19.3.11

Ταπί και ...ψύχραιμοι έμειναν 65 φορείς του Δημοσίου !!

Ταπί και ψύχραιμοι έμειναν 65 φορείς του Δημοσίου που δεν γνωστοποίησαν στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για τα έσοδα, τα έξοδα, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις τους! Σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ΤΕΙ η κρατική επιχορήγηση κόπηκε «μαχαίρι», ενώ ετοιμάζονται κυρώσεις για φορείς που έδωσαν ελλιπή στοιχεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την αυστηρότερη ποινή σε 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ και ΤΕΙ και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών και δίνει την εντολή να μην εγκριθεί η μηνιαία επιχορήγηση 7% στους εν λόγω φορείς.
Από το υπουργείο Υγείας, λεφτά γιοκ είπε το Οικονομικών σε νοσοκομεία «μικρότερου» μεγέθους. Όπως διαπιστώθηκε, σε σύνολο 134 οργανισμών, στοιχεία έστειλαν μόνο τα 90. Για τα υπόλοιπα 44 «δεν υπάρχει σάλιο», όπως είχε δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν ήταν αρμόδιος υπουργός.
Χωρίς επιχορήγηση θα μείνουν 20 φορείς του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων κάποια από τα μεγαλύτερη ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει «καμπάνες» και για αρκετούς από τους 1.196 φορείς του Δημοσίου, που ναι μεν έστειλαν στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο, όμως, κάτι τους λείπει..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου