24.2.11

Με τι …Σπόρ ασχολούνται οι Έλληνες πολιτικοί !!

Οι αγώνες που δίνουν δεν είναι μόνο στο "τερέν" της Βουλής, αλλά και σε γήπεδα ή γυμναστήρια! Σημαντικός αριθμός πολιτικών μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Κοινοβούλιο, φορούν τα αθλητικά ρούχα τους και επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ. Αφήνουν ... στον πάγκο έγνοιες, ερωτήσεις, προβλήματα, ατέρμονες συσκέψεις και δίνουν "ψήφο εμπιστοσύνης" στον αθλητισμό. Η ενασχόλησή τους με το αγαπημένο τους σπορ αποτελεί το καλύτερο αγχολυτικό, όπως λένε οι ίδιοι και δεν χάνουν την ευκαιρία να "δραπετεύσουν", όποτε είναι εφικτό, από την δύσκολη καθημερινότητά τους.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι λάτρης του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής. Τα αγαπημένα του σπορ είναι το κανό, η ποδηλασία και το τζόκινγκ, ενώ "ψηφίζει" και γυμναστήριο. Τα καλοκαίρια συνηθίζει να κάνει κανό στην Πάρο, ενώ έχει καλύψει την απόσταση Ερμιόνης - Υδρας σε τέσσερις ώρες! Ακόμη, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στον λαϊκό αγώνα 10 χιλιομέτρων που έγινε το πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και τερμάτισε άνετα, με την αξιόλογη επίδοση 1:03.29. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, που κατάφεραν επίσης να βγάλουν όλο τον αγώνα, με επίδοση 1:04.35 και 1:06.20 αντίστοιχα. Η υπουργός Περιβάλλοντος, μάλιστα, συνηθίζει να γυμνάζεται σχεδόν κάθε πρωϊ πριν να πάει στο Υπουργείο.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, που είναι επίσης φίλος του αθλητισμού, προτιμά τζόκινγκ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, πηγαίνει σε γυμναστήριο. Παλαιότερα, μάλιστα, έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά ένας τραυματισμός στο πόδι δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, έχει βρει το "φάρμακό του" στο μπάσκετ. Από τους πιο γνωστούς καλαθοσφαιριστές της Βουλής και τους τακτικότερους παίκτες σε αγώνες μεταξύ πολιτικών, που γίνονται συνήθως στο γήπεδο του Εσπερου Καλλιθέας. Δεν γνωρίζουμε, πάντως, εάν έχει καλέσει σε αγώνα μπάσκετ .... φαρμακοποιούς και γιατρούς! "Τρίποντα" σημειώνει και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, που δεν λείπει από αγώνα μπάσκετ, ενώ αρκετές φορές έχει "βάλει τα γυαλιά" στους άνδρες αντιπάλους της.
Ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο του κοινοβουλευτικού μπάσκετ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, που, ως παλιός προπονητής, φτιάχνει την τακτική ανά αγώνα. Από τους πιο ταλαντούχους παίκτες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας, του ΛΑ.ΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Πλεύρης, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Δημαράς, που ως γνωστόν, έχει αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό, καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος αποτελεί τον βασικό πλέϊ μέϊκερ. Τακτική η παρουσία και του τέως υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού. Από τους ένθερμους φίλους του αθλήματος και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, που είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον Μίλωνα. Οποτε του δίνεται η ευκαιρία, αθλείται για να παραμένει σε φόρμα.
Και οι "ποδοσφαιριστές", όμως, έχουν μεγάλο ποσοστό στη Βουλή. Βασικός τόπος συνάντησής τους το γήπεδο του Βύρωνα, όπου γίνονται ιστορικοί αγώνες, που συνεχίζονται, ουκ ολίγες φορές, σε ... ταβέρνες της περιοχής, με τους ηττημένους να κερνούν. Τις περισσότερες παρουσίες έχουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Κώστας Αγοραστός. Φίλος του ποδοσφαίρου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, είναι τακτικός επισκέπτης σε γυμναστήριο, ενώ του αρέσει και το τζόκινγκ, όπως και στον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα. Οσον αφορά στον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, υπήρξε πρωταθλητής του μπόντι μπίλντινγκ και του άρεσε ή άρση βαρών. Τώρα ... σηκώνει τα βάρη της πολιτικής.
Λάτρεις της θάλασσας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος και Μανώλης Κεφαλογιάννης, που έχουν διατελέσει υφυπουργός και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, αντίστοιχα. Ιστιοπλοϊα και καταδύσεις τα αγαπημένα τους σπορ. Ενας ακόμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, έχει τακτική παρουσία στο γυμναστήριο της Βουλής, ενώ του αρέσει και το πιγκ πογκ, όπως και στον συνάδελφό του του ΠΑΣΟΚ, Νάσο Αλευρά. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κάνει ώρες ολόκληρες ποδήλατο.
Λένε, ότι στην πολιτική δεν πρέπει να έχεις μόνο δίκιο, αλλά και λύσεις. Και αναμφίβολα ο αθλητισμός βοηθάει αποφασιστικά τους πολιτικούς να έχουν καθαρό μυαλό και να προσπαθούν για τις λύσεις...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου