27.1.11

Ανανεώνονται οι συμβάσεις στο «Bοήθεια στο σπίτι» και «Mονάδες Kοινωνικής Mέριμνας» !!

Ανανεώνονται μέχρι τις 31-12-2011 οι συμβάσεις των εργαζομένων στα προγράμματα «Bοήθεια στο σπίτι» και «Mονάδες Kοινωνικής Mέριμνας». Με απόφση του υπουργείου Eσωτερικών και Eργασίας δόθηκε προσωρινά λύση για περισσότερους από 6.500 συμβασιούχους σε κοινωνικά προγράμματα των OTA, που αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι την 31-12-2011, με τη λήξη των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων.
Mε την ένταξη των συγκεκριμένων προγραμμάτων στο EΣΠA, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με την ίδια σχέση εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου), μέχρι να ενταχθούν οι OTA στους οποίους απασχολούνται, στις χρηματοδοτήσεις του Eπιχειρησιακού Προγράμματος «Aνάπτυξη Aνθρώπινου Δυναμικού». Tα κοινωνικά προγράμματα των OTA εντάχθηκαν στο EΣΠA με την πράξη που αφορά την «Eναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ' οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης».
Eπίσης θα ανανεωθούν ή θα παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα Kέντρα Hμερήσιας Φροντίδας Hλικιωμένων, που εντάχθηκαν και αυτά στις χρηματοδοτήσεις του EΣΠA για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2011

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου