21.2.11

Στους 99 οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα !!

Τους 99 έφτασαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη (Η1Ν1) στην Ελλάδα, ενώ 127 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τη προηγούμενη εβδομάδα κορυφώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι την τρέχουσα εβδομάδα και την ερχόμενη θα καταγραφεί αύξηση των θανάτων, που οφείλονται στον ιό H1N1. Οι επιδημιολόγοι αναμένουν από τις αρχές του Μαρτίου σταδιακή υποχώρηση της γρίπης και εκτιμούν ότι μέσα σε 6 εβδομάδες θα έχει υποχωρήσει πλήρως η μεταδοτικότητα της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με τη συμμετοχή ειδικών εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας και άλλων φορέων, 30% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, λόγω της νέας γρίπης, καταλήγουν. Η μέση ηλικία όσων προσβάλλονται από τον ιό Η1Ν1 είναι τα 53 έτη, ενώ υπολογίζεται ότι 57% όσων νοσούν είναι άνδρες.
Φέτος, είναι κατειλημμένα 126 κρεβάτια ΜΕΘ, λόγω γρίπης Η1Ν1, ενώ πέρσι ήταν 70. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι από όσους εμφανίζουν επιπλοκές, εκείνοι που χρειάζονται εντατική θεραπεία, είναι σχεδόν διπλάσιοι από πέρσι. Εκτιμούν ότι αυτό συνέβη:
Α. Διότι οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι χρόνιοι πάσχοντες, που έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί, δεν το έκαναν φέτος.
Β. Διότι ο ιός Η1Ν1 αποδεικνύεται ότι έχει πιο λοιμογόνα στελέχη.
Γ. Επειδή η εμφάνιση των κρουσμάτων έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη.
Οι ειδικοί τόνισαν για μία ακόμα φορά ότι τα αντιικά φάρμακα, αν δοθούν έγκαιρα, καλύπτουν απόλυτα την πρόληψη και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σώσουν ζωές. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι έχει αποκατασταθεί το θέμα με την επάρκεια αντιικών φαρμάκων στα φαρμακεία.
Οι επιστήμονες τόνισαν, επίσης, ότι ποτέ δεν είναι αργά για εμβολιασμό και σημείωσαν ότι η Τσεχία, η Αυστρία, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι τέσσερις χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμβολιασθέντων για τη νέα γρίπη. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα ποσοστό 8,5% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου