26.2.11

Hττα του Παναθηναικού στη ....Σούπερ Λίγκα !!

Η ΠPOTAΣH μομφής που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν πέρασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συνεταιρισμού, καθώς υπέρ της ψήφισαν, εκτός του «τριφυλλιού», μόνο οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Aρης. Αντίθετα, τον κ. Μαρινάκη στήριξαν συνολικά οκτώ ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός, Εργοτέλης, Ηρακλής, Κέρκυρα και Ατρόμητος), ενώ "λευκό" ψήφισαν οι υπόλοιπες (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, Ξάνθη και Λάρισα) και η ΕΠΟ. Αμέσως μετά την ψηφοφορία, η αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού αποχώρησε, με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο, Δημήτρη Γόντικα, να τονίζει: "Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε ένα συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο Μαρινάκης. Εδώ κοντέψαμε να βγούμε και κατηγορούμενοι". Ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε μετά το πέρας του δ.σ.: "Η πρόταση μομφής πήρε τρεις ψήφους. Eγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πρέπει να συνεχίσουμε σε ήρεμο κλίμα ώστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Πιστεύω ότι σύντομα θα ληφθούν πολλά μέτρα. Ελπίζω στο επόμενο δ.σ. να είναι και ο Παναθηναϊκός. Η Λίγκα προχωράει ενωμένη". Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, σημείωσε: "Το ποδόσφαιρο τελεί υπό κρίση. Εμείς ψηφίσαμε υπέρ της μομφής και ζητήσαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος για να πέσουν οι τόνοι". Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είπε: "Εμείς προτείναμε να γίνει ένα πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες, εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, για να δούμε ποιος έχει ανάγκη ποιον". Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης τόνισε: "Γελάμε μερικές φορές, αλλά εμείς είμαστε για γέλια. Το 90% των προβλημάτων ξεκινούν από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πρέπει αυτοί οι δυο να τα λύσουν όλα".

Το δ.σ. δεν έγινε τελικά στα γραφεία της Λίγκας, αλλά σε ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, υπό τον φόβο δυσάρεστων γεγονότων λόγω της προγραμματισμένης διαμαρτυρίας οπαδών του Παναθηναϊκού. Eξω από το ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν κάποιοι φίλοι του «τριφυλλιού» χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Εκτός από το δ.σ. της Σούπερ Λίγκα χθες έγιναν κι άλλα ενδιαφέροντα, ως "ουρά" του ντέρμπι. Οι Eλληνες διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές: "Οι ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες καλούμαστε να αγωνιστούμε πρέπει να αντιμετωπιστούν με παραδειγματικές τιμωρίες προκειμένου να θωρακιστεί η ασφάλεια των αθλητών και η εικόνα του ίδιου του αθλήματος". Επίσης, ο Τζιμπρίλ Σισέ προχώρησε σε μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. O δικηγόρος του Δημήτρης Βερβεσός είπε σχετικά: "Eχω εντολή να καταθέσω μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και κάθε υπευθύνου για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή. Αυτά που έγιναν δεν τιμούν ακόμα και τους πιο φανατικούς Ολυμπιακούς. Θα φτάσουμε σε UEFA, FIFA, παντού". Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Γόντικας κατέθεσε τον φάκελο με τα γεγονότα του "Καραϊσκάκη" στην ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στην ποινή της μιας αγωνιστικής που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια του ντέρμπι: "Είναι αστεία και δεν εκφράζει το περί δικαίου αίσθημα".


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου