15.1.11

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ - Ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας !

Για ενίσχυση ανέμων στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, Εύβοια και Δωδεκάνησα και για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα, την Κυριακή, προειδοποιεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, από τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βόρεια με τα εξής κύρια χαρακτηριστικά:
α) Τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο που από το απόγευμα της Κυριακής (16-01-2011) θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα στα νότια τοπικά τα 10 μποφόρ.
Τη Δευτέρα (17-01-2011) οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι (9 μποφόρ) θα περιοριστούν σταδιακά στα νοτια πελάγη.
β) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Κυριακής(16-01-2011) στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα….
Το απόγευμα στα βόρεια τμήματα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
γ) τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα.
Επίσης, έκτακτο δελτίο ενημέρωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνεται, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ συνοδευόμενοι από πιθανή καταιγίδα αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου από τα μεσάνυχτα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου