15.3.11

Νέες εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα !

Φωτιά ξέσπασε στον αντιδραστήρα 4 στη Φουκουσίμα, λίγη ώρα μετά τη νέα έκρηξη αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2. Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η μόλυνση από τη ραδιενέργεια αγγίζει βλαβερά επίπεδα για την ανθρώπινη υγεία.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα «φαίνεται ότι έχει σβήσει», μετέδωσαν πολλά ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. «Η πυρκαγιά στο τέταρτο επίπεδο του αντιδραστήρα 4 φαίνεται ότι έχει σβήσει», σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji που πρόσθεσε πως την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς είχε αναλάβει ο αμερικανικός στρατός.
«Όμως την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιβεβαίωσε η ιαπωνική Πυροσβεστική Υπηρεσία», προσθέτει η ίδια πηγή.
Ο Γιούκιο Εντάνο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε νωρίτερα πως πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον αντιδραστήρα 4 εξαιτίας έκρηξης που προκάλεσε η συγκέντρωση υδρογόνου.
Αν και η λειτουργία του αντιδραστήρα διακόπηκε αυτομάτως αμέσως μετά τον σεισμό της Παρασκευής, «τα καύσιμα που χρησιμοποιεί ο αντιδραστήρας θερμάνθηκαν απελευθερώνοντας υδρογόνο με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη ανάλογη με αυτές των αντιδραστήρων 1 και 3», τόνισε ο Εντάνο.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα ότι η ραδιενεργός μόλυνση στην ατμόσφαιρα γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, έχει αγγίξει πλέον επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία επίπεδα, καθώς ήδη έφθασε στις 400 μονάδες.
Γύρω από τη ζώνη κινδύνου έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 20 χιλιομέτρων, αλλά όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Καν, δεν υπάρχει πρόθεση άμεσα να επεκταθεί. Πάντως ζητήθηκε από τους κατοίκους που παραμένουν στην περιοχή να κλειστούν στα σπίτια τους, να σφραγίσουν πόρτες και παράθυρα και να μην φοράνε ρούχα που έχουν εκτεθεί στο εξωτερικό περιβάλλον.
Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, έστειλε σήμερα γραπτό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στη χώρα καλώντας τους να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση της ενέργειας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου