18.3.11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ & ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Αθήνα, 16 Μαρτίου 2011
Αξιότιμε Υπουργέ,
Στo Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας υπάρχουν 5 πυροσβεστικά οχήματα, 6 οδηγοί και έχουν καλυφθεί πλήρως οι θέσεις των μάχιμων πυροσβεστών. Δεδομένου ότι οι οδηγοί αξιοποιούνται σε 3 βάρδιες περιορίζεται δραματικά η χρήση των 5 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην ουσία αξιοποιείται "1,5 πυροσβεστικό" το 24ωρο.
Είναι προφανές ότι για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα πυροσβεστικά οχήματα απαιτείται κατά τη διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη έλλειψη οδηγών. Κριτήριο, επομένως, στην πρόβλεψη των νέων προσλήψεων πρέπει να αποτελεί η κάλυψη θέσεων οδηγών, έτσι ώστε η σωστή αναλογία ανάμεσα στις διαφορετικές ειδικότητες να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας.
Επίσης, ζητάμε την ενεργοποίηση του εθελοντικού κλιμακίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης για την οποία έχουν συμφωνήσει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα αυτό, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.
Σε αναμονή της απάντησής σας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου