10.2.11

Χόσνι Μουμπάρακ: «Δεν παραιτούμαι» !!

Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος – Πιάστηκαν στον ύπνο οι Αμερικάνοι που πίστευαν ότι θα παραιτηθεί !
Την δέσμευση ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του όπως έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της χώρας και στον αιγυπτιακό λαό, έδωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κατά την διάρκεια του βαρυσήμαντου διαγγέλματος που έκανε το βράδυ της Πέμπτης. Ουσιαστικά, με το διάγγελμα αυτό διέψευσε την εντονότατη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις προηγούμενες ώρες ότι επρόκειτο να παραιτηθεί άμεσα. Επανέλαβε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα επιβλέπει όμως την ομαλή διεξαγωγής της όλης διαδικασίας.
Ο κ. Μουμπάρακ εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του. Τόνισε ότι κατανοεί τα προβλήματα του λαού και ειδικά της νεολαίας, ότι έχουν γίνει λάθη και ότι δεν χύθηκε άδικα το αίμα των διαδηλωτών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι νόμιμα και δίκαια τα αιτήματα του λαού. Δεσμεύθηκε οι υπαίτιοι των θανάτων και των τραυματισμών που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν.
Παράλληλα, με έμφαση ο πρόεδρος της Αιγύπτου τόνισε ότι δεν θα του υπαγορεύσουν τι θα πράξει, καθώς ο ίδιος έχει ορκιστεί και οφείλει να τηρήσει τον όρκο του. Μεταβίβασε κάποιες εξουσίες στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν, ενώ πρόσθεσε ότι επιτροπή θα αποφασίσει κάποιες αλλαγές που θα εγγυηθούν την ελευθερία και τον δημοκρατικό τρόπο διεξαγωγής των εκλογών του Σεπτεμβρίου. «Ο θεός θα σώσει την Αίγυπτο», κατέληξε στο διάγγελμά του ο Χόσνι Μουμπάρακ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου