11.2.11

Αντιδρούν στην Κατάργηση του Γυμνασίου – Λυκείου Μεθώνης !

Με μεγάλη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την συνάντηση που είχατε την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011 με τους συλλόγους διδασκόντων του Γυμνασίου-Λυκείου Πύλου, σχετικά με την συνένωση-κλείσιμο του Γυμνασίου-Λυκείου Μεθώνης και τη δυνατότητα μεταφοράς του στην Πύλο. Η απαξιωτική σας στάση να μην συναντηθείτε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συλλόγους διδασκόντων του Γυμνασίου-Λυκείου Μεθώνης και την τοπική κοινωνία προκάλεσε μεγάλη οργή και αγανάκτηση, αφού παίρνετε αποφάσεις πίσω από την πλάτη μας και «εν κρυπτώ» για θέματα που έχουν να κάνουν με την μόρφωση των παιδιών μας και το μέλλον του τόπου μας.
Σε ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων του πρώην Δήμου Μεθώνης μαζί με τους τοπικούς φορείς, τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου - Λυκείου Μεθώνης ομόφωνα έγινε δεκτό το παρακάτω Ψήφισμα - Διαμαρτυρία στο οποίο και περιμένουμε την άμεση γραπτή απάντησή σας.
Με το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο του Γυμνασίου – Λυκείου Μεθώνης για τους παρακάτω λόγους:
Πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης – ανακαίνισης του κτιρίου που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 500.000,00 ευρώ.
Το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Μεθώνης έχει 12 αίθουσες διδασκαλίας, ξεχωριστά και άνετα γραφεία καθηγητών και διευθυντών, προσφάτως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο πληροφορικής, γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, αποθήκη αθλητικού υλικού και ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων.
Ο αριθμός των μαθητών την τελευταία πενταετία έχει αυξητικές τάσεις, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι στο άμεσο μέλλον ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά λόγο της σε ετήσια βάση λειτουργίας της ΠΟΤΑ “COSTA NAVARINO” στην ευρύτερη περιοχή και της ολοκλήρωσης και των υπολοίπων εγκαταστάσεων που θα οδηγήσει στη μόνιμη εγκατάσταση αρκετών νέων οικογενειών με παιδιά που θα πρέπει να φοιτήσουν στα σχολεία της περιοχής. Το σχολικό συγκρότημα της Πύλου με τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές που έχει αδυνατεί ακόμα και σήμερα να παρέχει ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πόσο μάλλον στο άμεσο μέλλον που θα έχει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.
Η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών έχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέπει τους ίδιους από μαθητές σε επιβάτες κάθε είδους μέσου μεταφοράς στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν τη γνώση και τους γονείς τους σε «επαγγελματίες σοφέρ» για την μεταφορά των παιδιών τους στα σημεία πώλησης αυτής.
Η πρότασή σας να κλείσει το Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθώνης τορπιλίζει τους προϋπολογισμούς των οικογενειών μας που σηκώνουν το βάρος της «δωρεάν παιδείας» αλλά και την οικονομία του τόπου μας και την οδηγούν σε μαρασμό επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη οικονομική μας κατάσταση.
Για όλα τα παραπάνω σύσσωμη η κοινωνία μας απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Γυμνασίου – Λυκείου Μεθώνης ως έχει. Οποιαδήποτε άλλη τακτική θα μας βρει αντιμέτωπους. Οι κάτοικοι της περιοχής του πρώην Δήμου Μεθώνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου