10.3.11

Επιστολή Κουσελά στον Δόλλη για το Θερινό Σχολείο Καλαμάτας !!

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε στις 8 Μαρτίου επιστολή στον Υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη σχετικά με την ενίσχυση της λειτουργίας του θερινού σχολείου της Καλαμάτας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά με ενημέρωσε πρόσφατα για την επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί οικονομικά η λειτουργία του θερινού σχολείου της Καλαμάτας, που απευθύνεται σε νέους ομογενείς μεσσηνιακής καταγωγής, πέραν των χρημάτων που η ίδια συγκεντρώνει κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό της και από δωρεές φορέων ή πολιτών. Για το πρόβλημα αυτό έχεις ήδη ενημερωθεί με επιστολή της Ομοσπονδίας.
Το Θερινό Σχολείο της Καλαμάτας έχει κομβικό ρόλο στη διατήρηση και στη διάχυση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στη νέα γενιά των ομογενών μας, που κατάγονται από τη Μεσσηνία. Διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία πέντε χρόνια, με τη στήριξη πολυάριθμων εκπαιδευτικών και κρατικών οργανισμών καθώς και όλων των τοπικών φορέων της περιοχής. Αποτελεί αναμφίβολα μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας των νέων ομογενών μας με την πατρίδα, τα τοπία, τη γλώσσα και την ιστορία μας, μία σημαντική εμπειρία, που διασφαλίζει την επαφή και τη συνέχεια με τις αντίστοιχες κοινότητες του Ελληνισμού της διασποράς.
Πέραν της οικονομικής συνεισφοράς των ομογενών μας και των φορέων, οι οποίοι αμέριστα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, κρίνεται αναγκαία και η επαναχορήγηση του ποσού των 10.000 ευρώ ετησίως, που χορηγείτο από τη Γενική Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού προς την Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά από το 2006 ως το 2008, αλλά έκτοτε διακόπηκε για δημοσιονομικούς λόγους.
Σύμφωνα με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία, η μη καταβολή της επιχορήγησης για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνδυασμό με τους περιορισμένους πόρους που μπορούν να διαθέσουν οι λοιποί φορείς, απειλεί με ματαίωση το πρόγραμμα για το 2011, καθώς από αυτήν καλύπτεται η αμοιβή των πανεπιστημιακών καθηγητών που διδάσκουν στο πρόγραμμα, καθώς και η υλοποίηση βασικών του εκδηλώσεων.
Σε παρακαλώ θερμά να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο ικανοποίησης του αιτήματος των ομογενών μας, καθώς το θερινό σχολείο της Καλαμάτας αποτελεί, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, μια αναγκαία και πολύτιμη γέφυρα, μέσω της νέας γενιάς. της Ομογένειας με την πατρίδα.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου