ωφελεί την υγεία και το περιβάλλον !!

Η μετακίνηση των δεικτών του ρολογιού κατά μία ώρα πίσω, το χειμώνα, είναι επιβλαβής για την υγεία, οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας και σε αύξηση των ρύπων, σύμφωνα με βρετανούς και αμερικανούς επιστήμονες. !!
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη αυτής της πρακτικής θα έχει σημαντικά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον.
Οι ευρωπαϊκές χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και πολλές χώρες στη Μέση ανατολή σηματοδοτούν την έναρξη του χειμώνα με τη μετακίνηση, τα ξημερώματα της Κυριακής, των δεικτών του ρολογιού κατά μία ώρα πίσω.
Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι θα έχει περισσότερο φως την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι για να ξεκινήσουν τη μέρα τους αλλά «κλέβει» από το απόγευμα μία ώρα φωτός ημέρας.
Με αποτέλεσμα, η ενέργεια που χρειάζεται για να φωτίσουμε τη σκοτεινιά και τα όρια που εκ των πραγμάτων μπαίνουν σε δραστηριότητες άθλησης στο ύπαιθρο, να βλάπτουν την υγεία μας και το περιβάλλον, υποστηρίζουν οι επιστήμονες…..
Μελέτη που εκπόνησε επιστημονική ομάδα στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διατήρηση της θερινής ώρας οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας και εκπομπών 450.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο, ποσότητα που ισοδυναμεί με τη απόσυρση 200.000 αυτοκινήτων από τους βρετανικούς αυτοκινητοδρόμους.
Η διατήρηση της θερινής ώρας καθώς και σε μείωση των ατυχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους, που θα επέτρεπε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας να εξοικονομήσει 200 εκατ.
στερλίνες, ετησίως.
Η Δρ.
Ελίζαμπεθ Γκάρνσι, που συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα που εκπόνησε τη μελέτη υπογράμμισε ότι, σε σύγκριση με άλλα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω ενεργειακής αποδοτικότητας και τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η διατήρηση της θερινής ώρας στα ρολόγια είναι ένα ιδιαίτερα φθηνό μέσο.
Υποστηρίζει ότι η διατήρηση της θερινής ώρας θα έχει ως αποτέλεσμα φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος, θα αυξήσει τον τουρισμό και θα μειώσει τις εγκληματικές πράξεις και την παχυσαρκία.
Θα σώσει, τέλος, ζωές λόγω της βελτίωσης της ορατότητας κατά την απογευματινή ώρα κυκλοφοριακής αιχμής.
Επιπροσθέτως, η διατήρηση μίας επιπλέον ώρας με φως ημέρας το απόγευμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των επίπεδων βιταμίνης D και να ενθαρρύνει τον κόσμο να ασκείται περισσότερο.
Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει χαμηλότερα των βέλτιστων επίπεδα βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας είναι παράγοντας κινδύνου για ραχίτιδα.
«Πρέπει να είναι σπάνιο να βρίσκει κανείς μέσο για να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την υγεία σχεδόν του συνόλου του πληθυσμού.
Και χωρίς κόστος, μάλιστα.
Εδώ, το έχουμε βρει», είπε ο Μάγερ Χίλμαν του Policy Studies Institute στη Βρετανία.
Από την πλευρά του, ο Δρ.
Ρόμπερτ Γκρέιαμ του Νοσοκομείου Λένοξ Χιλ στη Ν. Υόρκη επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην πειράξουμε τα ρολόγια το χειμώνα για να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να βγει από το σπίτι του για να ασκηθεί.
«Πάντα αναζητούσαμε, ως κοινωνία, προσβάσιμες, χαμηλού κόστους παρεμβάσεις.
Με το να μην μετακινήσουμε πίσω τους δείκτες και να αυξήσουμε τον αριθμό των ωρών με φως ημέρας, βρήκαμε πιθανά την τέλεια παρέμβαση», είπε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στο Ρόιτερ, ο δρ.
Γκρέιαμ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου