16.3.11

Νοικιάζουν αεροπλάνα για να φύγουν από την Ιαπωνία !

Μεγάλη ζήτηση των εταιριών ναύλωσης ιδιωτικών αεροσκαφών από ιάπωνες που καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για την απομάκρυνσή τους.!!
Χιλιάδες άνθρωποι, που απεγνωσμένα αναζητούν τρόπους να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία λόγω της πυρηνικής κρίσης, απευθύνονται σε εταιρίες ναύλωσης ιδιωτικών αεροσκαφών με αίτημα την απομάκρυνσή τους, γεγονός που έχει προκαλέσει την ραγδαία αύξηση των τιμών των ναύλων.
Ορισμένες πολυεθνικές εταιρίες απομακρύνουν τους ξένους υπαλλήλους τους από το Τόκιο και τις γειτονικές περιοχές από χθες Τρίτη που εντοπίστηκαν χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας στην πρωτεύουσα.
Οι άνθρωποι αυτοί κατευθύνονται προς το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα ακόμα και την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
"Μου ζητήθηκε χθες να μεταφέρω 14 ανθρώπους από το Τόκιο στο Χονγκ Κονγκ, μία απόσταση πέντε ωρών και πέντε λεπτών.
Δεν τους ενδιέφερε η τιμή.
Η χρέωση, προσαυξημένη κατά 26%, ξεπερνούσε τα 160.000 δολάρια", δήλωσε ο Τζάκι Γου, επικεφαλής της Hong Kong Jet, μίας νεοϊδρυθείσας εταιρίας ιδιωτικών αεροσκαφών, θυγατρικής του ομίλου China HNA.
"Χθες ένα ναυλωμένο αεροπλάνο από το Τόκιο με προορισμό την Αυστραλία, χρέωσε 265.000 δολάρια, 20% πάνω", προσθέτει ο ίδιος.
Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι ελλείψεις σε καύσιμα και το κλείσιμο κάποιων αεροδρομίων.
Ο Μάικ Γουόλς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ναύλωσης ιδιωτικών αεροσκαφών Asia Jet, είπε ότι μέχρι νωρίς σήμερα η εταιρία πραγματοποίησε τρεις πτήσεις απομάκρυνσης σεισμόπληκτων από το Τόκιο για το Χονγκ Κονγκ.
"Μιλάμε για περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που ήθελαν να εγκαταλείψουν το Τόκιο σήμερα το πρωί", είπε ο ίδιος στο Ρόιτερς.
Η εταιρία έχει πέντε αεροσκάφη τύπου A330 σε αναμονή για να πετάξουν αργότερα σήμερα για το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον ίδιο.
Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να μεταφέρουν το καθένα περίπου 300 επιβάτες.
Η Metrojet, μία αεροπορική εταιρία, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσιμα προς ναύλωση 28 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και δύο Gulfstream G200, που μπορούν να μεταφέρουν δέκα επιβάτες έκαστο.
Το ταξίδι με το G200 κοστίζει 5.900 δολάρια την ώρα συν τους φόρους αεροδρομίου και άλλες χρεώσεις.
Σύμφωνα με τον Γουόλς της Asia Jet, οι μεγάλες εταιρίες και ορισμένοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών της εταιρίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου