28.1.11

Φτιάχνουν «κλώνους » των πιστωτικών καρτών της Εθνικής τράπεζας !

Ας έχετε το νου σας όσοι έχετε πιστωτική κάρτα της Εθνικής τράπεζας. Τώρα τελευταία, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο κάποιοι εκλεκτοί απατεώνες οι οποίοι έχουν κοπιάρει τα λογότυπα της τράπεζας και στέλνουν επιστολή στους κατόχους της κάρτας.
Με αυτή ενημερώνουν ότι η κάρτα σας θα αλλάξει, σύντομα, καθώς αντικαθίσταται με νέα που θα περιέχει τσιπ ασφαλείας (αυτό είναι αλήθεια). Για το λόγο αυτό και για να σταλεί η καινούργια κάρτα στο χώρο σας, ζητούν να συμπληρώσετε τα τέσσερα τελευταία ψηφία της και το PIN.
Αρκετοί πείθονται, διότι, συγκρίνοντας τα οχτώ προηγούμενα ψηφία της κάρτας τους, διαπιστώνουν ότι είναι ίδια με εκείνα που γράφει η επιστολή που έλαβαν στον υπολογιστή τους και έτσι συμπληρώνουν τα υπόλοιπα τέσσερα και το PIN. Μόνο που τα πρώτα οχτώ ψηφία σε κάθε κάρτα είναι πάντα τα ίδια!
Έτσι οι απατεώνες αποκτούν, με την… βοήθεια του κατόχου, μια κάρτα κλώνο την οποία σπεύδουν να αξιοποιήσουν αμέσως, κάνοντας ανάληψη από τον λογαριασμό σας μέσω κάποιου απομακρυσμένου ATM.
Υπάρχουν αρκετά κρούσματα καταγεγραμμένα στην τράπεζα, γι΄αυτό προσοχή. Ότι σας στέλνουν δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται… kosmoslarissa.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου