12.2.11

Βγήκαν μαχαίρια στις σχέσεις Κυβέρνησης – Τρόικας !

"Απαράδεκτη η συμπεριφορά της τρόικας"
Κρίση στις σχέσεις Τρόικας- κυβέρνησης, η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου αντέδρασε με πολύ σκληρή γλώσσα στα όσα ανέφεραν οι τροϊκανοί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ,το μεσημέρι της Παρασκευής, βάζοντας ουσιαστικά πωλητήριο 50 δισ. ευρώ στη δημόσια περιουσία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας απαράδεκτη, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της.
Ο Γ. Πεταλωτής, σε ανακοίνωση του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τονίζει: "Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας".
Και προσθέτει: "Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό".
"Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση", καταλήγει η ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση εξεδόθη επειτα από έντονες διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε από το "προκλητικό" ύφος των εκπροσώπων της Τρόικας.
Νωρίτερα, το "πράσινο φως" για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ έδωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, επισημαίνοντας την ανάγκη "υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων" και προαναγγέλλοντας πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου