20.11.10

Aνοιχτή η Σπιναλόγκα για τους τουρίστες μόνο Σαββατοκύριακα λόγω έλλειψης προσωπικού !

Ανοιχτή, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα, θα είναι τελικά η Σπιναλόγκα για τους τουρίστες, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού!
Παρά το ότι το νησί αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό στην Κρήτη μετά την Κνωσό, ιδιαίτερα μετά από την παγκόσμια διαφήμιση που έλαβε εμμέσως με το μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, “Το Νησί”, η πρόσβαση σε αυτό είχε διακοπεί από την 1η Νοεμβρίου, λόγω λίγων υπαλλήλων. Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων, του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της 13η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε μερική λύση στο πρόβλημα και πλέον οι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται και πάλι το νησί, μόνο όμως κάθε Σάββατο και Κυριακή, έως ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα που της έλλειψης προσωπικού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες που καταβάλλει ώστε η Σπιναλόγκα να είναι ανοικτή και τον χειμώνα. ” Η αύξηση της επισκεψιμότητας λόγω της προβολής της σειράς “Το Νησί” επιβάλλει να κρατήσουμε το νησί ανοικτό ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των επισκεπτών αλλά και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία…..
Γι αυτό χρειάζεται να ληφθούν μέτρα από τους φορείς και τους επαγγελματίες ώστε να ενισχυθεί σε μόνιμη βάση η επισκεψιμότητα στον τόπο μας”, τόνισε . Επίσης, η Σπιναλόγκα θα μπορεί να ανοίγει και άλλες ημέρες της εβδομάδας, εφόσον ζητηθεί από συγκεκριμένα γκρουπ τουριστών, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν έρθει από πριν σε συνεννόηση με την 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, δηλαδή το διάστημα 22 Δεκεμβρίου- 6 Ιανουαρίου, το νησί θα είναι ανοικτό καθημερινά, πλην αργιών, ενώ το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 9:00 – 15:00. Η φύλαξη του χώρου θα γίνεται με έναν μόνιμο φύλακα της 13ης Εφορείας Αρχαιοτήτων και με δύο φύλακες που θα εξασφαλίσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λασιθίου. Ο καθαρισμός του χώρου θα γίνεται με ευθύνη της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ακόμη, υπάρχουν πλοία με χειμερινό πρωτόκολλο στον Άγιο Νικόλαο και στην Ελούντα τα οποία μπορούν να εκτελούν δρομολόγια, ενώ υπάρχει επίσης πρόθεση από ιδιοκτήτες σκαφών στην Πλάκα να αποκτήσουν το χειμερινό πρωτόκολλο και να εκτελούν πλόες.

Τα καρτούν …έκαναν κατάληψη στο Facebook !

Εκατοντάδες χρήστες αντικατέστησαν τη φωτογραφία τους με ήρωες κόμικς!
Με εικόνες από κινούμενα σχέδια, αντί για φωτογραφίες ανθρώπων, γέμισαν εκατοντάδες προφίλ στο Facebook την τελευταία εβδομάδα. Η «κινητοποίηση» των Ελλήνων χρηστών ήταν μαζική. Το μήνυμα που κυκλοφόρησε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στις αρχές του μήνα, έγραφε: «Από 15 έως 20 Νοεμβρίου ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες ημέρες στο Facebook».
Μπορεί ο στόχος να μην επετεύχθη πλήρως, ωστόσο το Facebook πλημμύρισε από εικόνες του Ντόναλντ, του Μίκυ, του Τομ και του Τζέρρυ, του Σπάιντερμαν και άλλων δημοφιλών καρτούν. Δεν έλειψαν και οι κινηματογραφικοί ήρωες του Τιμ Μπάρτον, αλλά ούτε και ο Καραγκιόζης. Κανείς δεν γνωρίζει από ποιον και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή η κίνηση. Ένα από τα συμπεράσματα που εξήχθη, πάντως, είναι ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο εξαιρετικά ταχείας διάδοσης ενός μηνύματος, κάτι που έχει αποδειχθεί και με πιο «σοβαρά» ζητήματα, όπως ο΄συντονισμός εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Σοκ από την αυτοκτονία 25χρονου που κρεμάστηκε στο καλοριφέρ !

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Οβρυάς στην Αχαΐα από την είδηση της αυτοκτονίας ενός 25χρονου, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος από τους σωλήνες του καλοριφέρ του σπιτιού του.!!
Τον άτυχο νέο εντόπισε πρώτη μια γειτόνισσα του, η οποία αφού τον είδε από το παράθυρο την ώρα που περνούσε έξω από το σπίτι του, υπέστη σοκ. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αφού δίπλα στον νεαρό βρέθηκε σημείωμα, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ερωτικοί οι λόγοι για τους οποίους ο 25χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. thebest.gr

ΣΟΚ στη Τράπεζα Πειραιώς - Σάλλας στους εργαζόμενους: Καθήστε σπίτι σας και θα σας πληρώνω το 40%!

Το ρεπορτάζ βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του "Πρώτου Θέματος" και είναι του Σωτήρη Χιωτάκη !
Κι ενω στο βάθος ακούγονται τα κανόνια του εχθρού, ο Σάλλας της Πειραιώς, κάθησε και σκέφτηκε το εξής τρυκ για να μη χρειασθεί ν απολύσει εργαζόμενους. Διαβάστε το ρεπορτάζ που θα σας κόψει την ανάσα γι αυτά που έρχονται! Μία πρωτόγνωρη για την εγχώρια αγορά εργασίας μέθοδο επιλέγει η διοίκηση του Μιχάλη Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση, χωρίς να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων της. Όπως πληροφορείται το protothema gr. τα διευθυντικά στελέχη των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ομίλου ενημέρωσαν τους υπαλλήλους ότι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα πρόγραμμα “προσωρινής εθελουσίας εξόδου” για διάστημα τριών ετών, το οποίο μετά την λήξη τους θα τους επαναφέρει στην τράπεζα με το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους σε ισχύ. Στην διάρκεια της παραμονής εκτός εργασίας, όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα αμείβονται με το 40% των αποδοχών τους τον 1ο χρόνο, το 45% στον 2ο χρόνο και το 50% στο 3ο χρόνο. Ουσιαστικά πρόκειται ..
για ένα είδος sabbatical (άδεια απουσίας) το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις εργαζομένων που λ.χ. θέλουν να καταρτιστούν περισσότερο, να εξειδικευθούν σε κάποιο τομέα κλπ. Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από συνδικαλιστικούς φορείς, ωστόσο παράγοντες της τραπεζικής αγοράς σχολίαζαν ότι το συγκεκριμένο σύστημα ενδεχομένως να δίνει και μία λύση ανάγκης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με προϋπόθεση, φυσικά, ότι η εξέλιξη δεν μπορεί να εκληφθεί ως άρση της μονιμότητας. Το σίγουρο είναι ότι η εργασιακή καινοτομία που προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς στους υπαλλήλους της ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο συζήτησης και αντιπαράθεσης που θα βρει και θιασώτες αλλά και αντιπάλους.www.kourdistoportocali.com

Κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης !

Κλειστή θα παραμείνει για τις επόμενες δύο ημέρες η διώρυγα της Κορίνθου, λόγω πτώσης βράχων. Η Λιμενική Αρχή Ισθμίων ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης.

20χρονη ταξίδεψε με 19 αβγά κοκαΐνης στον.. κόλπο της !

Οι δύο νεαροί δεν έφαγαν καθόλου κατά την πτήση πράγμα που κίνησε υποψίες, με αποτέλεσμα να τους κάνουν έρευνα στο ελληνικό αεροδρόμιο !
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών στο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετρώντας τα αβγά κοκαΐνης που μετέφεραν δύο νεαροί Ρουμάνοι – ένας 23χρονος και μία 20χρονη. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας είχε καταπιεί 25 αβγά και η γυναίκα είχε ταξιδέψει για ημέρες με 19 αβγά κοκαΐνης στον κόλπο της. Οι δύο τους είχαν απογειωθεί την Τετάρτη από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ωστόσο για να μην κινήσουν υποψίες φτάνοντας στην Ελλάδα, προσγειώθηκαν πρώτα στη Μαδρίτη και....μετά έβγαλαν νέα εισιτήρια για Μόναχο ώστε να φαίνεται ότι ταξίδευαν. Από εκεί έφτασαν στην Ελλάδα. Οι δύο νεαροί δεν έφαγαν καθόλου κατά την πτήση πράγμα που κίνησε υποψίες, με αποτέλεσμα να τους κάνουν έρευνα στο ελληνικό αεροδρόμιο. Όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν συνολικά μέσα στο σώμα τους – με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους – μισό κιλό κοκαΐνης. Η γυναίκα μάλιστα δεν άντεξε να έχει τα αβγά μέσα στον κόλπο της και τα έβγαλε στο Μόναχο τοποθετώντας τα μέσα σε μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό.

Ενωτική με όλους εμφάνιση του Πέτρου Τατούλη στην Καλαμάτα.!!

Γράφει το www.best-tv.gr
Ενωτικός με όλους εμφανίστηκε ο πρώτος Αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης πριν λίγο σε συνέντευξη τύπου παρουσία πολύ κόσμου στην Καλαμάτα. Ο κ Τατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θεμέλιος λίθος για την Νέα Πελοπόννησο αποτελεί η Μεσσηνία που έχει σχεδιάσει πολλά γι αυτή, προκειμένου να βγει από τις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης που βρίσκετε. Χαρακτηριστική η παρουσία εκτός των άλλων γνωστού οικονομολόγου και αξιωματικού της τροχαίας(προσκείμενο ολοκληρωτικά στον Γιάννη Λαμπρόπουλο) που το έπαιζαν….. και υποστηρικτές του Δ. Δράκου στις εκλογές. Άραγε ο κολλητός φίλος του Γ. Σουφλία..«Εξοχότατος» κ. Λαμπρόπουλος όπως τον αποκαλούσε προεκλογικά ο Στάθης Αναστασόπουλος (Νέος Δήμαρχος Μεσσήνης, από τις χειρότερες περιοχές σε ψήφους του Δ. Δράκου) τι στήριξε, ιδιαίτερα την Β Κυριακή ? Ο Σαμαράς πρώτα πήρε το σφουγγάρι… τώρα να δούμε…

Και επισήμως Φερέιρα στον Παναθηναϊκό !

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι και επισήμως ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.!
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Ζεσουάλντο Φερέιρα ο οποίος αναλαμβάνει από αύριο τα καθήκοντα του προπονητή της ομάδας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει διάρκεια 1,5 έτους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «πρασίνων», που ανέβηκε στο site της ΠΑΕ λίγο μετά το τέλος συνάντησης που είχαν Ζεσουάλδο Φερέιρα και Νικόλας Πατέρας στο γραφείο του τελευταίου στο Κολωνάκι το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δυο άνδρες τα είπαν για περίπου μια ώρα -παρουσία των Κώστα Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας- και στη συνέχεια έκαναν δηλώσεις στον Τύπο, την ώρα που ανακοινωνόταν και επισήμως η πρόσληψη του Πορτογάλου. «Θα κατέβει σε λίγο ο νέος προπονητής να σας κάνει δηλώσεις. Μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα παρακολουθήσουμε μαζί το παιχνίδι απόψε», ήταν η ατάκα του προέδρου του «τριφυλλιού».
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι απόψε», είπε από την πλευρά του αρχικά ο Φερέιρα…
«Εχω έρθει με μεγάλη όρεξη για δουλειά, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου προκειμένου να βοηθήσω, γιατί αυτή η δουλειά είναι σημαντική για μένα. Ο σύλλογος μου έδειξε εμπιστοσύνη και θέλω να την ανταποδώσω και να πετύχω με την ομάδα», πρόσθεσε. Όπως γίνεται κατανοητό, ο πρώην τεχνικός μεταξύ άλλων της Πόρτο και της Μάλαγα θα παρακολουθήσει απόψε από τα επίσημα του ΟΑΚΑ την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή. Τα δύσκολα γι' αυτόν, όμως, έρχονται από την Κυριακή, όταν και θα αναλάβει την ομάδα, προκειμένου να προλάβει κάτσει στον πάγκο της στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Τετάρτη

Και όμως: Μπορούμε να δούμε το μέλλον !

Να δικαιώσει την Πυθία, τον Κάλχα, τον Τειρεσία και τους χιλιάδες διαδόχους τους, έρχεται μια πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να δει το μέλλον !
Να δικαιώσει την Πυθία, τον Κάλχα, τον Τειρεσία και τους χιλιάδες διαδόχους τους, έρχεται μια πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία, ο άνθρωπος μπορεί να δει το μέλλον. Και όχι μόνο να το δει αλλά και να το επηρεάσει με τις πράξεις του. Να σημειωθεί μάλιστα πως η εν λόγω μελέτη δημοσιεύθηκε όχι σε κάποιο έντυπο χειρομαντείας αλλά στο New Scientist, ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά περιοδικά της υφηλίου. Πιο συγκεκριμένα, αφού πρώτα πραγματοποίησε εννέα πειράματα με τη συμμετοχή άνω των 1.000 εθελοντών, ο καθηγητής ψυχολογίας Ντάριλ Μπεμ του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης διαπίστωσε πως στα οχτώ από τα εννέα, οι συμμετέχοντες προέβλεψαν, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή, το μέλλον (λέξεις για τις οποίες επρόκειτο να ερωτηθούν, την θέση εικόνων κ.α.) σε βαθμό μάλιστα τέτοιο, ώστε να μη μπορούν οι επιτυχίες τους να δικαιολογηθούν ως συμπτώσεις. Στο άκουσμα της είδησης, ένας άλλος Αμερικανός ψυχολόγος, ο Γιόακιμ Κρούγκερ, αντέδρασε χαρακτηρίζοντας «γελοίο» τον ισχυρισμό πως οι άνθρωποι διαθέτουν μαντικές ικανότητες, αλλά παραδέχθηκε πως αναφορικά τουλάχιστον με τη μεθοδολογία των παραπάνω πειραμάτων, όλα έγιναν σωστά. ethnos.

Εκθέτει τον Αντώνη Σαμαρά ο κουμπάρος του στην Μεσσηνία !

Γράφει το http://dimotikosafari.blogspot.com/2010/11/blog-post_3576.html
Εκθέτει τον Αντώνη Σαμαρά ο κουμπάρος του στην Μεσσηνία !
Ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας περιφερειακός σύμβουλος πλέον κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κουμπάρο του πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά…Ο κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος διαρρέει πως το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ έπεσε πάνω του για να εκλεγεί πρώτος περιφερειακός σύμβουλος διότι στις Εθνικές εκλογές ο Σαμαράς θα τον κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή και τον θέλει δίπλα του στο Ελληνικό κοινοβούλιο…. Μάλιστα ο κ.Κωτσιόπουλος για να γίνει πιστικός σε αυτά που λέει επικαλείται την πρωτιά του συνεχώς… Πολλά στελέχη της Ν.Δ έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και αναμένουν και επίσημά την αντίδραση του σε αυτό το θέμα.. Ίδωμεν….

Εφιάλτης για 16χρονη - την βιντεοσκόπησε ο πρώην φίλος της !

Η φοβερή αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε πριν από αρκετό καιρό όταν υποβλήθηκε μήνυση στην Αστυνομία !
Έναν απίστευτο εφιάλτη ζει ανήλικη μαθήτρια από το Ηράκλειο που φαίνεται καθαρά να κάνει έρωτα με το φίλο της μέσα από βίντεο τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο του δεύτερου, το οποίο έχει «κυκλοφορήσει» χωρίς τη θέλησή της σε αρκετά άτομα του περιβάλλοντός της αλλά ακόμη και σε άτομα που η ίδια δε γνωρίζει!
Το συγκεκριμένο ροζ βίντεο έχει δοθεί, όπως γράφει η «Πατρίδα», σε άτομα νεαρής ηλικίας, θαμώνες καφετεριών στην πόλη του Ηρακλείου, όπου και η ίδια σύχναζε.
Η νεαρή κοπέλα από το Ηράκλειο μαζί με τους γονείς της πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη του βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί από... ένα τυχαίο γεγονός και αμέσως κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ έχει κατατεθεί και αγωγή ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ σε αρκετούς από τους διακινητές του επίμαχου βίντεο.
Η φοβερή αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε πριν από αρκετό καιρό όταν υποβλήθηκε μήνυση στην Αστυνομία και η συζήτηση των αγωγών που έχει καταθέσει η κοπέλα και οι γονείς της αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο του 2011 από το μονομελές πρωτοδικείο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη τότε κοπέλα και η οικογένειά της ζητούν το ποσό των 50.000 ευρώ από τους αντιδίκους της. Στο κείμενο της αγωγής η κοπέλα εξιστορεί το πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης της και το πώς πληροφορήθηκε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο με τις προσωπικές της στιγμές. Η ίδια λέει κατά πληροφορίες ότι όλα ξεκίνησαν όταν γνωρίστηκε με το φίλο της με τον οποίο δημιούργησε ολιγόμηνη σχέση.Ένα βράδυ της ζήτησε να πάει στο σπίτι του και της πρότεινε…
να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο την ερωτική τους συνεύρεση, κάτι όμως που όπως υποστηρίζει η ίδια, δε δέχτηκε. Φοβούμενη ότι η παράκλησή της να μην υπάρξει βιντεοσκόπηση, δεν έγινε δεκτή, η ανήλικη τότε μαθήτρια έψαξε το κινητό τηλέφωνο του φίλου της. Διαπίστωσε έκπληκτη ότι στην οθόνη του τηλεφώνου υπήρχαν όλα τα ροζ στιγμιότυπα από την ερωτική τους επαφή! Η ίδια όπως αναφέρει στην αγωγή της, του ζήτησε να το σβήσει αλλά και πάλι δεν το έκανε εκείνος.
Λίγο καιρό μετά η 16χρονη χώρισε με το φίλο της, καθώς εκείνος κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία σε κάποιο νησί. Η κοπέλα τού ζήτησε τότε να διακόψουν τη σχέση τους, κάτι που όπως πιστεύει η ίδια, δεν άρεσε καθόλου στον νεαρό, ο οποίος και εκνευρίστηκε. Λίγους μήνες μετά που παρουσιάστηκε στο στρατόπεδο ο νεαρός, η 16χρονη πληροφορήθηκε από φίλους του πρώτου ότι κυκλοφορεί το συγκεκριμένο βίντεο που τη δείχνει να κάνει έρωτα. Ένα από τα άτομα που το είχε ήταν μία συμμαθήτριά της. Η συγκεκριμένη κοπέλα σύμφωνα με την αγωγή που έχει κατατεθεί σε βάρος της, ήταν εκείνη που πλησίασε την 16χρονη, την ενημέρωσε σχετικά, ενώ της έστειλε και στο κινητό της τηλέφωνο το επίμαχο βίντεο :dete.gr

Αυξήσεις στα διόδια «Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας» !

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κοινοπραξία «Μορέας»:
Αυξάνεται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας , η χρέωση διέλευσης από τα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας», ενώ παράλληλα τίθεται σε λειτουργία ένας νέος σταθμός στην Ασέα, μεταξύ των κόμβων Τρίπολη-Νότια (11) και Αθήναιο (12). Η αύξηση είναι 0,04 ευρώ/χλμ. (σε τιμές 2003, χωρίς ΦΠΑ).
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κοινοπραξία «Μορέας»:
*Τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,60 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 1,50€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,20 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
*Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,30 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,20€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,80 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
*Τα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 5,90 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 5,60€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 4,50 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
*Τέλος, τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 8,20 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 7,80€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 6,30 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.

Μέσα σε τρεις μήνες κόπηκαν 1 εκατομμύριο κινητά!

"Βουτιά" για τις συνδέσεις !
Ένα από τα πρώτα έξοδα που φαίνεται πως κόβει, ως περιττό έξοδο και χωρίς δεύτερη κουβέντα ένα ελληνικό νοικοκυριό είναι τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας στο γ' τρίμηνο του 2010 «βουτιά» έκαναν οι συνδέσεις και τα καρτοκινητά, με 1.024.000 γραμμές λιγότερες. Το προηγούμενο τρίμηνο είχαμε απώλειες 1,24 εκ. γραμμών. Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2010 ο αριθμός των συνδέσεων ήταν 17,2 εκατομμύρια, ενώ στο τέλος του 2009 ήταν 20,8 εκατομμύρια. Πτώση βλέπουν και οι εταιρείες: Το μερίδιο της Cosmote έφθασε το 48,52% (από 46,77% το β Δ τρίμηνο), της Vodafone το 28,87% (από 30,19%) ενώ της Wind παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα, 22,61% (έναντι 23,04%).

Financial Times: "Μέσα στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 η χρεωκοπία της Ελλάδας" !

Επιμένουν με σημερινό τους δημοσίευμα στην πτώχευση της χώρας μας.!
Επανέρχεται στο προσκήνιο των παγκοσμίων ΜΜΕ το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, παρά τις σχετικά ενθαρρυντικές εξελίξεις με τη εξασφάλιση της τρίτης δόσης του δανείου του πακέτου στήριξης. Πιο συγκεκριμένα, οι Financial Times επιμένουν με σημερινό τους δημοσίευμα στην πτώχευση της χώρας μας.
Μάλιστα, την προσδιορίζουν χρονικά στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγγυρης βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, η ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα της αφερεγγυότητας των εθνικών οικονομιών, μετά την αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος της Ιρλανδίας, και φυσιολογικά, η προσοχή θα στραφεί και πάλι στην Ελλάδα.
Η "επερχόμενη" αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, θεωρείται πλέον πραγματικότητα σύμφωνα με το δημοσίευμα, και μόνοι διαφωνία μεταξύ τραπεζιτών και δικηγόρων, η ακριβής χρονική στιγμή εκδήλωσής της. Σύμφωνα με την εφημερίδα,
κάποιοι πιστεύουν ότι η «δραματική, σοκαριστική ανακοίνωση και η αλλόφρων δημόσια αντίδραση θα έπρεπε να συμβούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ άλλοι θεωρούν καταλληλότερη στιγμή το τρίτο τρίμηνο». Το τρίτο τρίμηνο θεωρείται "παραδοσιακά" πως είναι πιο "ευδόκιμο" για τις εθνικές πτωχεύσεις, ωστόσο "ενδέχεται οι εμπλεκόμενοι παράγοντες -τραπεζικοι, οικονομολόγοι, πολιτικοί- να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να αφήσουν το τρίτο τρίμηνο για ...ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές!!" αναφέρει το δημοσίευμα!

Αγιασμός και.... εγκαίνια για το κόμμα της Ντόρας !

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε …σύσκεψη !
Εγκαίνια στα γραφεία του κόμματός της έκανε σήμερα το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη. Εκεί ήταν συνεργάτες, φίλοι και οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές Κιλτίδης και Μαρκογιαννάκης . Στο νέο κτίριο τελέστηκε αγιασμός και αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη του «στενού πυρήνα» η οποία κράτησε για αρκετές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα, το θέμα της συνδρομής των νέων μελών καθώς επίσης και η επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθήσει το νέο κόμμα. Φωτογραφίες από real.gr

27 χρονος αυτοκτόνησε επειδή ….δεν έβρισκε δουλειά !

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστή ακόμα μία αυτοκτονία !!
Τραγωδία με θύμα έναν 27χρονο που έψαχνε για δουλειά έναν ολόκληρο χρόνο - Οι γονείς του, κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο.
Ο 27χρονος, από χωριό της Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης έδωσε τέλος στη ζωή του χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα "Πατρίς", τον τελευταίο χρόνο ο νεαρός είχε μείνει άνεργος λόγω της οικονομικής κρίσης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με κάποιες άλλες προσωπικές καταστάσεις, είχαν επηρεάσει την ψυχολογία του. Χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι αποσύρθηκε στο δωμάτιο του προκειμένου να κοιμηθεί. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με τους οποίους έμενε. Μισή ώρα αργότερα πετάχτηκαν έντρομοι από το κρεβάτι καθώς ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμό που προερχόταν από το υπνοδωμάτιο του γιου τους.
Πήγαν να ανοίξουν την πόρτα, που ήταν όμως κλειδωμένη. Αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι του παραθύρου για να μπουν στο δωμάτιο και βρήκαν το παιδί τους σε μια λίμνη αίματος. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 27χρονος είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγνώμη από τους γονείς του. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστή ακόμα μία αυτοκτονία. Ένας 66χρονος επιχειρηματίας είχε δώσει τέλος στη ζωή του, πνιγμένος από τα χρέη.

Γιάννης Κουτσούκος: Ποιότητα, τυποποίηση, προβολή και έλεγχος της αγοράς θα δώσουν ώθηση στο ελαιόλαδο !

Διότι το δικό μας το προϊόν, το ελαιόλαδο μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υποβαθμιστεί, τις νοθείες και όσα συμβαίνουν στην αγορά !!
«Η Κυβέρνηση, για να προστατεύσει το εισόδημα του ελαιοπαραγωγού, δουλεύει συντονισμένα και στις τρεις κατευθύνσεις και πρόσθετα παρεμβαίνει σε αυτό που εσείς τονίσατε νωρίτερα, στην ολιγοπωλιακή οργάνωση της αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Κουτσούκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Κριτσωτάκη.
«Η Κυβέρνηση, για να προστατεύσει το εισόδημα του ελαιοπαραγωγού, δουλεύει συντονισμένα και στις τρεις κατευθύνσεις και πρόσθετα παρεμβαίνει σε αυτό που εσείς τονίσατε νωρίτερα, στην ολιγοπωλιακή οργάνωση της αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Κουτσούκος και συνέχισε: «Εμείς προσπαθούμε με συντονισμένες πολιτικές που έχουν να κάνουν με τη στροφή στην ποιότητα, στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης και προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, με ενίσχυση των προγραμμάτων των διεπαγγελματικών οργανώσεων για την τυποποίηση και ταυτοποίηση του ελαιολάδου, με ενίσχυση των προγραμμάτων για την προβολή του ελαιολάδου σε όλη την Ευρώπη και στις χώρες που έχουν μικρή κατανάλωση…
με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για βελτίωση της ελαιοκαλλιέργειας των διαδικασιών τυποποίησης, με τη διασφάλιση στους παραγωγούς της ενιαίας ενίσχυσης, ώστε απερίσπαστοι από τέτοια μέτρα να ασχοληθούν με την παραγωγή του προϊόντος, με συντονισμένους ελέγχους στην αγορά που θα προστατεύσουν το ελαιόλαδο από προσμείξεις, νοθείες και αισχροκέρδειες.
Προς αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζουμε συγκροτημένη πολιτική το επόμενο διάστημα να ελέγξουμε το κομμάτι της αγοράς. Ταυτόχρονα, για το κόστος παραγωγής γνωρίζετε ότι έχουμε εξασφαλίσει στους παραγωγούς την επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο, την επιστροφή του ΦΠΑ.
Δουλεύουμε, λοιπόν, με στόχο μια εθνική στρατηγική, με μέτρα σε τρεις κατευθύνσεις
Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι πρόσφατα το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του ΟΠΕΓΕΠ τον κατάλογο των προϊόντων ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης, ώστε να ξέρουν οι καταναλωτές και να ελέγχουν στο ράφι και οι ίδιοι τα σήματα και την ποιότητα του προϊόντος.
Ενώ σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ θα εντείνουμε τους ελέγχους για το πρόβλημα της νοθείας που -σωστά επισημάνατε- είναι σε πολύ σημαντική έκταση και υποβαθμίζει το προϊόν μειώνοντας και το εισόδημα του παραγωγού.
Διότι το δικό μας το προϊόν, το ελαιόλαδο μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υποβαθμιστεί, τις νοθείες και όσα συμβαίνουν στην αγορά.
Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, επειδή θίχθηκε το θέμα της μεσογειακής διατροφής -μια και προχθές η UNESCO μετά από πάρα πολύ συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης αναγνώρισε τη μεσογειακή διατροφή- κυρίως, ως συνδεόμενη με έναν τρόπο ζωής παραγωγής, με την κουλτούρα δηλαδή των χωρών της Μεσογείου- να σημειώσω πως δεν θεωρώ πως εμείς διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο. Το αντίθετο.
Για εμάς με τα αναγνωρισμένα προϊόντα της κάθε περιοχής, τα καλάθια κάθε περιοχής και ιδιαίτερα την κρητική διατροφή, που αποτελεί το συστατικό, πάρα πολύ σημαντικό της Μεσογειακής διατροφής και με δεδομένο ότι κατοχυρώσαμε και οργανώνουμε εδώ στην Ελλάδα, στην Βυτίνα, κύριε Πρόεδρε, το Κέντρο της Μεσογειακής Διατροφής, μας δίνει πάρα πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτήν την εξέλιξη πρέπει να την δούμε ως πλεονέκτημα και όχι ως μειονέκτημα, για την προώθηση των ελληνικών μας προϊόντων».ΠΑΣΕΓΕΣ

Τσεκούρι στα επιδόματα του δημοσίου !

Ποια επιδόματα κόβονται ή απειλούνται στο Δημόσιο !!
* Δικαιώματα ελέγχου αποθήκευσης καυσίμων (ΔΕΔΑΚ) - υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
* Δικαιώματα βεβαίωσης είσπραξης εσόδων υπέρ τρίτων (ΔΙΒΕΤ) - υπουργείο Οικονομικών
* Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών (ΔΕΤΕ) - τελωνειακοί
* Δικαιώματα εκτέλεσης χημικών εργασιών (ΔΕΤΕ) - Γενικό Χημείο του Κράτους
* Ειδικά επιδόματα υπαλλήλων υπουργείου Εσωτερικών και υπ. Εξωτερικών
* Ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης (δικαστικοί, γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίων).
* Επίδομα μηχανικών, γεωλόγων, γεωτεχνικών (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης)
* Επίδομα «αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων» (υπουργείο Δικαιοσύνης)
* Ειδικό επίδομα υπαλλήλων γ.γ. Αθλητισμού
* Ειδικό επίδομα υπαλλήλων διαχειριστικών αρχών
* Ειδικό επίδομα σωφρονιστικών υπαλλήλων
* Ειδικό επίδομα υπαλλήλων Πολιτικής αεροπορίας …..
* Ειδικό επίδομα Ελεγκτών Πολιτικής Αεροπορίας
* Ειδικό επίδομα εξεταστών και βοηθών εξεταστών στο υπουργείο Μεταφορών
* Επίδομα που καταβάλλεται στους μηχανικούς από ειδικό λογαριασμό.
* Ειδική αμοιβή στους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας
* Επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης (εκπαιδευτικοί)
ΔΕΚΟ
* Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
* Επίδομα διαχειριστικών λαθών.
* Χιλιομετρικό επίδομα
* Επίδομα οδηγών τρόλεϊ για την τοποθέτηση της «κεραίας»
* Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) .ethnos

Με τη σύνταξη του Ιανουαρίου το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης !

Θα είναι αφορολόγητη, δεν θα υπόκειται σε καμία κράτηση ούτε θα συμψηφίζεται με χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες. !
Η έκτακτη οικονομική εισφορά από 100 έως 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους θα δοθεί με την σύνταξη του Ιανουαρίου όπως αναφέρει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη επαναχορηγείται το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους στους παραπληγικούς.
Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του επιδόματος είναι συνταξιούχοι άνω των 60 ετών εκτός των αγροτών που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό διαμορφώνεται ως εξής:
►Για ατομικό εισόδημα έως 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ το ποσό διαμορφώνεται σε 300 ευρώ
► Για ατομικό εισόδημα από 7.001 ευρώ έως 8.500 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 14.500 ευρώ το ποσό μειώνεται σε 200 ευρώ και
►Για ατομικό εισόδημα από 8.501 ευρώ έως 10.500 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 16.500 ευρώ το ποσό περιορίζεται στα 100 ευρώ….
Δεν τίθεται όριο ηλικίας σε όσους λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη, σε όσους είναι δικαιούχοι λόγω θανάτου συζύγου, έχουν ποσοστό ανικανότητας πάνω του 67%.
Θα είναι αφορολόγητη, δεν θα υπόκειται σε καμία κράτηση ούτε θα συμψηφίζεται με χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
Με χωριστή τροπολογία επαναχορηγείται το δώρο Χριστουγέννων ( 400 ευρώ), Πάσχα και θέρους (200 ευρώ) στους παραπληγικούς. enet.gr

Δε θα πάνε στο Badminton βουλευτές της Ν.Δ. ...

Λογικό ακούγεται. Το ξεκαθάρισε και η ίδια. Και πως να πάνε; Όποιος τολμήσει, διαγράφεται..... Ακαριαία. !!
Στο παρασκήνιο, βέβαια, οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν. Η Ντόρα είδε τη φίλη της την Έλσα Παπαδημητρίου, τον μουστακαλή Λαμιώτη γιατρό Γιαννόπουλο, τους... 5-6 φίλους της, που εκλέγονται στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιφέρειες και αφήνει τις εκπλήξεις για αργότερα. Στο Badminton θα 'ναι ο Μαρκογιαννάκης-το δήλωσε ο ίδιος σήμερα σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις-και ο Κιλτίδης, που πια δεν ανήκουν στη Ν.Δ. Ο Νικήτας, πάντως, δεν είναι βουλευτής. Μπορεί να πάει... nonews-news.blogspot

Δημήτρης Κουσελάς - Υφυπουργείο για δημόσια περιουσία !

Τη δημιουργία ενός ειδικού φορέα, ίσως και υφυπουργείου, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.!
Τη δημιουργία ενός ειδικού φορέα, ίσως και υφυπουργείου, που όπως είπε, θα συντονίζει αποτελεσματικότερα τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας, κινητής και ακίνητης, περιουσίας, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου, ο κ. Κουσελάς αναγνώρισε ότι υπάρχει «έλλειψη συντονισμού μέχρι σήμερα, στην καταγραφή και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», διαβεβαιώνοντας ότι «στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις». «Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι προχωράμε με προσεκτικά βήματα. Δεν έχουμε στόχο να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, δημιουργώντας νέα Βατοπέδια, αλλά να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος και του δημοσίου και των πολιτών», ανέφερε.

Επίσημη πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας - Σάββατο 20 Νοεμβρίου !

Ανεβάζει την κωμωδία ,Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός !
Μια παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, με επίσημη πρεμιέρα, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου.
.Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, ανεβάζει την κωμωδία «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα.
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Εύη Γιαννακοπούλου, Χρήστος Νικηταΐδης και ο Αλέκος Κολλιόπουλος.
Πρόκειται για κωμωδία που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, το χειμώνα του 1943, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες και σκοτεινές συνθήκες εκείνης της περιόδου.
Μέσα από τους χαρακτήρες του έργου αναδεικνύεται η ευγένεια και ο ανθρωπισμός που δονούν την ψυχή και ωθούν στη δημιουργία φωτεινών στιγμών της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και μέσα στο σκοτάδι και τη βαρβαρότητα της εποχής…..
Πρόκειται για μια εξαιρετικά κωμική αλλά και τρυφερή ιστορία.
Τιμές εισιτηρίων: Οικογενειακό: 20 €, Κανονικό: 15 €, Φοιτητικό: 10 €
Πληρ: Τ. 27210 82616, 95611 F. 27210 95614, E-mail: dhpethek@otenet.gr
Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις, θα γίνονται Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή.

Βάνδαλοι καταστρέφουν τον Δημοτικό φωτισμό Καλαμάτας !

Οι υπεύθυνοι του Δήμου ζητούν την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ !
Με έγγραφό του, ο υπεύθυνος των συνεργείων ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, αναφέρει και επισημαίνει την επικινδυνότητα, που προκύπτει από τους βανδαλισμούς και τις φθορές που γίνονται στις εγκαταστάσεις του δημοτικού φωτισμού της πόλης, αλλά και την κατ’ επανάληψη αφαίρεση μαντεμένιων καλυμμάτων των φρεατίων, σε δρόμους και πεζοδρόμια της Καλαμάτας. Ενδεικτικά, αναφέρονται μερικά παραδείγματα, που συμβαίνουν σε διάφορες οδούς και πλατείες της πόλης, όπως:
Στην οδό Κρήτης: Έχουν αφαιρεθεί επανειλημμένα τα καπάκια των φρεατίων, με κίνδυνο να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα στους πολίτες.
Στην πλατεία Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (πλατεία Φραγκόλιμνας): έχει παραβιαστεί και λεηλατηθεί ο πίνακας φωτισμού αρκετές φορές από αγνώστους, με σκοπό την αυθαίρετη λήψη ηλεκτρικής ενέργειας. ….
Όμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί στην περιοχή Ράχης, Αγ. Τριάδος, στο Ανατολικό και Δυτικό Κέντρο, κλπ.
Για όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν, ζητείται η συνδρομή της ΕΛΑΣ και των δημοτών για την πρόληψη παρομοίων φαινομένων και η άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών του Δήμου, σε περίπτωση διαπίστωσης επικίνδυνων καταστάσεων, προκειμένου άμεσα να αποκαθίστανται, για την ασφάλεια των συνδημοτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

19.11.10

Σοκ από τις φήμες για απόπειρα αυτοκτονίας πρώην Έλληνα πρωθυπουργού!...

Το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό για το πόσο αληθεύει το γεγονός.!!
Από Kourdistoportocali
Σοκ προκάλεσαν οι φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίς το πρωί για απόπειρα αυτοκτονίας πρώην Έλληνα πρωθυπουργού-δεν είναι αυτός που φαντάζεστε! Η πληροφορία που αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία και έκανε πολλούς πολιτικούς να τηλεφωνούν στον Χρήστο Παπουτσή για να...μάθουν λεπτομέρειες, λέγεται πως διέρρευσε από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη ξημερώματα ο κορυφαίος πολιτικός.
Το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό για το πόσο αληθεύει το γεγονός.
Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι άνευ προηγουμένου και δεν είναι λίγοι εκείνη που συνδέουν ένα πιθανό τέτοιο γεγονός με την τρέχουσα κατάσταση της χώρας-παρότι η Ελλάδα δεν είναι Ιαπωνία και οι πολιτικοί της δεν διακρίνονται για την ευαισθησία τους.
Αλλοι κάνουν λόγο για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού στις μίζες της Siemens και σε σχετικά έγγραφα που βρίσκονται στη κατοχή της Γερμανικής καγκελαρίας και έτσι εξηγούν την απαξίωση της Μέρκελ για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όπως όλα δείχνουν η μεταπολίτευση θα τελειώσει. Βίαια και με αίμα...

ΠΑΣΕΓΕΣ: Επώδυνη η νέα ΚΑΠ !!

Γραφειοκρατική, περίπλοκη και επώδυνη, αφού προβλέπεται να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες πόρων για τη χώρα μας, χαρακτηρίζει την, μετά το 2013, Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ. !!
"Πραγματικός στόχος της Επιτροπής είναι η μείωση των δαπανών της ΚΑΠ, γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες αγρότες", τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής για την νέα ΚΑΠ, που εγκρίθηκε χθες στις Βρυξέλλες.
Κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, "σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και μαστίζει τις περισσότερες χώρες της Ένωσης, για μια ακόμα φορά η Επιτροπή (κατώτερη των περιστάσεων), αποφάσισε να διαχειριστεί τη μιζέρια και να φορτώσει με πρόσθετες δαπάνες για περιβαλλοντικές δεσμεύσεις τους ευρωπαίους αγρότες δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής γεωργίας και επιβαρύνοντας την οικονομική τους θέση"….
Μόνο μια αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, μπορεί να επιτρέψει την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της και να καλύψει τις ανάγκες των αναμενόμενων μελλοντικών διευρύνσεων της Ένωσης επισημαίνει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Αντ' αυτού, προσθέτει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσαρμόζει τις άμεσες ενισχύσεις σε μια μίζερη δημοσιονομική λογική με αναδιανομή μεταξύ κρατών μελών.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ προσβλέπει σε μία ΚΑΠ με πολιτική φυσιογνωμία, με ενεργούς αγρότες και μια ευρωπαϊκή γεωργία που θα συμβάλλει στην απασχόληση και τη περιφερειακή ανάπτυξη, που θα διατηρεί τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό και παράλληλα θα δημιουργεί νέο πλούτο και νέες θέσεις απασχόλησης. Οτιδήποτε άλλο αποκλίνει από αυτό το στόχο, μάς βρίσκει ριζικά αντίθετους", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Στην Καλαμάτα αύριο ο Πέτρος Τατούλης !

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί αύριο ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του από 1ης Ιανουαρίου του επομένου έτους. Από τις 03:00 μετά το μεσημέρι έως τις 06:00 το απόγευμα θα επισκεφθεί το εκλογικό του Κέντρο στην Καλαμάτα, όπου θα δεχθεί φίλους του. Αργότερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια από τις 07:00 το απόγευμα, έως τις 09:30 το βράδυ, θα έχει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τα μέλη του συνδυασμού Μεσσηνίας της «Νέας Πελοποννήσου».

Πάρε κόσμε …Το ελληνικό Δημόσιο "ξεπουλάει"

Τις αποκρατικοποιήσεις βάζει μπροστά η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθούν οι ζημιές εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ στο Δημόσιο.!!
Σύμφωνα με το μνημόνιο, μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων θα βάλουν στα κρατικά ταμεία περίπου ένα δις ευρώ έσοδα κάθε χρόνο.
Βέβαια, η νυν κυβέρνηση, όταν η προηγούμενη είχε προτείνει κάτι ανάλογο χαρακτήριζε τις εν λόγω επιχειρήσεις «ασημικά» και διεμήνυε ότι δεν πρέπει να περάσουν σε... ξένα χέρια.
Μερικές από τις προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται στις «σκέψεις» της κυβέρνησης είναι: η Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η Τράπεζα Αττικής, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), τα Περιφερειακά αεροδρόμια, ο ΟΣΕ, οι Αυτοκινητόδρομοι, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, διάφορα λιμάνια της χώρας, το Καζίνο Πάρνηθας και διάφορα τυχερά παιχνίδια, καθώς και επιχειρήσεις, όπως η ΛΑΡΚΟ, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης. Επίσης προς παραχώρηση «πάνε» τα Ολυμπιακά Ακίνητα και τα περισσότερα από τα ακίνητα του Δημοσίου. Για κάποιες από τις παραπάνω αναφερθείσες επιχειρήσεις προβλέπεται μερική αποκρατικοποίηση και για άλλες πλήρης αποκρατικοποίηση.

VIDEO – Δραματική διάσωση 3 χρονου κοριτσιού από πηγάδι …23 μέτρων !

Τρίχρονο κοριτσάκι στην Αργεντινή έπεσε σε πηγάδι βάθους 23 μέτρων και έμεινε εγκλωβισμένο επί 6 ώρες παρακολουθείστε την διάσωση του στο VIDEO που ακολουθεί !

Βαλτώνει ο τουρισμός - Πρώτες ενδείξεις για τη νέα θερινή περίοδο 2011 !

Η Τουρκία προορισμός για Γερμανούς και Άγγλους τουρίστες !
Αισθητά μειωμένη ήταν η αξία των τουριστικών πακέτων, που κλείστηκαν στις τέσσερις από τις έξι χώρες, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, για το καλοκαίρι του 2010. Αντίθετα, η αξία των πακέτων αυξήθηκε για τη Ρωσία και τη Γαλλία. Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά συμπεράσματα του Travel Insight, της μηνιαίας έρευνας του Gfk, που μετράει κρατήσεις τουριστικών πακέτων, μέσω των τουριστικών γραφείων σε έξι ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Ρωσία). Ειδικότερα, τέσσερις από τις 6 μετρούμενες χώρες παρουσίασαν σημαντική, αλλά όχι καταστροφική, πτώση στις αξίες, που πληρώθηκαν για τουριστικά πακέτα, μέσω τουριστικών πρακτορείων, για τη χώρα μας, ενώ δύο σημείωσαν μικρή άνοδο, με αποτέλεσμα οι συνολικές απώλειες να μπορούν να είναι "διαχειρίσιμες". Από την άλλη πλευρά, οι πρώτες ενδείξεις από τα πακέτα, που κλείνονται στη Γερμανία, για το καλοκαίρι του 2011, δείχνουν ίδιου μεγέθους απώλειες, που μπορούν να καλυφθούν, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε σωστές ενέργειες άμεσα….
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η αξία των πακέτων προς την Τουρκία είναι ανοδική, με διψήφια ποσοστά για όλες τις χώρες, πλην της Ιταλίας και ήδη η Τουρκία είναι ο δεύτερος προορισμός σε προτίμηση για τους Γερμανούς και τους 'Αγγλους, που παραδοσιακά αποτελούν πηγές τροφοδότησης του ελληνικού τουρισμού. Ένα, επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι τα πακέτα, που έχουν αρχίσει και κλείνονται από τον Αύγουστο και μετά, (στοιχεία μέχρι τέλους Οκτωβρίου 2010), για το καλοκαίρι του 2011, στη Γερμανία. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ίδιου μεγέθους με το 2010 μείωση, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Δηλαδή, η γερμανική αγορά τείνει αυτή τη στιγμή σε μια περαιτέρω μείωση της τάξεως του 7-8%, για το καλοκαίρι του 2011. Με δεδομένο, όμως, ότι ουσιαστικά οι επόμενοι μήνες είναι οι κρίσιμοι για το κλείσιμο των πακέτων στη γερμανική αγορά, γίνεται φανερό ότι σωστές και ουσιαστικές ενέργειες στο σωστό χρόνο από την Ελληνική Κυβέρνηση, που θα στηρίζονται στη γνώση στοιχείων από έρευνες αγοράς, μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα αυτό προς όφελος του Ελληνικού Τουρισμού.

Χριστοφιλοπούλου σε Νάντια: «Σε κανένα σχολείο της Μεσσηνίας, ο αριθμός μαθητών δεν ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο» !

Η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Χριστοφιλοπούλου, στην απάντησή της σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 06/10/10, αναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών στα υπό κατάληψη σχολεία της Καλαμάτας, αποσαφήνισε ότι σε κανένα σχολείο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο αριθμός μαθητών δεν ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο (25 μαθητές στην πρωτοβάθμια και 30 στη δευτεροβάθμια). Η Υφυπουργός πληροφόρησε την κ. Γιαννακοπούλου, αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης βιβλίων που έθετε, ότι το 87% των βιβλίων υπήρχαν στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις, που οφείλονταν στις κινητοποιήσεις των μεταφορέων, ξεπεράστηκαν. Επισημαίνεται ότι δεν έχει παραληφθεί το βιβλίο της Γ’ τάξης Λυκείου «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», του οποίου η αποστολή όπως μας πληροφόρησε ο Ο.Ε.Δ.Β. ξεκινά και θα ολοκληρωθεί άμεσα. Σχετικά με τις αναφορές για κάπνισμα από καθηγητές ή δασκάλους εντός του σχολικού περιβάλλοντος, η κ. Χριστοφιλοπούλου απαντά ότι δεν έχει ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία για καμία περίπτωση παραβίασης του σχετικού μέτρου. Επιπλέον, όσον αφορά τις ενέργειες για την ομαλοποίηση της σχολικής ζωής, η Υφυπουργός δηλώνει ότι σήμερα δεν υπάρχουν εμφανείς και ουσιαστικές αιτίες ώστε να μην είναι ομαλή η σχολική ζωή (θέρμανση, βιβλία, διδακτικό προσωπικό, αριθμός μαθητών ανά τάξη, κ.τ.λ.). Καταλήγοντας, η απάντηση αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας σε περίπτωση που χρειαστεί.

Παντρεμένες παρέδιδαν σεμινάρια …καλού σεξ σε νεαρούς !

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία θεσσαλικής πόλης, η αποκάλυψη ότι παντρεμένες κυρίες παρέδιδαν μαθήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς και απόδοσης σε νεαρούς της περιοχής τους, αλλά και γειτονικών δήμων.!!
Το σκάνδαλο αποκάλυψε η νεαρή σύντροφος ενός από τους «μαθητές» του σεμιναρίου όταν αποφάσισε να τον παρακολουθήσει μερικές φορές, επειδή πίστευε ότι την απατούσε. Το σπίτι μίας από τις κυρίες που ήταν χτισμένο και απομακρυσμένο από κατοικημένη περιοχή ,είχε γίνει πόλος έλξης των νεαρών, αφού εκεί μαζευόταν όλες οι φίλες της οικοδέσποινας που πρόσφεραν τις εμπειρίες τους στους νεαρούς. Μία φορά την εβδομάδα και νυχτερινές ώρες, οι κυρίες και οι νεαροί, συναντιόταν μυστικά και προσεκτικά. Ο σύζυγος της οικοδέσποινας έλειπε λόγω επαγγέλματος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από το σπίτι, οπότε είχαν ήσυχο το κεφάλι τους. Το «σεμινάριο» όπως το είχαν ονομάσει οι «διαβολικές» κυρίες, περιλάμβανε συζητήσεις και εμπειρίες του καθενός από τη σεξουαλική του ζωή αλλά και προβλήματα που αντιμετώπιζαν με την σύντροφό τους . Οι κυρίες ως έμπειρες τους συμβούλευαν, αλλά και τους βοηθούσαν να αποκτήσουν εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης....
Κάθε σεμινάριο τελείωνε με ξεφάντωμα ποτό και χορό ..... Όλες αυτές τις σκηνές τις έζησε η νεαρή απατημένη σύντροφος του νεαρού όταν κατάφερε να μπει στον κήπο του σπιτιού, που βρισκόταν στον κάμπο και να δει με τα ίδια της τα μάτια το σκηνικό που της προκάλεσε σοκ. Παρόλα αυτά όμως ήταν υπομονετική με το γεγονός και χωρίς να αντιδράσει εκείνο το βράδυ, περίμενε ώσπου να συναντηθεί με τον σύζυγό της «πρώτης κυρίας του σεμιναρίου», τον οποίο ενημέρωσε. Το τέλος ήταν αναμενόμενο: σε ένα υποτιθέμενο ταξίδι του, ο σύζυγος της κυρίας γύρισε ξαφνικά και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού του έπεσε μπροστά σε ένα θέαμα, που αν δεν το έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια δε θα το φανταζόταν. Αν και ο ίδιος δεν θέλησε να πάρει διαστάσεις το θέμα παρόλο που ζήτησε διαζύγιο από τη γυναίκα του , η νεαρή κοπέλα που ανακάλυψε το «σεξουαλικό σεμινάριο», τους έκανε «βούκινο» στην περιοχή. newsbomb.gr

Πρόστιμα σε οδηγούς που μεταφέρουν ανήλικους και καπνίζουν !

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες διαρρέεται από το υπουργείο Υγείας οτι σκέφτονται σοβαρα την χαλάρωση του αντικαπνιστικού νόμου - λες και επιβλήθηκε ποτέ - σήμερα κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο!
Στην τροπολογία η οποία αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη προβλέπεται οτι θα επιβάλλονται αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο ενω βρίσκονται σε αυτό ανήλικοι.
Πιο αναλυτικά προβλέπεται :
Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μηνα στους οδηγούς ή και συνεπιβάτες ΙΧ. Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα στους οδηγούς οχημάτων Δημόσιας Χρήσης .Υπενθυμίζεται οτι την ίδια ώρα που επεκτείνουν τον αντικαπνιστικό νόμο και στα ΙΧ σκέφτονται να επιτρέψουν το κάπνισμα στα μπαρ μετά τις 21.00 το βράδυ, στις καφετέριες με σχετική άδεια και στα μικρά μπαρ όπου δεν υπάρχουν υπάλληλοι και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους έχουν οι ιδιοκτήτες τους….
Οι ιδιοκτήτες, θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν οι πελάτες τους να καπνίζουν ή όχι ενώ η καθολική απαγόρευση θα εξακολουθεί να ισχύει(στα λόγια) στα εστιατόρια,ενώ δεν θα επιτρέπεται σε νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος σε μπαρ που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Δημόσιο: "Μετάταξη ή …..απόλυση" !!

Υποχρεωτικές μετατάξεις στον δημόσιο τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, όσοι δεν δεχτούν τις μετατάξεις θα φεύγουν από το δημόσιο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στηριχθούν τα σχέδια εξυγίανσης, κυρίως των ΔΕΚΟ, και να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου.
Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο αναμένεται μάλιστα να συμπεριληφθεί ρητή διάταξη, η οποία θα αναφέρει ότι όσοι υπάλληλοι δεν αποδέχονται τη νέα τους θέση θα απολύονται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κριτήρια για τις μετατάξεις θα είναι τα εξής:
* Οι υπάλληλοι δεν θα μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται και κατοικούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπό μετάταξη υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και εκτός των ορίων των νομών με βάση κανόνες που θα έχουν σχέση με την οικογενειακή κατάσταση…….
* Οι υπό μετάταξη υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν. Εάν αυτές δεν υπάρχουν, τότε η τοποθέτησή τους θα γίνεται σε παραπλήσιες με την ειδικότητά τους θέσεις.
* Οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι θα αμείβονται με τους μισθούς που λάμβαναν στις υπηρεσίες από τις οποίες μετατάσσονται.
Η αρχή αναμένεται να γίνει με τις μετατάξεις 2.500 εργαζομένων στον ΟΣΕ, ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοια προγράμματα για όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις προσωπικού και από τους δήμους προς τις κεντρικές υπηρεσίες ή και αντίστροφα, αναφέρει η εφημερίδα.
Πάγωµα προσλήψεων
Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόµενο, αντί των απολύσεων, να επιβάλει πλήρες πάγωµα προσλήψεων στο Δηµόσιο, αντί του σήµερα ισχύοντος, το οποίο προβλέπει για κάθε 5 συνταξιοδοτούµενους υπαλλήλους να προσλαµβάνεται ένας. Για το θέµα αυτό όµως υπάρχουν συγκεκριµένες ενστάσεις, όπως είναι για παράδειγµα οι ανάγκες για προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και αστυνοµικών. Πάντως, όπως έλεγε κορυφαίος υπουργός στα «ΝΕΑ», µε τη συνταξιοδότηση όσων δηµοσίων υπαλλήλων βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης αλλά και τη µη ανανέωση χιλιάδων συµβάσεων εργασίας ορισµένου χρόνου έως το 2013 αναµένεται να έχουν εγκαταλείψει τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα περίπου 100.000 εργαζόµενοι (40.000 δηµόσιοι υπάλληλοι αναµένεται να βγουν στη σύνταξη έως το τέλος του 2010).
Ο Πρωθυπουργός στην οµιλία του έθεσε δεύτερο σε σειρά στόχο για την εξοικονόµηση κεφαλαίων τον τοµέα της υγείας, ειδικώς τις φαρµακευτικές δαπάνες. Οπως σηµείωσε, «έχουµε πολύ µεγάλες δυνατότητες να χτυπήσουµε τη σπατάλη, ακόµα και τη διαφθορά, και να κάνουµε µεγάλες εξοικονοµήσεις, αλλά αυτό σηµαίνει να κόψουµε µαχαίρι την κακοδιαχείριση στα δηµόσια νοσοκοµεία». ΤΑ ΝΕΑ

Συνεδριάζει η Νομαρχιακή επιτροπή τουριστικής προβολής Μεσσηνίας !!

Με δύο κύρια θέματα συζήτησης !
Αναλυτικά
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην 7η/2010 συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής Τουριστικής Προβολής που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/11/2010 και ώρα 12:00 μ.μ. στο γραφείο 605 (Διοικητήριο 6ος όροφος) με τα εξής θέματα:
1. Συμμετοχή της Μεσσηνίας σε “road show” της T.U.I. στην Αυστρία.
2. Ημερίδα για τον τουρισμό και την γαστρονομία της Μεσσηνία από τον όμιλο «Εξπρές Καλοφωλιά» .
3. Παν προταθησόμενο.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΤΠ –Αντωνία Μπούζα

Χειροτονία νέου κληρικού από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο !

Ο νέος ιεροδιάκονος π. Νεόφυτος κατάγεται από την Καλογερόραχη Μεσσηνίας !
Tην περασμένη Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Νεοφύτου Σαχλά. Ο νέος ιεροδιάκονος π. Νεόφυτος κατάγεται από την Καλογερόραχη Μεσσηνίας και είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Βουλκάνου και πνευματικό ανάστημα του Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά. Είναι απόφοιτος της Σχολής Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε ο νέος Διάκονος να ανταποκριθεί στην κλήση του απο τον Κύριο, και στον Ι. Προϊστάμενο του Ναού, π. Φίλιππο, χρόνια πολλά επί τη ονοματική του εορτή.

Ξυλοδαρμός 82χρονου για ...45ευρώ..!!!

Στον κάμπο της Ηλείας οι ξυλοδαρμοί σε βάρος ηλικιωμένων είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο και τα θύματα καταλήγουν πολλές φορές στο νοσοκομείο, μετά από επίθεσεις αγνώστων που τους χτυπούν για να τους πάρουν λίγα ευρώ. Υπάρχουν όμως και κάποιοι "περίεργοι" τραυματισμοί ... Νέο κρούσμα είχαμε χθες το βράδυ σε αγρόκτημα στο Βρανά Βαρθολομιού. Ο άγνωστος δράστης άνοιξε το κεφάλι γέροντα 82 ετών χτυπώντας τον από πίσω με μία ξύλινη ράβδο, για να του κλέψει από την τσέπη 45 ευρώ ... Τις εκκλήσεις του ηλικιωμένου για βοήθεια άκουσε μετά από μισή ώρα περίπου ένας γείτονας και ο άτυχος 82χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και ακολούθως στο νοσοκομείο Πύργου (λόγω της σοβαρότητας του τραυματός του) όπου και νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του μετά και την ιατρική φροντίδα είναι πλέον καλή. 
 ΠΗΓΗ: http://www.iliatora.gr/

Στις εφορίες η εγκύκλιος για την παράταση της περαίωσης !

Στάλθηκε και στις εφορίες η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία δίνεται παράταση μέχρι τις 29 Νοεμβρίου για την υπαγωγή από τους φορολογούμενους στη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Συναντώνται το ξημέρωμα της Κυριακής το Φεγγάρι με την Πούλια !

Λίγο πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, η Πανσέληνος θα εμφανιστεί ακριβώς πάνω από το λαμπερό αστρικό σμήνος των Πλειάδων, γνωστό και ως Πούλια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. !
Οι κάτοικοι του Βόρειου Ημισφαίριου μπορούν να απολαύσουν το σπάνιο ραντεβού κοιτώντας προς τον δυτικό ουρανό.
Δώδεκα ώρες αργότερα, αμέσως μετά τη δύση, το φεγγάρι και οι επτά μυθολογικές αδελφές των Πλειάδων θα δώσουν ξανά την ίδια παράσταση, αυτή τη φορά στον ανατολικό ουρανό.
Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, οι Πλειάδες ήταν επτά αδελφές, κόρες του τιτάνα Άτλαντα και της ωκεανίδας νύμφης Πλειόνης.
Στην αστρονομία, οι Πλειάδες είναι τα λαμπρότερα άστρα ενός αστρικού σμήνους που βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ταύρου, σε απόσταση 450 ετών φωτός….
Το αστρικό σμήνος, βυθισμένο σε ένα σύννεφο αερίου που του δίνει μια θαμπή αίγλη, περιλαμβάνει στην πραγματικότητα χιλιάδες άστρα, ωστόσο με γυμνό μάτι φαίνονται μόνο τα οκτώ: τα αστέρια Αλκυόνη, Άτλας, Ηλέκτρα, Μαία, η Μερόπη, Πλειόνη, Κελαινώ και Ταϋγέτη. Όλα τους είναι εξαιρετικά λαμπρά, γαλαζωπά άστρα, τα οποία γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια. tovima.gr

Συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας στην Ρηγίλλης !

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει το μεσημέρι στη Ρηγίλλης ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επαναλάβει την άποψή του ότι «η πολιτική του μνημονίου προκαλεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση».
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ τάσσεται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και θα προβάλλει ότι δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά θα αυξήσουν την ανεργία και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ταχθεί υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να μειωθεί το κόστος και παράλληλα να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ προτείνει να περιορισθούν οι προλήψεις σε ποσοστό πέντε προς ένα σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα να γίνουν μετατάξεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών. Επίσης ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί κατηγορηματικά κατά της ελεγχόμενης χρεοκοπίας
παρότι στις Βρυξέλλες συζητείται ως δυνατότητα που θα συνδυάζεται με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης που σχεδιάζεται. Νωρίτερα, στις 11.00 το πρωί, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην βουλή την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς στην εισήγησή του θα επισημάνει ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό για τη ΝΔ και επιβεβαίωσε την ορθότητα της αντιμνημονιακής γραμμής που ακολούθησε το κόμμα. Θα αναφέρει πάντως ότι δεν «έτρεξαν» όλοι οι βουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο.

Εγκύκλιος προστασίας δασών, δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων !

Με αφορμή καταπατήσεις για φύτεμα ελαιοδέντρων μέσα στα καμένα του 2007 !
Εγκύκλιο προστασίας δασών, δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προς όλα τα δασαρχεία της χώρας, για την αντιμετώπιση των καταπατήσεων, με φύτευση ελαιοδέντρων ή μη δασικών φυτών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή καταγγελίες στα δασαρχεία Πύργου και Ολυμπίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε ότι έγιναν καταπατήσεις, σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, με εκχέρσωση δένδρων και φύτευση μικρών ελαιόδεντρων, για την επέκταση χωραφιών, μέσα σε δασικές εκτάσεις.
Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι:
- Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανεγερθείσες ή ανεγειρόμενες οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως εγκαταστάσεις, σε δάση, δασικές εκτάσεις και αναδασωτέες εκτάσεις, κατεδαφίζονται υποχρεωτικά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας. - Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με πρόσφατες αποφάσεις του, έκρινε ότι εφαρμόζονται αναλογικά οι ανωτέρω διατάξεις και για τις περιπτώσεις που η επέμβαση δεν αφορά μόνο κτίσματα ή άλλες εγκαταστάσεις, αλλά και τη φύτευση μη δασικών φυτών, που εμποδίζουν την αναγέννηση του δάσους.

«Καλλικράτης» σε ΑΕΙ – ΤΕΙ !

Θα δοκιμαστούν και άλλο οι τοπικές οικονομίες !
Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να προχωρήσει σε «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας φέρνει στο προσκήνιο τις αδυναμίες πολλών σχολών και Τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το υπουργείο Παιδείας φέρεται αποφασισμένο να συρρικνώσει δαπάνες, Σχολές και Τμήματα. Ακόμη κανείς δεν ξέρει ποια τμήματα θα συνεχίσουν, αλλά σίγουρα αδύναμοι κρίκοι είναι τα Παραρτήματα όλων των ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.
Δύσκολη περίοδος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας και κατά συνέπεια για την τοπική οικονομία της κάθε πόλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου