16.3.11

Οι γυναίκες θέλουν αγάπη και οι άνδρες θέλουν σεξ!

Τι σκέφτονται δύο άνθρωποι πριν συγκατοικήσουν;
Είναι λίγο κλισέ ότι οι γυναίκες μέσα από μια σχέση αναζητούν την αγάπη και οι άνδρες το σεξ. Και όμως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός βρίσκει σύμφωνους και τους επιστήμονες που λένε ότι οι γυναίκες θέλουν αγάπη ενώ οι άνδρες επιθυμούν σεξ.
Έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι οι γυναίκες βλέπουν τη συγκατοίκηση ως το πρώτο βήμα πριν το γάμο ενώ οι άνδρες πιστεύουν και ελπίζουν ότι το σεξ θα βρίσκεται στο… πιάτο τους ανά πάσα στιγμή.
Μάλιστα οι άνδρες βλέπουν τη συγκατοίκηση ως «test drive» για να δουν αν ταιριάζουν, γεγονός που σημαίνει ότι ο γάμος δεν υπάρχει καν στη σκέψη τους παρά μόνο όταν έρθει η πίεση από την πλευρά της συντρόφου τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι η συγκατοίκηση δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο και από τους δύο συντρόφους.
Πάντως τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα βρίσκουν πολλά θετικά από τη συγκατοίκηση αφού πέρα από τη συντροφικότητα μοιράζονται και τα έξοδα του σπιτιού.
Στην συγκεκριμένη έρευνα πήραν μέρος 200 άνδρες και 200 γυναίκες. Οι περισσότερες κοπέλες ήταν πάνω από τα 20 και είπαν ότι ο λόγος που συγκατοικούν είναι κυρίως γιατί θέλουν να βρίσκονται με τον άνθρωπο που αγαπούν και τον οποίο κατά βάση έχουν επιλέξει για να κάνουν οικογένεια.
Οι άνδρες από την άλλη είπαν ότι αν και χάνουν την ελευθερία τους με την κοινή συμβίωση ωστόσο μπορούν και απολαμβάνουν το σεξ όσο συχνά θέλουν. Το κομμάτι του σεξ το θεωρούν πολύ σημαντικό.
Τέλος οι επικεφαλής της έρευνας Dr Pauline Rennie-Peyton o οποίος ειδικεύεται στις σχέσεις των δύο φύλων είπε: «Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι συγκατοικούν δεν σημαίνει ότι δεσμεύονται. Αν οι γυναίκες το βλέπουν ως πρώτο βήμα για το γάμο τότε θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και να το ξεκαθαρίζουν από την αρχή για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως».
Daily Mail

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου