1.1.11

Σοβαρή αρρώστια …θερίζει τα πλατάνια !!

Πρωτοεμφανίστηκε το 2003 στη Μεσσηνία !
Μια από τις πιο καταστρεπτικές νόσους δασικών δένδρων παγκοσμίως έχει εισβάλει στην Ήπειρο, στις πηγές του ποταμού Ευρώτα στο αρκαδικό οροπέδιο και στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, που απειλεί τα υπεραιωνόβια δέντρα. Από το 2003 που πρωτοεμφανίστηκε στη Μεσσηνία, ο μύκητας Ceratocystis platani, που προκαλεί την ασθένεια, έχει νεκρώσει στην Πελοπόννησο χιλιάδες αιωνόβια πλατάνια. Η διασπορά του παθογόνου οργανισμού οφείλεται κυρίως σε μηχανήματα εκσκαφής και εργαλεία κοπής κλάδων. Στην Ελλάδα ο μύκητας πιθανότατα εισήχθη με φυτευτικό υλικό από την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται όμως η είσοδός του με κάποιο μολυσμένο μηχάνημα ή εργαλείο….
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι αν και ο μύκητας έχει νεκρώσει εκατοντάδες χιλιάδες πλατάνια στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διαβλέπει κανέναν κίνδυνο. Ο μύκητας C. platani αναπτύσσεται μέσα στα αγγεία του ξύλου στον κορμό, στους κλάδους και στις ρίζες των δένδρων που προσβάλλει. Σε μεγάλα δένδρα παρατηρούνται συμπτώματα ημιπληγίας, με την εμφάνιση νεκρώσεων σε έναν μεγάλο βραχίονα στη μία πλευρά του δένδρου, στη συνέχεια όμως η προσβολή επεκτείνεται και στο υπόλοιπο δένδρο. Σε μικρότερα δένδρα είναι συχνότερα τα συμπτώματα αποπληξίας, με ολική νέκρωση του δένδρου. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ασθένειας είναι ο μεταχρωματισμός του ξύλου, που παρατηρείται μετά την αφαίρεση του φλοιού σε προσβεβλημένα τμήματα του κορμού ή των κλάδων που δεν έχουν ακόμα νεκρωθεί, συνήθως κοντά σε έλκη, στα όρια του νεκρού και του ζώντος σομφού ξύλου.econews

Θα ‘’ Ψάχνουμε ’’ τον …Ήλιο !!

Μερική έκλειψη ηλίου, η οποία θα ορατή και από την Ελλάδα, θα σημειωθεί την Τρίτη 4 Ιανουαρίου. Η έκλειψη θα αρχίσει στις 08:40 από τη δυτική Αφρική και θα είναι ορατή από όλη τη βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία. Η μέγιστη φάση της έκλειψης είναι στις 10:23 πμ (ώρα Ελλάδος) και φυσικά θα είναι ορατή στην Ελλάδα αν δεν υπάρχουν σύννεφα. Επειδή η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο κατά τα δύο τρίτα το φως θα περιοριστεί αισθητά αλλά δεν θα σκοτεινιάσει πλήρως. Η έκλειψη θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική, τη μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία. Μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκλείψεις ηλίου, όλες μερικές: την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και στην 25η Νοεμβρίου. Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 από τις 9:00 και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου (Πεντέλης 11 στο Παλαιό Φάληρο), θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης όπου ερασιτέχνες αστρονόμοι θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο.

Ποιά τρόικα, εδώ προβλέπουν συντέλεια του κόσμου το 2012...

Οι καταστροφολογίες προβλέψεις πάντα ήταν στη μόδα !
Δεν είναι η τρόικα το μόνο δεινό του 2011. Κάποιοι μάλιστα δεν ανησυχούν για τα οικονομικά καθώς θεωρούν ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου το 2012. Ένας από τους σύγχρονους μύθους που κυκλοφορούν είναι ότι το τέλος θα έρθει απ' έξω και, μάλιστα, υπό μορφή απίστευτων αστρονομικών συμπτώσεων, που θα επιφέρουν τεράστιες καταστροφές. Οι καταστροφολογίες προβλέψεις πάντα ήταν στη μόδα και πάντα διαψεύδονταν. αφού, εννοείται, είχαν ίσαμε τότε εξυπηρετήσει μια χαρά απατεώνες, αγύρτες, κερδοσκόπους και άλλα κλειστά επαγγέλματα. Η νέα πρόβλεψη μιλάει για το 2012. Ας κάτσουμε, λοιπόν, να το περιμένουμε. δεν χάθηκε, δα, κι ο κόσμος….
Κάθε λίγα χρόνια ενσκήπτει μία νέα εσχατολογική μανία, η οποία ανακοινώνει πως, όπου να 'ναι, έρχεται η Δευτέρα Παρουσία, καταστρέφεται ο πλανήτης ή διαλύεται το σύμπαν. Τώρα η νέα μόδα, καταπώς φαίνεται και με την ενθάρρυνση του Χόλιγουντ (που μας έδωσε το μεγακαταστροφικό, γιγαντομπαχαλικό και τερατολογικό έργο «2012»), λέει ότι ο πλανήτης μας θα τα τινάξει στις 22 Δεκεμβρίου του 2012 (οπότε ας μη βιαστώ να ξεχρεώσω την πιστωτική), κατά την οποία θα παρατηρηθεί ευθυγράμμιση των πλανητών (λες και δεν έχει ξαναγίνει χωρίς να συμβεί τίποτα) και ένας μεγάλος κομήτης (απαραίτητος μπαλαντέρ, άμα μας κάθονται οι πλανήτες) θα τινάξει τη Γη τόσο άγρια, που θα αντιστραφούν οι μαγνητικοί της πόλοι, θα γίνουν τσουνάμια, πλημμύρες, σεισμοί και καταποντισμοί (για τους λιμούς τα καταφέρνουμε και μόνοι μας) και, γενικά, δεν θα μείνει ρουθούνι... Εκτός από εκείνα των πολύ προσεκτικών, οι οποίοι ήδη άρχισαν να ετοιμάζονται για τη μεγάλη ημέρα.
Κι αν κάποιος, ψάχνοντας στοιχειωδώς, υπενθυμίσει στους οπαδούς της επερχόμενης καταστροφής ότι για το χειμώνα του 2012 δεν προβλέπεται καμία ευθυγράμμιση πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα, εκείνοι του αντιτείνουν πως το έχουν προβλέψει και οι Μάγια, ο μεγάλος προκολομβιανός πολιτισμός της κεντρικής Αμερικής. Φυσικά, το γεγονός ότι οι Μάγια δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τον ερχομό του Κολόμβου και τις συνακόλουθες σφαγές των κονκισταδόρες, δεν αποθαρρύνει όσους θεωρούν ότι, προκειμένου να τρομοκρατηθούν, αρκεί να ξέρουν πως το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει την 21η Δεκεμβρίου 2012. Φυσικά και τελειώνει τότε, όπως όλα τα ημερολόγια τελειώνουν στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρονιάς, από τα σχολικά μέχρι και αυτά του «Playboy», αν και στα τελευταία κανείς δεν προσέχει τις ημερομηνίες. Το ημερολόγιο των Μάγια (ή μεσοαμερικανικό μακροπρόθεσμο ημερολόγιο), βασισμένο σε εικοσαδική αρίθμηση, τελειώνει εκείνη την ημέρα, διότι -απλούστατα- τότε κλείνει ο μεγάλος κύκλος του 13ου Β'ak'tun των 144.000 ημερών ή περίπου 394,3 ετών. Και την επομένη, φυσικά, εάν οι απόγονοι των Μάγια απολάμβαναν ακόμα τα πλούτη της πατρίδας τους, θα έμπαιναν στο 14ο Β'ak'tun για άλλες 144.000 ημέρες ευμάρειας. Τι πιο απλό;
Κι όμως, η παρεξήγηση πάντα καραδοκεί λίγα μόλις εκατοστά από την αλήθεια, πρόθυμη να βάλει το χεράκι της, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πωλήσεις εκατομμυρίων βιβλίων ή κινηματογραφικών εισιτηρίων. Ο αμερικανός αρχαιολόγος, επιγραφολόγος και ανθρωπολόγος Michael D. Coe (γ. 1929) θεωρείται αυθεντία στον πολιτισμό των Μάγια. Αυτός, αξιοποιώντας και τις γνώσεις του από την υπηρεσία του στη CIA, κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το ημερολόγιο των Μάγια και τα ευρήματά τα ανακοίνωσε, δημοσιεύοντας το βιβλίο «Breaking the Maya Code». Ο βρετανός συγγραφέας Graham Hancock (γ. 1950), βαδίζοντας στα χνάρια του διαβόητου Εριχ φον Ντένικεν (ο οποίος πλούτισε γράφοντας συνωμοσιολογικές μπαρούφες), πήρε μερικά από τα ευρήματα του επιστήμονα Μάικλ Κόου και τα θεώρησε έως ενδείξεις για προφητεία περί ενός παγκόσμιου κατακλυσμού το 2012. Περιττό να πούμε ότι το σύγγραμμα του Κόου πούλησε μερικές χιλιάδες αντίτυπα, ενώ οι σαχλαμάρες του Χάνκοκ υπό τον τίτλο «Τα δακτυλικά αποτυπώματα των θεών» πούλησαν τρία εκατομμύρια αντίτυπα σε 27 γλώσσες. Αλλά η αλυσίδα της αυθαιρεσίας και της κοτσανολογίας συνεχίζεται: το βιβλίο του Χάνκοκ έδωσε την έμπνευση στο σκηνοθέτη Ρόλαντ Εμεριτς να γυρίσει την καταστροφολογική ταινία «2012», κόστους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, που απέφερε τζίρο 770 εκατομυριάκια. Ετσι γίνονται οι δουλειές!
Τη σκυτάλη της «πρόβλεψης των Μάγια» παίρνει από τον Χάνκοκ ένας άλλος «εσωτεριστής συγγραφέας και ανεξάρτητος ερευνητής» (που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι κανένα πανεπιστήμιο δεν τον δέχεται ούτε με σφαλιάρες), ονόματι John Major Jenkins (γ. 1964). Ο Τζένκινς, αφού αντελήφθη ότι είναι δύσκολο να πουλήσεις βιβλία προαναγγέλλοντας μια ευθυγράμμιση πλανητών που δεν θα γίνει, κάνει ρελάνς, προβλέποντας (μέσω του ημερολογίου των Μάγια) ευθυγράμμιση των γαλαξιών! Οχι, παίζουμε! Το γεγονός ότι ο Τζένκινς αποδίδει τις προβλέψεις των αρχαίων Μάγια για αλλαγή του κέντρου του γαλαξία σε «εσωτερικά οράματα» που πυροδοτήθηκαν από την κατανάλωση ψυχεδελικών ουσιών, όπως κατάποση μανιταριών με ψιλοκυβίνη και γλείψιμο (μπλιαχ!) φρύνων που εκκρίνουν παραισθησιογόνες ουσίες, είναι αρκετή για να πείσει κάθε νουνεχή και εχέφρονα να κόψει κάθε είδους καταχρήσεις. Πίνοντας ρακή, στο κάτω κάτω, κανείς δεν πρόβλεψε καταστροφές.
Αλλά δεν είναι μόνο οι κυνηγοί πωλήσεων που πλασάρουν φόβο για να εισπράξουν εκατομμύρια. Την ίδια χρονιά, το 2012, έχει επιλέξει ως τέλος του πλανήτη και η σέχτα Ι-Kuan Tao (κάτι σαν «διάχυτη αλήθεια»), μέσω προφητειών με τη μέθοδο της αυτόματης γραφής. Η νέα αυτή θρησκεία, ηλικίας λίγων μόλις δεκαετιών, κηρύσσει ένα αμάλγαμα κονφουκιανισμού, ταοϊσμού και κινέζικου βουδισμού, διαθέτει δύο εκατομμύρια πιστούς και έχει την παγκόσμια έδρα της (πού αλλού;) στις ΗΠΑ.
«Μα τις πιστεύει κανείς αυτές τις μπούρδες;» θα αναρωτηθείτε. Ε, ναι, ακούγεται σαχλό, αλλά συμβαίνει συχνά σε κοινωνίες στις οποίες η βασική πληροφόρηση είναι είτε ανύπαρκτη είτε το infotainment της ιδιωτικής τηλεόρασης, λίγα ψήγματα πληροφορίας, σερβιρισμένα με μπόλικη συναισθηματική σάλτσα και συνωμοτικά κλεισίματα του ματιού στον τηλεθεατή. Δεν είναι λίγοι, για παράδειγμα στις ΗΠΑ, που ανήκουν στους «επιβιωτιστές». Δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις κίνημα, διότι, εάν επιβιώσουν από τη μεγάλη καταστροφή, θα το καταφέρουν πατώντας (κυριολεκτικά) επί πτωμάτων. Χτίζουν εδώ και χρόνια καταφύγια σε απόμακρα ορεινά σημεία, που δεν θα πληγούν από τα τσουνάμια. Συσσωρεύουν καύσιμα, τρόφιμα, όπλα και εργαλεία επιβίωσης, που (νομίζουν ότι) θα τους βοηθήσουν την επόμενη ημέρα της καταστροφής. Ενας απ' αυτούς είναι ο Patrick Geryl, ένας πενηντάρης που αυτοσυστήνεται ως «συγγραφέας και ερευνητής».

Ο Γκέριλ ήταν φανατικός χορτοφάγος, ελπίζοντας να επιμηκύνει τη ζωή του, και έγραφε για τις πυραμίδες, τους γαλαξίες, τις προφητείες του Ωρίωνα και άλλα τέτοια, μέχρι που διαπίστωσε ότι το 2012 το τέλος έρχεται για όλους, χορτοφάγους και σαρκοφάγους. Και τότε ρίχτηκε με μανία στον επόμενο αγώνα για επιβίωση: στην ιστοσελίδα του www.howtosurvive2012.com (πώς να επιβιώσετε από το 2012) τα έχει όλα! Από το τι βιβλία έχει γράψει (και πού θα τα βρείτε) μέχρι το πώς κατασκευάζεται ένα καλό καταφύγιο και τι πρέπει να περιέχει αυτό. Το γεγονός ότι στις ατέλειωτες λίστες περιλαμβάνει και εργαλεία που μάλλον θα είναι άχρηστα, όπως οι πυξίδες (μα δεν θα έχουμε αναστροφή των πόλων;) ή οι δορυφορικοί δέκτες GPS (δηλαδή, η Γη θα γίνει συντρίμμια, αλλά οι δορυφόροι θα αντέξουν;) προκαλεί μάλλον γέλια. Κλάματα προκαλεί το γεγονός ότι ο τύπος αυτός, με τις πωλήσεις που κάνει, έχει σίγουρα εξασφαλίσει την επιβίωσή του για πολλά ακόμα χρόνια.
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ορισμένες καταστροφολογικές προβλέψεις που έπεσαν έξω
1000 μ.Χ. Σύμφωνα με ορισμένους φανατικούς χριστιανούς του Μεσαίωνα, τότε επρόκειτο να συμβεί η Αποκάλυψη. Δεν συνέβη τίποτα, φυσικά, αλλά τα γύρισαν έπειτα από λίγα χρόνια, το 1033, όταν ο λιμός εκείνης της χρονιάς στην Ευρώπη ανακηρύχθηκε ως ο τρόπος του Θεού να τιμήσει τα χίλια χρόνια από τη Σταύρωση.
1533 μ.Χ. Ο γερμανός αναβαπτιστής Μελχιόρ Χόφμαν ανακοινώνει στο Στρασβούργο πως έρχεται ο Χριστός να μας τιμωρήσει. Πεθαίνει στη φυλακή, γλιτώνοντας τη θεία δίκη.
1843 μ.Χ. Ο αμερικανός μεθοδιστής Ουίλιαμ Μίλερ ανακοινώνει ότι η Αποκάλυψη έρχεται την 3η Απριλίου εκείνου του έτους. Μετά το διορθώνει για τις 7 Ιουλίου, κατόπιν για τις 21 Μαρτίου του 1844 και, τέλος, για τις 22 Οκτωβρίου 1844. Παρά την ατυχία των προβλέψεών του, περί τους 50.000 αφελείς συγκεντρώθηκαν για να δουν την επιστροφή του Μεσσία.
1874 μ.Χ. Οι ιδρυτές της κίνησης που μετά θα ονομαζόταν «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ήταν σίγουροι ότι εκείνη τη χρονιά θα γίνει η οριστική μάχη του Αρμαγεδδώνα. Δεν έγινε.
1910 μ.Χ. Η επεικείμενη διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ προκάλεσε κύματα πανικού σε όλο τον πλανήτη. Τα ΜΜΕ είχαν αρχίσει τη δουλειά τους. Ο καημένος ο κομήτης δεν προσέκρουσε στη Γη• ίσα που ήταν ορατός διά γυμνού οφθαλμού όταν περνούσε από δίπλα της.
1914 μ.χ. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», παρά την προηγούμενη ατυχία τους, ξαναπροβλέπουν τη μάχη του Αρμαγεδδώνα. Και σχεδόν πέφτουν μέσα, γιατί εκείνη τη χρονιά άρχισε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν πρόβλεψαν τίποτε σχετικό για το 1939, όταν ξεκίνησε ο Β' Π.Π. 1982 μ.Χ. Οι αστρονόμοι μπαίνουν στο παιχνίδι των πωλήσεων. Οι Τζον Γκρίμπιν και Στέφεν Πλάγκεμαν πρόβλεψαν το 1974 στο βιβλίο τους «The Jupiter Effect» ότι η ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού συστήματος στις 10 Μαρτίου 1982 θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές, όπως πλημμύρες και διέγερση του διαβόητου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα στο Σαν Φρανσίσκο. Επί οκτώ χρόνια το βιβλίο πουλούσε καλά, μέχρι τον Απρίλιο του 1982, οπότε (αφού δεν είχε συμβεί τίποτε στις 10 Μαρτίου) εξέδωσαν το αναθεωρημένο «The Jupiter Effect revisited», στο οποίο έλεγαν ότι στην πραγματικότητα το φαινόμενο αυτό είχε συμβεί το 1980 και το μόνο που είχε παρατηρηθεί ήταν ανύψωση των υδάτων κατά 0,4 χιλιοστά και δεν πειράζει, λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα. Το δεύτερο βιβλίο πούλησε λιγότερο, αλλά συνολικά οι καταστροφολόγοι εισέπραξαν ουκ ολίγα.
1999 μ.Χ. Ορισμένοι προέβλεψαν το τέλος του κόσμου για τις 11 Αυγούστου. Μετά απέδωσαν το λάθος στις προβλέψεις εκείνου του απατεώνα του Νοστράδαμου.
2000 μ.Χ. Ο «ιός της χιλιετίας». Σύμφωνα με σύγχρονους καταστροφολόγους, θα κατέρρεαν όλα τα ψηφιακά συστήματα, επειδή τα κομπιούτερ δεν θα κατάφερναν να βάλουν το έτος 2000 στο ημερολόγιό τους. Τίποτε δεν κατέρρευσε, όμως κάποιοι πλούτισαν κάνοντας σέρβις και «ειδικές προετοιμασίες» σε συστήματα πληροφορικής.
2012 μ.Χ. Οι Μάγια εκδικούνται, όπως βλέπουμε δίπλα.
ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ
Επόμενες ημερομηνίες που δεν θα συμβεί τίποτα
01 - 9 Σεπτεμβρίου 2017. Ο κατακλυσμός που έχει προβλέψει η μυθολογία των Ζαποτέκ, μια φυλή στην Οαχάκα του νότιου Μεξικού.
02 - 8 Ιουλίου 2022. Στις 18:42, παρακαλώ! Τότε θα γίνει η εισβολή των εξωγήινων από τον μακρινό πλανήτη 3 Reticuli, του αστερισμού Reticulum, ορατού μόνο από το νότιο ημισφαίριο κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Το ισχυρίζονται διάφοροι οπαδοί των New Age δοξασιών.
03 - 3 Απριλίου 2033. Υπάρχει, λένε παλιά κιτάπια των Σουμερίων, και 13ος ζωδιακός αστερισμός. Και όταν ο Ηλιος πάει σ' αυτόν (σε 22 χρονάκια και τέσσερεις μήνες), θα γίνει το έλα να δεις! Εδώ θα είμαστε.
04 - Μια Παρασκευή βράδυ, στις 21:47, εντός των επόμενων 23 ετών, λέει ο Emmet Medler, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας. Κάποιος θέλει σώνει και καλά να μας χαλάσει το Σαββατοκύριακο και δεν διευκρινίζει σε ποια ωριαία άτρακτο της Γης θα είναι 21:47 όταν χαλάσει ο κόσμος! enet

Βολές Πάγκαλου – Μίλησε πάλι για ..κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους !

Να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης - «Έπεσε έξω το Δημόσιο»
Βολές κατά του «πελατειακού» συστήματος που έχει καθιερωθεί στη χώρα μας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια για όσους διορίζονταν στο Δημόσιο. «Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
«Έπεσε έξω το Δημόσιο»…
«Έπεσε έξω το Δημόσιο»…
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «έπεσε έξω το Δημόσιο», προσθέτοντας: «Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους (…). Μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία.
»Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη (…). Έχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει, ας πούμε, 'απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου'; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος», υπογραμμίζει.
Να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές, εκτιμώντας πως «αν δεν ξεμπλέξουμε με τον σταυρό προτίμησης, στην ουσία μεταρρύθμιση δεν θα κάνουμε και θα είναι απλώς μία από τα ίδια».
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος επιμένει στη φράση του «Μαζί φάγαμε τα λεφτά», που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων: «Η φράση μου είναι 'μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο'. Αυτή είναι. Τελεία. Αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν είναι σε θέση ούτε ως την τελεία να πάνε. Στη φράση αυτή επιμένω, κατά λέξη βεβαίως».
Όσον αφορά στις αντιδράσεις του κόσμου για την πολιτική της κυβέρνησης και τα επώδυνα μέτρα που έχει λάβει, ο αντιπρόεδρος απαντά με το ερώτημα αν υπάρχει άλλη πολιτική, ενώ χαρακτηρίζει εφιαλτικό το σενάριο χρεοκοπίας της χώρας.
«Η επιλογή λοιπόν που μερικοί υπερπατριώτες επαγγέλλονται, δηλαδή να γυρίσουμε στη δραχμή και να μην πληρώσουμε τα χρέη μας -και να δηλώσουμε μάλιστα ότι δεν τα πληρώνουμε- διότι δεν δεχόμαστε να υποταχθούμε σε υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν, οδηγεί σίγουρα στην οικονομική απομόνωση της χώρας. Με την επιμονή να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε, τότε θα γίνουμε μια Αλβανία χωρίς το κομμουνιστικό καθεστώς».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που παρατηρούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η οποία -κατά την ερώτηση που του απευθύνεται- μοιάζει με «καζάνι που βράζει», ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Τα καζάνια που βράζουν τα έχω δει εγώ να βράζουν 30 χρόνια τώρα. Ο Τύπος δεν αρέσκεται στην ουσία των πραγμάτων, τον ενδιαφέρουν κυρίως οι συγκρούσεις προσώπων, αν είναι δυνατόν στο ίδιο κόμμα».
«Μπορεί να καταψηφίσεις ένα συγκεκριμένο επί μέρους νομοσχέδιο, αν και είσαι κυβερνητικός βουλευτής, αν όμως αμφισβητείς τη βασική πολιτική της κυβέρνησης την οποία υποτίθεται ότι το κόμμα σου στηρίζει, τότε πώς είναι δυνατόν να ανήκεις σε αυτό το κόμμα» διερωτάται.
«Μόνος ουσιαστικός συνομιλητής ο ΛΑ.Ο.Σ.»
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία απουσία σοβαρής επιχειρηματολογίας και αντιπολιτευτικής πρότασης, ενώ εξαπολύει δριμεία επίθεση στο Συνασπισμό και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Με την αντιπολίτευση δεν μπορούμε δυστυχώς να έχουμε μια ουσιαστική αντιπαράθεση. Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μια Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια», αναφέρει.
«Ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑΟΣ. Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Λυπάμαι που το λέω. Όπως ξέρετε, η αντίθεσή μου με τον ΛΑΟΣ είναι τεράστια, πρέπει όμως να δούμε τα πράγματα όπως είναι», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τέλος, ερωτώμενος αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής, ο κ. Πάγκαλος απαντά: «Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ως τότε το κόμμα θα λειτουργήσει, θα κάνει τις επιλογές του, θα χαράξει γραμμές. Εγώ είμαι 30 χρόνια σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω. Δεν είμαι ισόβιος ούτε αναντικατάστατος».
Αντιδράσεις από Κ.Κ.Ε. και ΣΥΝ
«Φαίνεται ότι ο κ. Πάγκαλος έχει αποκτήσει εμμονή. Θεωρεί ότι, συκοφαντώντας τον Συνασπισμό με γραφικότητες, βγαίνει στον αφρό της επικαιρότητας», σχολίασε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.
«Τι να απαντήσει κανείς σε επαγγελματίες αντικομμουνιστές;» ήταν το σχόλιο της Γ.Γ. της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα.

Νάντια Γιαννακοπούλου – Μάξιμος Μουρμούρης: Λίγο πριν τα γεννητούρια !

Με τον καινούργιο χρόνο, έρχονται τα γεννητούρια. Αντίστροφα μετρούν οι ημέρες για τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και τον ηθοποιό Μάξιμο Μουρμούρη. Το ζευγάρι περιμένει τον καινούργιο χρόνο με ανυπομονησία, καθώς μαζί με αυτόν θα έρθει και η κο­ρούλα τους (το δεύτερο παιδί τους). Αυτός είναι και ο λόγος που τη βραδιά ψήφισης του Προϋπολογισμού ο γνωστός ηθοποιός βρισκόταν υπ’ ατμόν. Μάλιστα, όσες ώρες η Νάντια ήταν στη Βουλή ήταν και εκείνος σε επιφυλακή, μήπως χρειαστεί να σπεύσουν στο μαιευτήριο. Και μπορεί ο Μάξιμος να μην έχει σχέση με την πολιτική, ωστόσο βρήκε γνωστούς και φίλους και μέσα στο Κοινοβούλιο. Μία απ’ αυτές είναι η Πέμη Ζούνη, με την οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και θεατρικά. Σε ένα πηγαδάκι μάλιστα στο καφενείο της Βουλής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε να λέει για την παράσταση «Μαργαρίτα Γκωτιέ» όπου ο Μάξιμος έκανε τον ρόλο του Δουμά. Espresso

Η επιστήμη σηκώνει τα …πόδια – Γυναίκες από λάστιχο !ΦΩΤΟ

Δείτε τις φωτογραφίες που έχουν αναγκάσει την επιστήμη να σηκώσει τα …πόδια ψηλά !

“Σκοτώνουν ” όσο όσο βίλες και ακίνητα ζητώντας εχεμύθεια...

Στο σφυρί βγάζουν ακίνητα όχι μόνο οι Ελληνες τηλεαστέρες και επιχειρηματίες αλλά και πολλοί ξένοι...Το... μνημόνιο κοινωνικές τάξεις δεν κοιτά όπως φαίνεται, γι’ αυτό και αρκετοί πλούσιοι με πανάκριβα σπίτια και μαγευτικές βίλες βρίσκονται στριμωγμένοι και αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους. Τους τελευταίους μήνες σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία καταφτάνουν φάκελοι με ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, κι όχι μόνο. Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν είτε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες είτε ακόμη και σε πλούσιους που δεν έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης. Golden boys της χρυσής εποχής του Χρηματιστηρίου που επένδυσαν σε ακίνητα και τώρα έχουν ξεπέσει…. Ιδιοκτήτες εταιρειών που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και πουλάνε όσο όσο ακίνητα για να αποπληρώσουν δάνεια. Αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών με τεράστιο πλέον κόστος συντήρησης, τα οποία εν μέσω κρίσης δεν είναι καθόλου ελκυστικά.
Ζητούν εχεμύθεια
Στα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια».
Ωστόσο, οι φήμες υπάρχουν και αυξάνονται για διάφορους γνωστούς και μη Ελληνες που πουλάνε τα ακίνητά τους σε τιμή χαμηλότερη πολλές φορές από αυτή που πραγματικά αξίζουν.
Η οικονομική κρίση και οι προβλέψεις για χειρότερες ημέρες επισπεύδουν τις όποιες κινήσεις, ενώ και το γεγονός ότι σήμερα οι τιμές των ακινήτων είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα, αποτελεί πλεονέκτημα υπέρ του αγοραστή που έχει χρήματα να διαθέσει για την αγορά ενός τέτοιου ακινήτου.
Πάντως, η «παγωμένη» κτηματαγορά και η έλλειψη ρευστού δυσκολεύουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων, η αξία των οποίων μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, μέσα στο 2010 αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βγει προς πώληση σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων.
Σε πανάκριβες γειτονιές, που άλλοτε δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς ακίνητα για αγορά, σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες αγγελίες. Για παράδειγμα, μεγάλη αύξηση της προσφοράς παρατηρείται στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα.
Στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Αράχοβα και το Πήλιο.
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για βίλες ή πολυτελείς μεζονέτες με επιφάνεια πάνω από 300 τ.μ. και οικόπεδο ή ακόμη και οροφοδιαμερίσματα στο Κολωνάκι. Οσο για τις τιμές που ζητούνται, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του πωλητή, καταγράφεται πτώση από 10% έως 30%.
Για παράδειγμα υπάρχουν βίλες που κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ και πωλούνται σήμερα 2,2 εκατ. ευρώ ή μονοκατοικία 1.000 τ.μ. που κόστιζε περί τα 7 εκατ. ευρώ σήμερα πωλείται 1 εκατ. λιγότερα.
Εκτός, φυσικά, από τις περιπτώσεις των πλουσίων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και βγάζουν τα ακίνητά τους στο σφυρί, υπάρχουν και αρκετοί που πουλάνε για να επενδύσουν σε άλλα ακίνητα τώρα που οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες.
«Πιάνουν» τα μισά λεφτά από όσα ζητούσαν αρχικά
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες φήμες διαψεύδονται από τους κατόχους των ακινήτων, εντούτοις, οι πληροφορίες από γνώστες της κτηματαγοράς κάνουν λόγο για τις εξής περιπτώσεις πλουσίων ή διασήμων:
Πριν λίγους μήνες η αγορά βοούσε για την περίπτωση πώλησης μιας μοναδικής βίλας στο Κεφαλάρι, η οποία ανήκει σε γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του αθλητισμού και της σόου μπιζ. Αν και οι ίδιοι βγήκαν να διαψεύσουν το γεγονός, κτηματομεσίτες ανέφεραν ότι υπήρξε διερευνητική επαφή του ζευγαριού προκειμένου να δουν αν πουλιέται ένα τέτοιο ακίνητο και «πόσα πιάνει». Οι φήμες έκαναν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 12 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα έγινε γνωστή η πρόθεση γνωστής παρουσιάστριας να πουλήσει πολυτελέστατη βίλα άνω των 500 τ.μ. στη Βούλα. Με μεγάλο κήπο, πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο κ.λπ. το σπίτι θεωρείται εξαιρετική ευκαιρία, καθώς λέγεται ότι από τα 5,4 εκατ. ευρώ που ζητήθηκε στην αρχή η τιμή έπεσε κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.
Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητεί πασίγνωστη τραγουδίστρια για ξενοδοχείο που διαθέτει στην περιοχή του Κολωνακίου.
Επίσης γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του κινηματογράφου αποφάσισε να πουλήσει ένα εξαιρετικό ακίνητο στη Μύκονο, λόγω κρίσης. Πρόκειται για εξοχική κατοικία που κοστολογείται πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για την πρόθεση δημοφιλούς τραγουδιστή να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει στα ανατολικά προάστια προς 800.000 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι αναζητεί ακίνητο στα νότια προάστια.
Την πώληση ενός πύργου στο Κεφαλάρι και μιας έπαυλης στη Μύκονο σκέφτεται γνωστός σχεδιαστής.
Δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, διαθέτουν εντυπωσιακά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Φημολογούνταν ότι εδώ και μήνες εξέφρασαν την επιθυμία τους να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε τιμές ακόμη και πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ, προφανώς όχι λόγω κρίσης, αλλά ίσως επειδή το κέρδος τους από την πώληση θα είναι μεγάλο.
Πριν από μερικούς μήνες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την πώληση ενός εκπληκτικού ακινήτου στο Πόρτο Ράφτη, που ανήκε στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Γουλανδρή. Η έπαυλη φέρεται να πουλήθηκε αντί 20 εκατ. ευρώ.

Τέλος, γόνος γνωστής οικογένειας πούλησε αντί 12 εκατ. λιρών σπίτι που κατείχε στην περιοχή Hampstead του Λονδίνου.
Β. Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ
vkanel@pegasus.gr
Στο εξωτερικό
Ηχηρά... πωλητήρια και στη διεθνή σόου μπιζ
Στο σφυρί βγάζουν ακίνητα όχι μόνο οι Ελληνες τηλεαστέρες και επιχειρηματίες αλλά και πολλοί ξένοι.
Το πιο γνωστό πωλητήριο των τελευταίων μηνών βγήκε από το ζεύγος Ντ. Μπέκαμπ και Βικτώρια, οι οποίοι αποφάσισαν να πουλήσουν την υπερπολυτελή έπαυλή τους στην Αγγλία. Το σπίτι που αγοράστηκε το 1999 προς 2,5 εκατ. λίρες φέρεται να έχει τιμή πάνω από 18 εκατ. λίρες
Αλλά και ο Μελ Γκίμπσον, μετά τις περιπέτειες με το διαζύγιό του αποφάσισε να πουλήσει την έπαυλή του, ένα σπίτι 1.500 τ.μ. στο Γκρίνουιτς σε τιμή γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.
Στο σφυρί βγήκε πριν από μερικούς μήνες λόγω χρεών στην εφορία το σπίτι του Νίκολας Κέιτζ αντί 10 κατ. Δολαρίων
Η χήρα του γνωστού παραγωγού Ααρον Σπέλινγκ, πουλάει ένα σπίτι 123 δωματίων, το οποίο ξεκίνησε με τιμή 150 εκατ. ευρώ αλλά σήμερα έπεσε στα 125 εκατ. ευρώ.
Περί τα 7,5 εκατ. δολάρια ζητούσε το γνωστό μοντέλο Ζιζέλ για το σπίτι της στη Βοστόνη, ενώ και η Πενέλοπε Κρουζ ζητεί περί τα 3,6 εκατ. δολάρια για την έπαυλή της στο Λος Αντζελες.
Ο Χιου Χέφνερ πούλησε το σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς έναντι... μόλις 18 εκατ. δολαρίων, από 28 εκατ. που ζητούσε αρχικά.nonews-news.blogspot.com

Λέμε και εμείς ότι βλέπουμε… χιόνι ! video

Νομίζεις ότι έχεις δει χιόνι αλλά σίγουρα δεν έχεις δει τι συμβαίνει στην Ιαπωνία. Και όχι, οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι αποτέλεσμα photoshop, είναι τραβηγμένες από το νησί Honshu και δείχνουν το τουριστικό θέρετρο Tateyama Kurobe Alpine Route το οποίο βρίσκεται στις Ιαπωνικές Άλπεις και ενώνει τους σταθμούς Tateyama και Ogizawa μόνο από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο. Παρατήρησε πόσο ψηλά φτάνει το χιόνι, που σε μερικά σημεία ξεπερνά και τα 20 μέτρα ύψος! Οι φωτογραφίες και το video “μιλούν” από μόνα τους.

Μπήκε γάτα... στην ορκωμοσία – Ευτυχώς δεν ήταν …μαύρη !

Μπορεί στο κοσμικό κέντρο των Νιφορεΐκων που γινόταν η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Δυτικής Αχαΐας να μην έπεφτε καρφίτσα, αλλά μία γάτα κατάφερε... να χωρέσει! Τριγυρνούσε ανάμεσα στους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του νέου δημάρχου! Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν την είδε, εμείς, όμως, την είδαμε και τον πληροφορούμε πως... δεν ήταν μαύρη! dete.gr

Δημήτρης Καφαντάρης – Παρέλαβε επίσημα τα ηνία του νέου δήμου Πύλου –Νέστορος !

Παρέλαβε επίσημα σήμερα το μεσημέρι από 6 απερχόμενους Καποδιστριακούς δημάρχους στην έδρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Της παραλαβής προηγήθηκε απολογισμός έργου από τους απερχομενους δημάρχους στους δήμου τους . Ο Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε για μία ακόμα φορά ότι θα είναι δήμαρχος όλων των δημοτών και ότι αυτό που προέχει είναι η συστηματική δουλειά για το « στήσιμο και την οργάνωση » του νέου δήμου . Με την ολοκλήρωση της παραλαβής ακολούθησε συνεδρίαση των συμβούλων του συνδυασμού του μέσα σε κλίμα ευφορίας και κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις του νέου δήμου

Αντώνης Σαμαράς: «Να δώσουμε στους Έλληνες την ελπίδα»

"Η ανατολή κάθε καινούργιας χρονιάς πρέπει να συνοδεύεται από αισιοδοξία και ελπίδα. Είναι τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανηφορική χρονιά με δύναμη και κουράγιο", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας στο ναό του Αγ. Διονυσίου του Αεροπαγίτου, για το Νέο Έτος. "Χρέος δικό μας και της παράταξής μας είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι μπορούμε, προκειμένου να δώσουμε για το κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα στην ελπίδα και στην αισιοδοξία πραγματικό νόημα", ανέφερε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ – Οι μισθοί των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων !

Ο μισθός του δημάρχου Καλαμάτας θα πλησιάζει τα ….5000 ευρώ μηνιαίως !
Η νέα εποχή για την ελληνική περιφέρεια άρχισε από τα μεσάνυχτα με την είσοδο του νέου έτους 2011, του πρώτου της εφαρμογής του «Καλλικράτη», της μεγαλύτερης διοικητικής μεταρρύθμισης μετά τη μεταπολίτευση. Ας δούμε τι προβλέπει ο «Καλλικράτης» για τις αποδοχές των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης
1.Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, λαμβάνουν αντιμισθία η οποία καταβάλλεται από τον δήμο.
2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.
3. Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής…..
4. Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως Άτομα με Αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).
5. Σε περίπτωση που η αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων της παρ. 1 του άρθρου 93, είναι μικρότερη των πάσης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψους των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
6. Αν οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων έχουν τεθεί σε αργία, την αντιμισθία τους λαμβάνουν οι αναπληρωτές τους. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιδήμαρχος λαμβάνει αντιμισθία από ένα μόνο αξίωμα.
7. Δήμαρχοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβάνουν το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας. Το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) καταβάλλεται στον αντίστοιχο αναπληρωτή. Αν απουσιάζει αντιδήμαρχος για το ίδιο χρονικό διάστημα, λαμβάνει το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας που δικαιούται.
8. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν τις απολαβές που λαμβάνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς».- πληροφορίες από thebest.gr

Μας έκαναν ποδαρικό στις αυξήσεις οι …ταξιτζήδες !

Αυξήθηκαν τα κόμιστρα τα μεσάνυχτα !
Από τα ξημερώματα αυξήθηκαν τα κόμιστρα λόγω της εφαρμογής των νέων τιμολογίων με αυξημένο ΦΠΑ από το 11% στο 13% και στα νησιά του Αιγαίου από 8% σε 9%. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αύξηση αφού τα κόμιστρα είχαν ανατιμηθεί ξανά τον περασμένο Ιούλιο λόγω της εισαγωγής του κλάδου στον συντελεστή ΦΠΑ του 11%. Ετσι, από σήμερα η πτώση της σημαίας αυξάνεται στα 1,19 από 1,16 ευρώ, η χιλιομετρική αποζημίωση για τη μονή ταρίφα φτάνει στο 0,68 ευρώ και για τη διπλή ταρίφα στο 1,19, ενώ η ελάχιστη διαδρομή έφτασε τα 3,16 ευρώ. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ο κλάδος είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μην αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ για τις μεταφορές και να ενταχθούν στον χαμηλό συντελεστή όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Πρωτοχρονιά με χιόνια, βροχές και κρύο !!

Αρχίζει να χαλάει ο καιρός την Πρωτοχρονιά με ασθενείς βροχές στα δυτικά, που από το απόγευμα θα ενταθούν, και παγετό κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά, ίσως και περισσότερο από πέντε βαθμούς.
Αναλυτική πρόγνωση…
Πελοπόννησος και ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Ασθενείς και αργότερα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από μείον 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ στα νοτιά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 ενισχυμένοι σταδιακά στο Ιόνιο στα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές στην

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το βραδύ θα αυξηθούν. Τη νύχτα τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανόν να βρέξει τοπικά.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από μείον 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία

Σε συναγερμό βρίσκεται η Τροχαία, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου ανά 20-30 χιλιόμετρα, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου, ειδικές ρυθμίσεις στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.

21 νεκροί από έκρηξη έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια !!

Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο μπροστά σε χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της βόρειας Αιγύπτου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που έγιναν γνωστά από αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας και από νοσοκομειακές πηγές.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - Πως θα μοιράζουν τα χρήματα για έργα οι νέοι Δήμοι !!

Με την ΣΑΤΑ της χρονιάς που διανύουμε και την χρηματοδότηση των δήμων θα συνδέεται η κατανομή των χρημάτων στους δήμους για την κατάρτιση των προγραμμάτων τους. Όπως προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός εσωτερικών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα έργα «από το σύνολο των πιστώσεων διατίθεται σε κάθε δημοτική ενότητα για έργα που εκτελούνται σε αυτή, ποσοστό τουλάχιστον 80% των πιστώσεων εκείνων που θα της διατίθεντο, αν η κατανομή στις δημοτικές ενότητες γινόταν με βάση τη Σ.Α.Τ.Α που αποδόθηκε και αντιστοιχούσε σε αυτές κατά το έτος 2010». Πάντως υπογραμμίζεται πως αυτή η βάση υπολογισμού θα ισχύει για τα δύο επόμενα χρόνια. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 20% θα διατίθεται για έργα που αφορούν στο σύνολο του Δήμου ή δημοτικές και τοπικές κοινότητές του. … Βέβαια στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δύνανται με απόφασή τους που λαμβάνεται με την πλειοψηφία 4/5 των παρόντων των μελών να αποφασίζουν την αύξηση του ποσοστού από 20% έως 35% και αντίστοιχα να αποφασίζουν τη μείωση του ποσοστού από 80% έως 65% Ακόμη προβλέπεται ότι από το σύνολο των πιστώσεων από τις οποίες εξαιρούνται οι λειτουργικές δαπάνες ένα ποσοστό 50% επιμερίζεται ανά θεματική ενότητα και οι δράσεις εκεί εξελίσσονται στη βάση των πληθυσμιακών κριτηρίων. Το λίπασμα 50% διατίθεται στο σύνολο του δήμου..ΗΜΕΡΑ

Τι μισθό θα παίρνουν οι Πρόεδροι στα χωριά !

Καθορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης τα χρήματα που θα εισπράττουν οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων παγώσει επίσης και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων. Δεν πρόκειται για μισθό αλλά πρόκειται για έξοδα κίνησης και τα οποία έχουν σχέση με την απόσταση από την έδρα του δήμου. Έτσι για τους προέδρους και τους εκπροσώπους που απέχουν μέχρι 10 χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου θα παίρνουν 300 € τον μήνα ως έξοδα κίνησης. Για αυτούς που θα απέχουν από την έδρα του δήμου από 10 έως 20 χιλιόμετρα να παίρνουν 350 € το μήνα. Για αυτούς που θα απέχουν από την έδρα του δήμου πάνω από 20 χιλιόμετρα θα παίρνει 400 €. Τα συγκεκριμένα έξοδα κίνησης θα καταβάλλεται κάθε μήνα αρχής γενομένης από αύριο

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έζησε η Μεσσηνία το 2010 !

Με την οικονομική κρίση να βαραίνει την καθημερινότητά μας, τα «λουκέτα» να αυξάνουν στις επιχειρήσεις του νομού, το 2010 κύλησε δύσκολα και στη Μεσσηνία. Ήταν μια χρονιά με μεγάλη αύξηση στις ληστείες και κλοπές. Το έτος που εισήγαγε στο λεξιλόγιό μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη «Διοικητική Μεταρρύθμιση Καλλικράτης». Ακόμη ένας χρόνος κατά τον οποίο δε δόθηκε αποτελεσματική λύση στη διάθεση των απορριμμάτων από το Δήμο Καλαμάτας, με το «σίριαλ» της Μαραθόλακκας και του «Σούκου» να μετεωρίζεται μεταξύ δράματος και κωμωδίας. Δεκάδες ιστορίες, με «επώνυμους» και «ανώνυμους» πρωταγωνιστές, ζήσαμε τη χρονιά που πέρασε.
 Ας σταθούμε στα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα του 2010:
Ιανουάριος 2010
4/1: Η θάλασσα υποσκάπτει τον παραλιακό δρόμο στο Ακρογιάλι. Άμεσα εκπονείται μελέτη επείγουσας παρέμβασης.
8/1: Αρχίζουν οι παρεμβάσεις μήκους ενός χιλιομέτρου στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου. Επεκτείνεται ο ποδηλατόδρομος.
11/1: Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας φιλοδοξεί να ανοίξει το Μέγαρο Χορού μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Στις 14/1 αναδιπλώνεται. Εκφράζει την ελπίδα να είναι έτοιμο σε δύο μήνες.
20/1: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας καταδικάζει σε 7 χρόνια φυλάκισης δύο καταστηματάρχες και έναν καλλιτεχνικό πράκτορα για εμπορία δύο γυναικών από τη Λιθουανία.
21/1: Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος «επιστρέφει» το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία.
23/1: 34 μονάδες παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο συνδέονται με τη ΔΕΗ και αρχίζει ο «χορός» των φωτοβολταϊκών, που σύντομα παίρνει μορφή… μανίας.
26/1: «Η οικοδομή βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης», λέει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
26/1: Οι Μεσσήνιοι αγρότες κλείνουν τον κόμβο του Ασπροχώματος, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
27/1: Ο Δήμος Καλαμάτας αρχίζει να συζητά την επιβολή τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι Σύλλογοι Γονέων αντιδρούν.
31/1: Η Καλαμάτα υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο ιεράρχης παραμένει στη Μεσσηνία έως τις 3/2 και ανακηρύσσεται επίτιμος καθηγητής του ΤΕΙ.
Φεβρουάριος 2010
3/2: Οι κάτοικοι Ταϋγέτου κλείνουν τη χωματερή της Μαραθόλακκας. Σε νομικό… μπρα-ντε-φερ εξελίσσεται η αντίθεση με το Δήμο Καλαμάτας.
3/2: 45.000 ευρώ αρπάζουν δύο ένοπλοι από ιδιώτη ταχυδρομικό πράκτορα στα Κρεμμύδια.
3/2: Το Καρναβάλι της Μεσσήνης συμπληρώνει 150 χρόνια παρουσίας.
5/2: Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ξεκινά την υλοποίηση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.
5/2: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι με Stage στη Νομαρχία. Αρχίζουν κινητοποιήσεις.
9/2: Ρεκόρ παραγωγής ελαιολάδου στην Τριφυλία, ξεπερνά τους 26.000 τόνους.
16/2: Τόνοι σκουπιδιών μαζεύονται από τους δρόμους της Καλαμάτας, με τη Δημοτική Αρχή να αποφασίζει ακύρωση της εγκατάστασης δεματοποιητή και παύση λειτουργίας της Μαραθόλακκας.
22/2: Λειτουργεί και πάλι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
27/2: Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Mani Blauel» βραβεύεται ως καλύτερο στην έκθεση BioFach 2010, στη Νυρεμβέργη.
Μάρτιος 2010
2/3: Χάνει τη ζωή του σε τροχαίο ο πυρηνικός ιατρός και μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Τούμπουρος.
2/3: Ο Δήμος Μελιγαλά αποφασίζει την αγορά του πατρικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώριο.
3/3: Νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ο Νικόλαος Μπάστας.
4/3: Την τοποθέτηση μπαλοποιητή στη ΒΙΠΕ Σπερχογείας ανακοινώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας. Στις 5/3 οι κάτοικοι αντιδρούν και το σχέδιο ακυρώνεται.
9/3: Τα χέρια ψηλά σηκώνουν οι αρμόδιοι για τους 1.000 λαθρομετανάστες που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στα Φιλιατρά.
11/3: Στο τρίτο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στον Πειραιά το ελαιόλαδο «Μάνη και Ελαιόλαδο» (Blauel) αποσπά πρώτο βραβείο (πλατινένιο). Χρυσό βραβείο παίρνει το «Πιθάρι» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων. Αργυρά βραβεία δίνονται στα ελαιόλαδα «Γόνιμον» (Αφοί Στ. Σκιαδά) και «Ελαιώνιον» (ΑΓΡΟΒΙΜ). Χάλκινο στο «Ελαίας έλαιον» της εταιρείας Ν. Κατσιγιάννη.
12/3: Πρέσβειρα της Ελλάδας για τη Μεσογειακή Διατροφή η Κορώνη, συμμετέχει σε αποστολή στην πόλη Σεφσαουέν του Μαρόκου.
16/3: Ξεκινούν οι εργασίες για το κτήριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
18/3: Γιώργος Μπέζος και Παναγιώτης Μπόζος, οι νέοι διοικητές των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αντίστοιχα.
18/3: Ξεκινούν οι ανακρίσεις για την υπόθεση της Μονής Καλογραιών. Στις 22/3, η ηγουμένη παραιτείται.
22/3: Το μότορσιπ «Queen Elisabeth» εξοκείλει στη Μαραθούπολη Γαργαλιάνων και η θάλασσα γεμίζει παράνομα τσιγάρα.
23/3: Επίτιμος δημότης Καλαμάτας ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος.
30/3: Ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας παραδίδει στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήναιο – Μεγαλόπολη, του νέου αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας.
Απρίλιος 2010
3/4: Ο 25χρονος Γιώργος Δρακόπουλος βυθίζει σε πένθος το Μοσχοχώρι, όταν το Μεγάλο Σάββατο σκοτώνεται σε έκρηξη μπαλονιών ασετιλίνης που μετάφερε με το αυτοκίνητό του.
9/4: 48 Κούρδους και Ιρακινούς μετέφεραν Ουκρανοί διακινητές σε σκάφος που πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Μεθώνης.
12/4: Ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες του «Επαναστατικού Αγώνα» η Μεσσήνια Πόλα Ρούπα.
13/4: Το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας της ΕΑΣ αποσπά βραβείο στην Κίνα.
14/4: Λουκέτο μέχρι τις 15 Μαΐου στη Μαραθόλακκα.
16/4: 42χρονος Καλαματιανός ο μεγάλος τυχερός του «Τζόκερ», γίνεται πλουσιότερος κατά 6.426.330 ευρώ.
18/4: Χρυσοί Κότινοι στην έκθεση «Ελαιοτεχνία» σε «ΑΓΡΟΒΙΜ» και «Νέα Εποχή».
28/4: Έξι θα είναι οι νέοι Δήμοι του «Καλλικράτη» στη Μεσσηνία ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Μάιος 2010
3/5: Μοτοσυκλετιστές κλέβουν 52.650 ευρώ από την Π. Λάμπου, ενώ αυτή περιμένει με το Ι.Χ. της να αλλάξει το φανάρι.
7/5: 63.000 ευρώ αποσπούν διαρρήκτες από το «Lidl» στην Κυπαρισσία.
14/5: Εγκαινιάζεται η αεροπορική γραμμή Καλαμάτα – Αθήνα της Aegean.
15/5: Με την απειλή καλάσνικοφ τρεις κουκουλοφόροι παίρνουν από φούρνο στη Στούπα 30 ευρώ!
20/5: Ξεκινά η λειτουργία της Costa Navarino.
21/5: Στην κυκλοφορία δίνονται οι δύο σήραγγες Στέρνας και Νεοχωρίου, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως.
22/5: Προσωρινή διαταγή να ανοίξει η Μαραθόλακκα έως τις 6/6 δίνει το Πρωτοδικείο.
28/5: Φωτοβολταϊκό πάρκο –μαμούθ στου Κυνηγού από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο.
29/5: Με 58.000 ευρώ φεύγουν οι ληστές από το «Lidl» Καλαμάτας.
Ιούνιος 2010
8/6: Ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Καλαμάτας με λεία 29.460 ευρώ.
11/6: Στάση εργασιών στο Μέγαρο Χορού ελλείψει χρημάτων.
11/6: Ο «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Καθημερινή» δίνει βραβείο ποιότητας στη μεσσηνιακή εταιρεία «Παπαδημητρίου».
13/6: «Φύγε από την ομάδα, Γρηγορόπουλε» φωνάζουν 400 οπαδοί της Μαύρης Θύελλας σε πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας.
14/6: 15 χρόνια φυλάκισης στον Ν. Μαυρίκη και τον 27χρονο συγκατηγορούμενό του, για την ένοπλη ληστεία στην Alpha Bank, με λεία 383.000 ευρώ.
20/6: Ελεύθερος με εγγύηση αφήνεται από τον ανακριτή ο ταξίαρχος ε.α. του Στρατού για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους.
24/6: Σιδηροδρομικοί και πολίτες συγκεντρώνονται στην Αθήνα, για τη σωτηρία του Σιδηροδρομικού Δικτύου Πελοποννήσου.
30/6: Αδελφές πόλεις, η Καλαμάτα και η κινεζική Σιάν.
31/6: Ο «Soukos» περνάει το πρώτο τεστ. Ωστόσο, δε θα μακροημερεύσει.
Ιούλιος 2010
1/7: Ισόβια στο Βορειοηπειρώτη και τον Αλβανό για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, στις 26/12/2009.
5/7: Προβάδισμα Δ. Δράκου δίνει δημοσκόπηση της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στις 23/7 προβάδισμα παίρνει ο Π. Τατούλης.
7/7: Οριστικό λουκέτο στη Μαραθόλακκα.
10/7: Η ΤΟΥΟΤΑ κλείνε αφήνοντας στο δρόμο είκοσι εργαζόμενους.
15-22/7: 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Για άλλη μια χρονιά, κερδίζει τις εντυπώσεις.
19/7: Η ομάδα «Δίας» με 24 αστυνομικούς έρχεται για να βάλει τάξη στην πόλη.
21/7: Εγκρίνεται από την υπουργό Κ. Μπατζελή η κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος.
21/7: Η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη πόλη της Ελλάδας όπου πωλούνται χύμα τσιγάρα στα περίπτερα.
26/7: Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Οιχαλίας ανακοινώνει ο Σ. Παναγιωτόπουλος. Στην πορεία καταλήγει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αύγουστος 2010
3/8: Άγνωστοι κόβουν τους αγριοκέδρους της Γιάλοβας. Εγκληματική καταστροφή.
10/8: Έλλειμμα ύψους 52.000 ευρώ διαπιστώνεται στο σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ στους Γαργαλιάνους.
20/8: 600 στρέμματα δασικής έκτασης καίγονται στη Μεσσηνία.
23/8: Ελιές Καλαμάτας από την Αίγυπτο πωλούνται στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
26/8: Εντός του Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων και του Αιμοδυναμικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Τελικά, το πρώτο λειτουργεί στις 22/11 και το δεύτερο αναμένεται στις αρχές του 2011.
30/8: «Η Μεσσηνία έχει σχεδόν κορεστεί από φωτοβολταϊκά», λέει ο προϊστάμενος του ΙΚΑ Καλαμάτας Γ. Καράμπελας.
Σεπτέμβριος 2010
1/9: Η εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Μέτρου αρχίζει στα χαρτιά. Στην πράξη, όλοι καπνίζουν παντού.
13/9: Φορτηγατζήδες κλείνουν την οδό Ψαρών στη Νομαρχία, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
15/9: Λάδι Μεσσηνίας και βαλσάμικο «Παπαδημητρίου» στις πτήσεις της Ολυμπιακής.
Οκτώβριος 2010
5/10: Δύο νεαροί Αλβανοί σκοτώνουν τον 88χρονο Β. Τσίτουρα στη Βασιλάδα, για 300 ευρώ.
7/10: Με οξυγόνο ανοίγουν άγνωστοι το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων στο ΚΕΠ Διαβολιτσίου και παίρνουν 54.120 ευρώ.
13/10: Σε ισόβια καταδικάζεται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας ο Νίκος Σπανίδης για τη δολοφονία του Χρήστου Ξενάκη το καλοκαίρι του 2009.
16/10: Οδηγός του ΚΤΕΛ ισχυρίζεται ότι βρήκε και παρέδωσε στον κάτοχό τους 250.000 ευρώ. Η πραγματικότητα δεν τον επιβεβαιώνει.
19/10: Πρωτοφανή ποινή 290 χρόνων φυλάκισης επιβάλλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε δυο Τούρκους δουλεμπόρους.
Νοέμβριος 2010
3/11: Πιο κοντά η Αθήνα με την παράδοση του τμήματος Τρίπολη – Αθήναιο της Εθνικής Οδού.
7/11: Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Από την πρώτη Κυριακή, δήμαρχος Καλαμάτας ο Π. Νίκας, με σχεδόν 54%. Η δεύτερη Κυριακή αναδεικνύει δημάρχους τον Στ. Αναστασόπουλο στο Δήμο Μεσσήνης, τον Δ. Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, τον Φ. Μπάμη στην Οιχαλία, τον Κ. Κόλλια στην Τριφυλία και τον Δ. Γιαννημάρα στη Δυτική Μάνη. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τη δεύτερη Κυριακή ο Π. Τατούλης.
22/11: Νέος σταθμός διοδίων στην ΑΣΕΑ, δυσκολεύουν τους οδηγούς.
27/11: «Άριστα» παίρνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην αξιολόγηση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
29/11: Στη Βυτίνα, αντί στην Κορώνη, το Κέντρο Μεσογειακής Διατροφής.
Δεκέμβριος 2010
2/12: Τέλος στο όνειρο ύδρευσης της Μάνης από τα αναβλύζοντα ύδατα της θάλασσας.
3/12: Δίνεται το πρώτο Βραβείο Αρχαιομετρίας – Costa Navarino στο καθηγητή Ιωάννη Λυριτζή.
16/12: 158 Αφγανοί, άντρες, γυναίκες και παιδιά, εντοπίζονται σε Μεθώνη και Φοινικούντα.
21/12: Ο «Soukos» φεύγει, το σύστημα Ram έρχεται στη Θουρία.
28/12: Τελευταία βόλτα με το τρένο στη Μεσσηνία.
28/12: Παράταση κατασκευής για το Μέγαρο Χορού μέχρι το τέλος Απριλίου.
29/12: Επέκταση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Επιμέλεια: Γεωργία Οικονομοπούλου εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ

Κάρολος Παπούλιας: Να τιμωρηθούν όσοι πλούτισαν παράνομα !

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ζητά την παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα. «Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας» τονίζει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο κ. Παπούλιας.

Ποδαρικό με καταιγίδα μέτρων !

Νέο φορολογικό και ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, μειώσεις μισθών σε εισηγμένες ΔΕΚΟ, σχέδιο αποκρατικοποιήσεων ακινήτων, τραπεζών και εταιρειών είναι κάποια από τα δεκάδες μέτρα του 2011. Η ελληνική οικονομία διαβαίνει το κατώφλι του πιο κρίσιμου τριμήνου για το παρόν και το μέλλον της. Δεκάδες νέα μέτρα και τομές θα αποφασιστούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις κορυφώνονται και η αγορά θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο πακέτο εισπρακτικών μέτρων μετά από 2 χρόνια ύφεσης.Η κυβέρνηση, επιλέγοντας τις τελευταίες ημέρες του 2010 να χαμηλώσει τους τόνους αποφεύγοντας έτσι κορύφωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων θιγόμενων κλάδων προκάλεσε πληθωρισμό αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Είναι μέτρα που το Μνημόνιο ορίζει ρητά ότι πρέπει να γίνουν έως τον Δεκέμβριο, αλλά και παρεμβάσεις με ορίζοντα τον Μάρτιο για τα οποία όμως θα ελεγχθεί η κυβέρνηση έναν μήνα νωρίτερα, στην επόμενη κάθοδο της Τρόικας: * Πρώτο στη λίστα των εκκρεμοτήτων είναι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που θα επανέλθει σε υπουργικό συμβούλιο το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με στόχο έως τότε να έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις των θιγόμενων κλάδων.
* Το δεύτερο μεγαλύτερο μέτωπο είναι οι ΔΕΚΟ και οι φορείς του Δημοσίου. Πέρα από την αύξηση των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες που αφορά το επιβατικό κοινό πρέπει να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις για περιορισμό μισθολογικού κόστους και μετατάξεων που προωθούνται σε συνέργεια με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
* Προωθούνται επίσης οι εντάξεις ακόμη 50 περίπου ΔΕΚΟ υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, στις οποίες θα επιβληθεί το ίδιο καθεστώς περικοπής μισθών - μετατάξεων –πιθανών λουκέτων ή συγχωνεύσεων.
* Πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις για μειώσεις μισθών και άλλων αποδοχών και στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ (σημ. ο νόμος προβλέπει ετήσιο πλαφόν αποδοχών στις 48.000 ευρώ ετησίως, μείωση κατά 10% στις αποδοχές που ξεπερνούν το όριο των 1.800 ευρώ μηνιαίως και πλαφόν 10% επί του συνολικού μισθολογικού κόστος ανά εταιρεία στην αξία των επιπλέον αμοιβών).
* Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται για το τέλος Ιανουαρίου ή την αρχή Φεβρουαρίου με ολική αναδόμηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, λουκέτα εφοριών, ποινές για εφόρους, αυστηρά πρόστιμα σε εταιρείες και πολίτες για απόκρυψη ΦΠΑ.
* Για τον Ιανουάριο μεταφέρθηκαν και οι ανακοινώσεις των αναλογιστικών μελετών στα κύρια ταμεία (δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) που θα κρίνουν αν θα γίνει νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως να υπάρξει σε κάποια ταμεία πρόβλημα. Τον Μάρτιο θα ολοκληρωθούν ανάλογες μελέτες στις επικουρικές συντάξεις που από τώρα «φωτογραφίζουν» μεγάλες περικοπές.
* Τον Ιανουάριο πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο περικοπής 150 εκατ. ευρώ από τα οικογενειακά επιδόματα με την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.
* Εκκρεμούν οι αποφάσεις για τη διεύρυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα δεν έχει κλείσει. Αβέβαιη εκτιμάται ότι παραμένει η διεύρυνση των δόσεων του δανείου που θα εκταμιευθούν το 2010 και ενδεχομένως του Μαρτίου του 2011.
* Εκτέλεση Προϋπολογισμού. Τον Φεβρουάριο θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα λάβει συμπληρωματικά μέτρα για το 2011 και το τελικό πακέτο παρεμβάσεων (προς το παρόν αξίας 12,8 δισ. ευρώ) για την τριετία 2012-2014. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που τώρα συγκεντρώνουν τα υπουργεία για τις οφειλές των φορέων τους.
* Θα πρέπει να ανακοινωθούν οι εισπράξεις 250 εκατ. ευρώ από συμβάσεις παραχώρησης.
* Εκκρεμεί ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για πράσινο φόρο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε βιομηχανίες.
* Δεν έχει ανακοινωθεί –και αναζητείται ενδεχομένως υποκατάστατο μέτρο– για τον φόρο διατήρησης αυθαιρέτων που πρέπει να επιβληθεί από το 2011.
* Τον Φεβρουάριο θα αποφασιστεί η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από ανάλογη ρύθμιση για το επίδομα ανεργίας η οποία θα ισχύσει από το 2012.
* Εκκρεμεί η μέθοδος εξίσωσης της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
* Η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την ΑΤΕ και να προχωρήσει στον διαχωρισμό του Ταμείο Παρακαταθηκών.
* Η Τρόικα περιμένει και την ανακοίνωση αναλυτικού σχεδίου αποκρατικοποιήσεων με πωλήσεις εταιρειών αλλά και ακινήτων που θα χρηματοδοτήσουν την μείωση του χρέους.
* Πρέπει να προωθηθεί η συμμόρφωση του ελληνικού δημοσίου με τις καταδικαστικές αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα. .capital.gr

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά

31.12.10

Happy New Year 2011

Ο πλανήτης υποδέχεται το Νέο Έτος !!

Δείτε LIVE την υποδοχή στην Τάιμς Σκουέαρ στην Νέα Υορκη !
Δισεκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν σήμερα την είσοδο του 2011.
Οι πρώτοι που άφησαν ήδη το 2010 είναι οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού που γύρισε τη σελίδα του 2010 στις 12.00 (ώρα Ελλάδας). Στην Αυστραλία ο καινούριος χρόνος ανέτειλε υπό το φως πυροτεχνημάτων. Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι αναμένονται να συγκεντρωθούν στις όχθες του Τάμεση για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου. Εκατομμύρια άνθρωποι θα συγκεντρωθούν εξάλλου μπροστά στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στην Τάιμς Σκουέαρ για να μετρήσουν εκεί τα τελευταία λεπτά του χρόνου.

Τα μυστικά του καλού… ποδαρικού !!

Προληπτικοί ή μη, οι περισσότεροι απο εμάς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο καλό... ποδαρικό την πρώτη μέρα του νέου έτους! Ο πρώτος άνθρωπος που θα μπει στο σπίτι ή στο γραφείο μας μετά την αλλαγή του χρόνου, θεωρείται πως μεταδίδει την καλοτυχία ή την κακοτυχία του για μία ολόκληρη χρονιά! Αρχικά το έθιμο του ποδαρικού ήταν διαφορετικό από εκείνο του σπασίματος του ροδιού. Το μεν πρώτο, γινόταν με το πάτημα ενός σίδερου από εκείνον που έκανε το ποδαρικό, ενώ το δεύτερο ήθελε ολόκληρη την οικογένεια να παρακολουθεί τη λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στην εκκλησία και ο άντρας του σπιτιού να έχει μαζί του το ρόδι για να το "λειτουργήσει" πριν το σπάσει στην είσοδο του σπιτιού!Με τα χρόνια, οι δύο αυτές παραδόσεις ενώθηκαν, προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες ζωής και οδήγησαν σε ένα πιο... σύγχρονο ποδαρικό! Αυτό μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον πρωτότοκο γιο ή ένα μέλος της οικογένειάς αλλά και από κάποιον φιλο ή συγγενή που θεωρείται "καλότυχος" και "γουρλής".
Ο πεντάλογος του καλού ποδαρικού!
1ον, αυτός που κάνει το ποδαρικό, πρέπει οπωσδήποτε να χτυπήσει το κουδούνι ή την πόρτα και όχι να ανοίξει με δικά του κλειδιά
2ον, κρατάει το ρόδι με το δεξί του χέρι. Αν τα άτομα που κάνουν το ποδαρικό είναι περισσότερα από ένα, τότε θα πρέπει να έχουν ένα μόνο ρόδι, το οποίο θα αγγίζουν όλοι μαζί με το δεξί τους χέρι.
3ον, μπαίνει μέσα στο σπίτι με το δεξί πόδι. Σε κάποιες περιοχές, τον βάζουν να πατήσει με αυτό ένα σίδερο για να είναι όλοι "σιδερένιοι" και υγιείς μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια πετάει με δύναμη το ρόδι στο πάτωμα για να σπάσει και να πεταχτούν οι κόκκινες ρώγες του στο εσωτερικό του σπιτιού (γεγονός που δημιουργεί ένα πρόβλημα στις νοικοκυρές, αλλά η παράδοση είναι παράδοση!)
4ον, την ώρα που σπάζει το ρόδι λέει δυνατά την ευχή : "όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόση υγεία, ευτυχία και χαρά να έχει το σπίτι μας και τόσα χρήματα η τσέπη μας όλη τη χρονιά!".
5ον, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, κοιτούν τις ρώγες που έχουν βγει από το σπασμένο ρόδι και τις ερμηνεύουν αναλόγως. Όσο πιο γερές και κόκκινες είναι, τόσο πιο ευλογημένος θα είναι ο νέος χρόνος για το σπιτικό.
Αμέσως μετά, οι σπιτονοικοκύρηδες προσφέρουν στον άνθρωπο που έκανε το ποδαρικό ένα κέρασμα - παλιά συνήθιζαν να δίνουν γλυκό του κουταλιού- ενώ αν είναι παιδί, τον ανταμείβουν με ένα χρηματικό ποσό- όπως κάνουμε στα κάλαντα.
Είτε πιστεύετε, είτε όχι, στις παραδόσεις, σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε μία καλή χρονιά! pyles.tv

Έχασαν σε μια νύχτα περιουσίες στον τζόγο !!

Τα πραγματικά μυθικά ποσά στην ιστορία του τζόγου έχουν πέσει στο τραπέζι από μεγιστάνες του πλούτου, που δεν ίδρωναν όταν έβλεπαν ποσά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων να αλλάζουν χέρια σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο επιχειρηματίας Κεν Γουατανάμπε, ένας από τους χειρότερους παίχτες στην ιστορία του τζόγου, κατάφερε να χάσει σε έναν χρόνο 127 εκατομμύρια δολάρια, σκορπώντας το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Ο Σύριος εφοπλιστής Φουάντ Αλ Ζαγιάτ έχασε 46 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 12 χρόνια. Είδε, μάλιστα, πολλά περιουσιακά του στοιχεία, μεταξύ των οποίων ένα Μπόινγκ 747 και μια Ρολς Ρόις, να κατάσχονται από καζίνο του Λονδίνου όταν ο Αλ Ζαγιάτ έδωσε μια ακάλυπτη επιταγή ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει τη χασούρα μιας βραδιάς. Ο πιο διάσημος από όλους, ωστόσο, ήταν … ο Αυστραλός μεγιστάνας του Τύπου Κέρι Πάκερ. Παίζοντας τεράστια ποσά στο πόκερ κατάφερε να κερδίσει, σε ένα καζίνο του Λας Βέγκας, 26 εκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα, ενώ το 1999 έχασε 20 εκατομμύρια σε ένα καταστροφικό για αυτόν Σαββατοκύριακο στο καζίνο του Λονδίνου

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ -Η Ελλάδα του 2010 ! VIDEO




Αυτοί που «έφυγαν» το 2010 !!

Το 2010 δύει και παίρνει μαζί του και ορισμένους ανθρώπους που «έφυγαν» μέσα στην χρονιά και δεν θα μας συντροφεύουν την επόμενη. Ανθρώπους τους οποίους, ωστόσο, δύσκολα θα ξεχάσουμε οι περισσότεροι, αφού άφησαν ως παρακαταθήκη το έργο τους, σε όλους εμάς που απομένουμε για να υποδεχθούμε το 2011. Τιμής ένεκεν, το star.gr θυμάται στις ακόλουθες γραμμές τις μεγάλες απώλειες της χρονιάς που φεύγει... 11 Ιανουαρίου: Αντης Χατζηκωστής, κύπριος εκδότης και επιχειρηματίας των ΜΜΕ, ο οποίος δολοφονήθηκε.
4 Φεβρουαρίου: Κώστας Αξελός, μεγάλος φιλόσοφος και στοχαστής που έφυγε από τη ζωή στα 84 χρόνια του στο Παρίσι.
11 Φεβρουαρίου: Αλεξάντερ Μακουίν, βρετανός σχεδιαστής μόδας, σε ηλικία μόλις 40 ετών.
14 Μαρτίου: Πάνος Γλυκοφρύδης, σκηνοθέτης του κινηματογράφου, σε ηλικία 80 ετών.
1 Απριλίου: Τζαννής Τζαννετάκης, στρατιωτικός και πολιτικός, διατελέσας πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΝ, «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών.
1 Απριλίου: Τζον Φορσάιθ, ηθοποιός, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 92 ετών.
8 Απριλίου: Μάλκομ Μακλάρεν, ιδρυτής του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος των «Sex Pistols», σε ηλικία 64 ετών.
10 Απριλίου: Αλέκος Τζανετάκος, κωμικός ηθοποιός, από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 73 ετών.
12 Απριλίου: Μάνος Ξυδούς, τραγουδοποιός και ψυχή του δημοφιλούς συγκροτήματος των «Πυξ Λαξ», κατέρρευσε σχεδόν πάνω στην σκηνή σε ηλικία 56 ετών.
17 Απριλίου: Αννα Καλουτά, ηθοποιός και βασική εκπρόσωπος της μουσικής επιθεώρησης στην Ελλάδα, «έφυγε» σε ηλικία 91 ετών.
21 Απριλίου: Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ, επί χρόνια πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο άνθρωπος από τα χείλη του οποίου μάθαμε το 1997 ότι η Αθήνα ανέλαβε την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε ηλικία 89 ετών.
24 Απριλίου: Δημήτρης Τσάτσος, κορυφαίος συνταγματολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου αλλά και πολιτικός, «ταξίδεψε» σε ηλικία 77 ετών.
12 Μαΐου: Αντώνης Καρκαγιάννης, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Καθημερινή», σε ηλικία 78 ετών.
29 Μαΐου: Ντένις Χόπερ, ηθοποιός, σε ηλικία 74 ετών.
8 Ιουνίου: Ανδρέας Βουτσινάς, σκηνοθέτης, σε ηλικία 77 ετών.
19 Ιουλίου: Σωκράτης Γκιόλιας, δημοσιογράφος, θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» σε ηλικία 37 ετών.
16 Αυγούστου: Δημήτριος Ιωαννίδης, από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, σε ηλικία 87 ετών.
10 Σεπτεμβρίου: Γκιζέλα Ντάλι, ηθοποιός, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 73 ετών.
29 Σεπτεμβρίου: Tόνι Κάρτις, ηθοποιός, σε ηλικία 85 ετών.
30 Σεπτεμβρίου: Δούκισσα, κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια, σε ηλικία 69 ετών
13 Οκτωβρίου: Κώστας Καφάσης, τραγουδιστής και ηθοποιός, σε ηλικία 70 ετών.
16 Οκτωβρίου: Γιάννης Δαλιανίδης, κορυφαίος σκηνοθέτης, σε ηλικία 86 ετών.
24 Οκτωβρίου: Καίτη Χωματά, τραγουδίστρια του «Νέου Κύματος», σε ηλικία 63 ετών.
7 Νοεμβρίου: Σμάρω Στεφανίδου, ηθοποιός, σε ηλικία 97 ετών.
10 Νοεμβρίου: Ντίνο Ντε Λορέντις, παραγωγός ταινιών, σε ηλικία 91 ετών.
20 Νοεμβρίου: Αιμίλιος Μεταξόπουλος, πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, σε ηλικία 55 ετών.
28 Νοεμβρίου: Γιώργος Φούντας, ηθοποιός, γνωστός από την ατάκα «Στέλλα κρατλάω μαχαίρι» προς την Μελίνα Μερκούρη, σε ηλικία 86 ετών.
28 Νοεμβρίου: Λέσλι Νίλσεν, βετεράνος κωμικός ηθοποιός, πασίγνωστος από τις «Τρελές Σφαίρες», σε ηλικία 84 ετών.
18 Δεκεμβρίου: Ζακλίν ντε Ρομιγί, γαλλίδα ελληνίστρια που έλαβε τιμητικώς και την ελληνική ιθαγένεια, σε ηλικία 907 ετών.
18 Δεκεμβρίου: Τασσώ Καββαδία, κορυφαία ηθοποιός, σε ηλικία 89 ετών.
30 Δεκεμβρίου: Bobby Farrell, τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος των «Boney M», σε ηλικία 61 ετών. star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου