17.2.11

Πάμε όλοι μαζί για Αναδάσωση στον Ταΰγετο στις 20 Φλεβάρη (Κυριακή)

Εθελοντική αναδάσωση στον Ταΰγετο, στην περιοχή «Κατούνες» (33ο χλμ επί της εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης) διοργανώνουν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Οι φίλοι του Ταΰγετου», η «Ομάδα δράσης για τον Ταΰγετο» και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100.3 ο οποίος στη Μεσσηνία αναμεταδίδεται από το Ράδιο Μεσσήνη 93 FM. Στην πρασπάθεια θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Ίδρυμα των Ομογενών «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» αλλά και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Μεσσηνίας. Το πρωί θα προσφέρεται τσάι Ταΰγετου και το μεσημέρι θα σερβιριστεί παραδοσιακή φασολάδα με κρασί και τσίπουρο Ταΰγετου.
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 6975-716800, 6975-201080, 6978-030105, 6974-894724 και
6974-703911
Όσοι από εμάς θέλουν να συμμετέχουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: εφόσον ο καιρός είναι καλός την Κυριακή, η έναρξη της προσπάθειας ορίζεται για τις 9:30 π.μ. Η φύτευση είναι εύκολη αφού θα υπάρχουν έτοιμοι λάκκοι και τα φυτά κοντά τους. Καλό είναι όλοι να φοράμε τα κατάλληλα ρούχα, γάντια και παπούτσια (καθώς η φύτευση θα γίνει σε υψομετρο 1.300 μ.) και επίσης να έχουν μαζί τους ένα μικρό σκαλιστήρι και ένα παγούρι. (μπορείτε να σταματήσετε σε μια από τις πηγές κοντά στο χωριό Αρτεμισία και να το γεμίσετε!!)
Λίγα λόγια ανθρώπινα!!
Η «Ομάδα δράσης για τον Ταΰγετο» και «οι φίλοι του Ταΰγετου» διοργανώνουν εδώ και αρκετά χρόνια, εθελοντικές αναδασώσεις στο βουνό της πόλης μας, προσπαθώντας να επουλώσουν τις βαθιές πληγές που έχουν αφήσει οι συνεχόμενες πυρκαγιές, με την βοήθεια των Ομογενών του Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα».
Επίσης πρωταγωνιστούν στις προσπάθειες που γίνονται εδώ και χρόνια, ώστε να σταματήσει το έγκλημα κατά της φύσης, που ονομάζεται «χωματερή Μαραθόλακκα» και να αποκατασταθεί η περιοχή, να αποφευχθεί η τοποθέτηση δεματοποιητή απορριμμάτων στην περιοχή
και την ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.
Ο Ταΰγετος είναι η ψυχή της πόλης μας και καθορίζει το μικροκλίμα της. Οι πυρκαγιές υποβάθμισαν το οικοσύστημα του βουνού, άρα υποβαθμίστηκε ο αέρας που κάθε πρωί αναπνέουμε στην πόλη μας!!
Η ζημιά που έχει υποστεί το βουνό από την λειτουργία της Μαραθόλακκας (ως σκουπιδοτενεκέ του πολιτισμού μας) είναι μεγάλη. Ο υπόγειος υδροφορέας της πόλης έχει σίγουρα ρυπανθεί από τα απόβλητα της χωματερής!! Αποτέλεσμα? Το νερό της θάλασσας ακριβώς μπροστά από την πόλη μας, όσο η περιοχή δέχεται σκουπίδια, είναι πιθανό να παρουσιάσει μόλυνση από βακτήρια. Ενώ οι πηγές του Πηδήματος (απ'όπου υδρεύεται η Καλαμάτα) παρουσιάζουν εξ'ίσου πιθανό κίνδυνο ρύπανσης, βάσει γεωλογικής μελέτης που υπάρχει στο blog μας http://cyclistsofkalamata.blogspot.com
Οφείλουμε να σεβόμαστε την φύση, γιατί εμείς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Στην φύση ανήκουμε, δεν μας ανήκει.
ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ-ΣΥΝΟΙΚΙΑ
(Ελευσίνα_πρότυπο διαχείρησης απορριμμάτων)
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ και ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ
http://cyclistsofkalamata.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου