19.2.11

Έβρεξε « προβλήματα » σε όλη την Χώρα !

Απότομη είναι η αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής καθώς έντονες είναι βροχοπτώσεις στην Αττική ενώ οι ισχυροί άνεμοι «έδεσαν» τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αναλυτικά, η κακοκαιρία που ξεκίνησε από τα δυτικά πλήττει ιδιαίτερα τώρα τα Βόρεια Προάστεια όπου σημειώνεται ισχυρή χαλαζόπτωση δημιουργώντας προβλήματα στους δρόμους και τις μετακινήσεις.
Και στην υπόλοιπη Αττική πάντως οι καταιγίδες, οι αστραπές και οι βροντές δεν λένε να σταματήσουν, πλημμυρίζοντας τους δρόμους.
Κακοκαιρία πλήττει και το νομό Αχαΐας. Συγκεκριμένα, στον Ψαθόπυργο επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει μία ηλικιωμένη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο ίδιο της το σπίτι! Τα νερά της θάλασσας είχαν φθάσει μέχρι την αυλή της.
Ζημιές σημειώθηκαν και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας εξαιτίας της πτώσης σοβάδων από πολυκατοικίας. Η πτώση των σοβάδων οφείλεται στην δυνατή βροχόπτωση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στην Πάτρα.
Τέλος, στην Πάτρα ξεριζώθηκαν δύο δένδρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Την ίδια ώρα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.Επίσης έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.
Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνο-Σποράδες,Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Αργοστόλι. Από Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Λευκίμμη γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Από Πάτρα τα πλοία φεύγουν μόνο για Ιταλία, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων από Πειραιά για Αργοσαρωνικό. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών για Σαλαμίνα.
Πάντως από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου