25.2.11

Δείγμα πολιτικής ευαισθησίας σε δημοσίευμα του έγκριτου Blog Filiatranews από τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο !

Είθε οι πολιτικοί της Μεσσηνίας να έχουν την ίδια ευαισθησία με αυτή του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου απέναντι στα ενημερωτικά Blogs!!

Η απάντηση και το δημοσίευμα του filiatranews.blogspot.com

Με αφορμή το σχόλιο που κάναμε στην κατεπείγουσα ερώτηση του κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά Απόβλητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μας έστειλε την απάντηση του (μαζί με δημοσίευμα Μεσσηνιακής εφημερίδας) την οποία απάντηση του σας παραθέτουμε όπως ακριβώς μας την έστειλε.
Προς: Φιλιατρά News.
Αγαπητοί φίλοι,
Κατ΄ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία ...στην ιστοσελίδα σας, FiliatraNews. Επειδή το BLOK σας "filiatranews.blogspot.com" θεωρείται και είναι ένα από τα σοβαρότερα, θα ήθελα σχετικά με το σχόλιο που κάνατε στην ιστοσελίδα σας και με αφορά, να κάνω τις εξής επισημάνσεις για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας.
1. Ο κ. Δημ. Δράκος, ουδέποτε υπέβαλε γραπτώς ερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά απόβλητα. Στο προηγούμενο Συμβούλιο και εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ζήτησε το λόγο ως επικεφαλής της Παράταξης της μειοψηφίας και έθεσε στον Περιφερειάρχη το μείζον θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ζητώντας να ενημερωθούμε για τις ενέργειες και της πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα αυτό. Επί της διαδικασίας προέκυψαν οι ανακοινώσεις του κ. Τατούλη, τις οποίες δημοσίευσαν οι τοπικές μας εφημερίδες και το διαδίκτυο και πίστευα ότι θα είχατε ενημερωθεί (προς ενημέρωσή σας συνημμένα τις αποστέλλω), δεδομένου ότι καλύπτετε πλήρως όλα τα σοβαρά θέματα του Νομού μας, της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο.
2. Επειδή θεωρώ σοβαρότατο ζήτημα, το θέμα των απορριμμάτων, που είναι άλλωστε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης της Περιφέρειας, θεώρησα καθήκον μου και υποχρέωση να παρέμβω ωφέλιμα, αυτή τη χρονική στιγμή, με την επείγουσα ερώτησή μου θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Τατούλη, τα οποία τουλάχιστον έως σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ουδέποτε ετέθησαν.
3. Θα έχω πολύ σύντομα στη διάθεσή σας τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, μιας και είμαι αδιάκοπα παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να αποδειχθούν οι εσφαλμένες θέσεις του συντάκτη σας, που ελπίζω να έγιναν χωρίς "κακές προθέσεις" και να αποδείξω ότι δεν είμαι "εκτός τόπου και χρόνου".
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/2/2011
Φιλικά, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Το δημοσίευμα του Filiatra news
Τα ίδια από Τατούλη για τα σκουπίδια
Τις γνωστές θέσεις του για διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου να επιλεγεί τεχνολογία διαχείρισης των σκουπιδιών, επανέλαβε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δ. Δράκου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αποκάλυψε ακόμη ότι επί διακυβέρνησης της Ν.Δ. ο τότε περιφερειάρχης Ν. Αγγελόπουλος είχε πει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι έχουμε κλείσει σχεδόν όλες τις χωματερές.

Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Τατούλης ανέφερε τα εξής:

“Είναι γεγονός ότι η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει ένα σημαντικό ζήτημα, ένα ζήτημα που ευθέως την απειλεί με το θέμα της ανυπαρξίας πολιτικής μέχρι τώρα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Εκείνο που θέλω να γνωρίζετε, κυρίες και κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι και κύριοι αντιπεριφερειάρχες, είναι ότι εφόσον προχωρήσουν τα θέματα αυτά θα υπάρξει μία ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω και να σας ενημερώσω ότι, όπως πρέπει να γνωρίζετε, λόγω του πολύπλοκου και πολύπλευρου και πολυεπίπεδου προβλήματος που παρατηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κι επειδή η περιοχή μας απειλείται ευθέως με πρόστιμα από την Ε.Ε., αν δεν προχωρήσουμε γρήγορα στην πολιτική της διαχείρισης και στην πολιτική του κλεισίματος των πάσης φύσεως χωματερών -είτε υπό την έννοια των ΧΥΤΑ, είτε υπό την έννοια των ΧΑΔΑ- τότε απειλούμαστε με πρόστιμα από την Ε.Ε.
Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση, η αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση είχε δημιουργήσει μία ασάφεια στις πολιτικές της με εξαιρετικά ζητήματα και προβλήματα.
Φανταστείτε ότι σε κάποια στιγμή ο προηγούμενος περιφερειάρχης ο κ. Αγγελόπουλος είχε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι σχεδόν είχαμε κλείσει όλους τους ΧΥΤΑ και τους ΧΑΔΑ.

Για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα πράγματα, για να μην φαινόμαστε ασυνεπείς, για να είμαστε πολύ σοβαροί στο μεγάλο ζήτημα, θέλω να σας πω δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι εμείς έχουμε εξαρχής υποσχεθεί στους συμπολίτες μας από την προεκλογική διαδικασία ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να είναι η Περιφέρεια της αειφορίας. Τουτέστιν, είτε υπήρχε η απειλή της Ε.Ε. είτε δεν υπήρχε, εμείς οφείλουμε να κινηθούμε σε μια πολιτική η οποία ουσιαστικά θα υπερασπίζεται τον αειφόρο χαρακτήρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι εμείς είχαμε εξαρχής μελετήσει και ανακοινώσει μία πολιτική για την διαχείριση. Και αυτή η πολιτική μας στηρίζεται σε ορισμένες βασικές αρχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου