4.3.11

ΙΚΑ- Παράταση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη !

Την παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως 31 Μαρτίου για κατόχους ετικετών, με ισχύ έως 28/02/2011, γνωστοποίησε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, λόγω της αυξανόμενης προσέλευσης στα τμήματα Μητρώου του Ιδρύματος για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, για το 2011.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ήδη αποσταλεί το 80% των αυτοκόλλητων ετικετών, για το ασφαλιστικό έτος 2011, και έως το τέλος Μαρτίου, θα έχει παραδοθεί το σύνολό τους.
Για τους ασφαλισμένους στα Υποκαταστήματα των οποίων υπάρχει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού ανακοινώθηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει ο οικογενειακός γιατρός, που είχε καταχωρηθεί στο προηγούμενο ασφαλιστικό έτος και δεν χρειάζεται η επιβεβαίωσή του, με παρουσία του ασφαλισμένου στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων είτε τέκνα που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Κατά συνέπεια, στους έμμεσα ασφαλισμένους (συζύγους, τέκνα κάτω των 18 ετών, κλπ.) θα παρέχονται όλες οι Υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του οικογενειακού βιβλιαρίου, αλλά και του βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου