14.3.11

Επίσκεψη Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε, το Σάββατο 14/03/11, την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο. Η κ. Γιαννακοπούλου, αφού συνεχάρη τον συμπατριώτη κ. Γεωργακόπουλο και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο έργο του, ενημερώθηκε και είχε ενδελεχή συζήτηση μαζί του σχετικά με την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας στο νομό και ειδικότερα των μικροκλοπών, διαρρήξεων και ληστειών, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και την ενδυνάμωση του ρόλου της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού των παράνομων μεταναστών.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση η Μεσσήνια βουλευτής έθεσε υπ’ όψιν του κ. Γεωργακόπουλου την αυξητική τάση του φαινομένου των κλοπών και το δικαιολογημένο κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στα χωριά της υπαίθρου. Η βουλευτής Μεσσηνίας ενημέρωσε τον κ. Διευθυντή για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε νομοθετικό επίπεδο για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό, η κα. Γιαννακοπούλου έθεσε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να στηρίξει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της αυξανόμενης εγκληματικότητας, καθώς είναι μέλος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής.
Στη συνέχεια, συζητήθηκε το πρόβλημα της συγκέντρωσης στην περιοχή οικονομικών μεταναστών που η ανέχεια τους οδηγεί σε κλοπές προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Η βουλευτής Μεσσηνίας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι πρόσφατες οδηγίες και εντολές από την κυβέρνηση και οι εξαγγελθείσες πρωτοβουλίες θα φέρουν αποτελέσματα. Πολύ σημαντική προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα μετά από συνεχείς πιέσεις και παραινέσεις της βουλευτή, για το οποίο υπάρχει δέσμευση από τον Υπουργό ότι θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι την Άνοιξη.
Επιπλέον, η κ. Γιαννακοπούλου έθεσε και το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, λόγω της ελλείψεως προσωπικού. Στο σημείο αυτό, τόνισε την αναγκαιότητα να καλυφθούν άμεσα περισσότερες οργανικές θέσεις, να ενδυναμωθεί περισσότερο η αστυνομική δύναμη του νομού και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ιδιαίτερα στην περιφέρεια του νομού, καθώς: «Μπορεί η ενίσχυση των πεζών περιπολιών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να έχει βελτιώσει την κατάσταση στις αστικές περιοχές, δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, και στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα επανειλημμένα κρούσματα κλοπών».
Τέλος, η κ. Γιαννακοπούλου σε συζήτηση που είχε και με το προσωπικό της Διεύθυνσης συμμερίστηκε απόλυτα το γεγονός ότι «το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί, παρά το γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό καταβάλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ασφάλεια των πολιτών», ενώ από μέρους της, δεσμεύτηκε ότι θα πρωτοστατήσει και θα ενισχύσει κοινοβουλευτικά οποιαδήποτε προσπάθεια κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αστυνόμευσης και του υπάρχοντος δυναμικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου