7.1.11

Φυγή στο εξωτερικό!... Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές !!

Από το http://kepparou.blogspot.com/
546.502 Έλληνες εργαζόμενοι ψάχνουνε μέσω του ΟΑΕΔ να φύγουν στο εξωτερικό
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. www.oaed.gr/Pages/SN_73.pg  http://www.tovima.gr/
Τώρα αρχίζει το κύμα φυγής προς το εξωτερικό. Σε αντίθεση με τις δεκαετίες 50 60 τώρα αυτοί που δραπετεύουν από τον σοσια-ληστικό» παράδεισο του ΠΑΣΟΚ είναι ειδικευμένοι επιστήμονες και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Η είδηση για 2 φίλους συντοπίτες που πήραν ήδη τον δρόμο για την... Εσπερία, ήταν ο λόγος που κοίταξα να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει με το κύμα μετανάστευσης.
Οι 2 φίλοι δεν έφυγαν με την διαδικασία του ΟΑΕΔ….
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ στο επόμενο 12 μηνο, υπάρχει... σενάριο για φυγή στο εξωτερικό 1 εκατομμυρίου Ελλήνων!!!. Όλοι ειδικευμένοι.! Θα γυρίσουμε στην εποχή που το έλλειμμα της χώρας καλυπτόταν από τα εμβάσματα των Ελλήνων μεταναστών;.
H απάντηση είναι όχι, γιατί απλά αυτοί που φεύγουν τώρα μιλάνε για «οικογενειακή φυγή». Το 50 και το 60 φεύγανε για να μαζέψουνε λεφτά και να τα στείλουν στην οικογένεια που αφήναν πίσω, Τώρα λέει η τάση είναι να φύγουν με όλη την οικογένεια.
Βέβαια στα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων αυτές οι καθημερινές ιστορίες δεν παίζουν. Όπως δεν έπαιξαν οι 980 άνθρωποι που εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων έδωσαν τέλος στη ζωή τους το 2010.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου