18.2.11

Η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων !!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας από τις 28/1/2011, όταν και έλαβε γνώση της εγκυκλίου 11136/Δ4 ΕΞ ΕΠΕΙΓΩΝ/27-01-20011, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τους γονείς τους αλλά και προς τα μέλη της (τους εκπαιδευτικούς) άρχισε ένα αγώνα ώστε να αποτρέψει κάθε συνένωση-κατάργηση σχολικής μονάδας, που δεν θα την επέβαλαν πραγματικοί εκπαιδευτικοί και παιδαγωγικοί λόγοι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και όποιες δυσκολίες προκύπτουν λόγω μεταφοράς των μαθητών και οπωσδήποτε σε συνεργασία με τους Δήμους και τα τοπικά συμβούλια.
Δυστυχώς όμως παρά τις συνεχείς αντιδράσεις μας διαφαίνεται ότι οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις) δεν γίνονται κάτω από αυτό το πρίσμα αλλά σχεδιάζονται κάτω από την πίεση εξοικονόμησης οικονομικών πόρων. Για μας η παιδεία δεν είναι μια προβληματική επιχείρηση, είναι μαζί με την υγεία τα ύψιστα αγαθά, που η πολιτεία έχει την υποχρέωση να προσφέρει δωρεάν σε όλους τους πολίτες της, ισόποσα και ισάξια χωρίς να υπολογίζει το κόστος.
Το Δ.Σ της Α'ΕΛΜΕ Μεσσηνίας εκφράζει την συμπαράσταση του στους γονείς, στους μαθητές και σε όλους τους άλλους που αντιστέκονται στην συγχώνευση -κατάργηση της σχολικής τους μονάδας . Είναι φανερό πως πίσω από της ηχηρές διακηρύξεις για το «νέο σχολείο», με το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής», κρύβεται μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ευχάριστη ούτε για τους μαθητές ούτε για τους γονείς και πολύ περισσότερο για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.
Καλή δύναμη στον αγώνα σας.
Αξίζουμε καλύτερη τύχη και μεις και το δημόσιο σχολείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου