16.3.11

Νέος σεισμός, νέα φωτιά, εκκένωση της Φουκουσίμα !

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 ρίχτερ έγινε ανατολικά του Τόκιο όπου τα κτίρια σείστηκαν για αρκετή ώρα.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ' ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι.
Nέα φωτιά-εκκενώθηκε ο σταθμός
Νέα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, με την τηλεόραση να αναμεταδίδει ζωντανά πλάνα από τον τόπο της φωτιάς, που έδειχναν πυκνά κύματα καπνού να καλύπτουν το κτήριο. Η εταιρία πάντως, παρά τα πλάνα, δεν επιβεβαίωσε τη φωτιά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι περίπου 50 εναπομείναντες εργάτες στον πυρηνικό σταθμό απομακρύνθηκαν καθώς αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας.
Ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού δήλωσε ότι σκέφτονται τη λύση, να καταβρέξουν με ελικόπτερο, τον αντιδραστήρα 4 με βορικό οξύ, ώστε να εμποδίσουν τις πυρηνικές ράβδους να επανέλθουν σε κρίσιμη κατάσταση και να ξεκινήσουν πάλι τη διαδικασία αλυσιδωτής διάσπασης,

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου