14.3.11

ΕΤΙΤΑ - Κατεβάζει ρολά στο ALTER όλη την εβδομάδα !

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έχουν αποφασίσει ήδη οι τεχνικοί του Alter, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν και οι δημοσιογράφοι για να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις.
Η ΕΤΙΤΑ με ακανοίνωσή της ενημερώνει:
Συνεχίζουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ξεκινώντας την
- Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, με 4ωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00μ.μ. της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2011, μέχρι και ώρα 16.00 της ίδιας μέρας και με
- 48ωρη απεργία την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 05.00 της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2011,διεκδικώντας την καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011 για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ
Και αν η περίπτωση του Alter είναι αποτέλεσμα επιχειρηματικής κακοδιαχείρισης και εγκληματικών λαθών, σε όλα τα ΜΜΕ η οικονομική κρίση απειλεί σοβαρά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη 17 Μαρτίου πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ: δημοσιογράφοι, προσωπικό, τεχνικοί τύπου, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, πρακτορεία διανομής, φωτορεπόρτερ, λιθογράφοι κ.ά.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εργοδοτική επίθεση με μαζικές απολύσεις, τη μονομερή μεταβολή των συνθηκών εργασίας (από μειώσεις αποδοχών μέχρι εκ περιτροπής εργασία), τις συστηματικές καθυστερήσεις δεδουλευμένων, τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου