18.3.11

Σε εμπόλεμη κατάσταση Πάγκαλος –ΣΥΡΙΖΑ !

Ο Θ. Πάγκαλος με ανακοίνωσή του χθες επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα”
Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η κόντρα μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Πάγκαλος σε ταβέρνα στα Καλύβια από κατοίκους της Κερατέας.
Ο Θ. Πάγκαλος με ανακοίνωσή του χθες επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα” και συνέχισε την επίθεση κατά του κόμματος τονίζοντας ότι “η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου”
Όπως ήταν φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στα λεγόμενα του κυρίου Παγκάλου ευχόμενος... περαστικά αλλά ταυτόχρονα προτρέποντας τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από την Κυβέρνηση:
“Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.
Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει”.
Πριν προλάβει να... κρυώσει το μελάνι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος επανήλθε δριμύτερος με νέους βαρύτατους χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο ακόμη και για “χιτλερικής εμπνεύσεως απόψεις” :
“Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί 2 περίπου ώρες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα το ίδιο βράδυ με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.
Είναι προφανές ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια.
Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σ' αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ «ανανεωτικής αριστεράς» προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο” αναφέρει η δήλωση στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Αντιπροέδρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου