9.3.11

Νέα τροποποίηση για τα 4 στρέμματα... των Natura !!

Έκανε πίσω η Μπιρμπίλη μετά τον κίνδυνο καταψήφισης του νομοσχεδίου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ !
Μετά τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -που απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο- αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη έκανε πίσω στο θέμα της έκτασης των οικοδομήσιμων οικοπέδων και με τροποποίηση που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται πλέον ότι... άρτια και οικοδομήσιμα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων τα οποία ,σύμφωνα με τους τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011.
Αλλαγές επήλθαν και στο άρθρο 5, καθώς επιτρέπονται πλέον οι εγκαταστάσεις νέων λατομικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων σε περιοχές Natura.
Πάντως, παρά τις αλλαγές της υπουργού Περιβάλλοντος, αρκετοί βουλευτές εμφανίζονται ανικανοποίητοι και ζητούν περαιτέρω νομοτεχνικές –κυρίως- βελτιώσεις για να καταστεί η τροποποιημένη ρύθμιση «απλή και καθαρή» όπως λένε. Μάλιστα, διαμηνύουν ότι εάν η διάταξη παραμείνει ως έχει, μπορεί και να μην την ψηφίσουν.
Σημείο αιχμής και προς διευκρίνηση εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της κατάτμησης αλλά και της περιοριστικής ημερομηνίας της 1ης Μαρτίου.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Έχετε κάποιο θέμα και θέλετε να το δημοσιεύσουμε? Στείλτε το.

newsmessinia@gmail.com

Στείλτε τη μικρή σας αγγελία θα δημοσιευτεί άμεσα

Έχετε συνδεθεί στην σελίδα πριν:

Δευτερόλ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου