14.1.11

Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για τρομοκρατία !

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων - ύποπτων για τρομοκρατία !
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν από άντρες της αντιτρομοκρατικής το βράδυ της Πέμπτης δημοσιοποίησε σήμερα η ελληνική αστυνομία. Οι συλληφθέντες, ηλικίας 22 έως 24 ετών, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τον 5ο ανακριτή Θεσσαλονίκης για βομβιστική ενέργεια σε κτίριο της ΔΕΗ στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου.
Πρόκειται για τους:
Χαράλαμπος Τσιλιανίδης, ετών 23
Δημήτριος Φέσσας, ετών 23
Δημήτριος Δημτσιάδης, ετών 23
Σωκράτης Τζίφκας, ετών 21
Εν τω μεταξύ στη σύλληψη μίας 27χρονης Γερμανίδας, καθηγήτριας ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο της Αθήνας, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία …
στο πλαίσιο των ερευνών της ευρείας επιχείρησης που άρχισε ένα 24ωρο νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της μητέρας της 27χρονης εκκρεμεί από το 1993 διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 27χρονη είναι από Γερμανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα, η οποία είχε παραδοθεί το 1999 στον Λίβανο και αφέθηκε ελεύθερη.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η βαλλιστική έρευνα στο πιστόλι των εννέα χιλιοστών που βρέθηκε την Πέμπτη στο σπίτι στο Βύρωνα. Το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά συνεχίζεται η εξέτασή του για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στο Καλάζνικοφ.
Η αντιτρομοκρατική αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των σκληρών δίσκων και των USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, με την ελπίδα ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ρόλο των τεσσάρων συλληφθέντων και τη δράση τους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου