14.3.11

Οι Ρώσοι μιλούν για επερχόμενο μεγάλο σεισμό στις ακτές των ΗΠΑ !

Μια αναφορά η οποία ετοιμάστηκε για τον Ρώσο πρωθυπουργό Vladimir Putin από το Ινστιτούτο φυσικής της Γης (www.ifz.ru) της ρωσικής ακαδημίας των επιστημών στις 9 Μαρτίου επισημαίνει τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να υποστούν πλήγμα από έναν μέγα-σεισμό κατά τη διάρκεια των επομένων (από τις 9 Μαρτίου) 14 ημερών.
Η έμφαση στην αναφορά δίνεται στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής και της Νότιας Αμερικής. Η ίδια αναφορά επεσήμανε πως "καταστροφικοί σεισμοί στην Ασία, «είναι επίσης δυνατό να συμβούν".
Στο κείμενό της γινόταν λόγος για το σεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ιαπωνία στις 9 Μαρτίου, αλλά είχε συνταχθεί πριν το μεγάλο σεισμό της 11ης Μαρτίου. Στην αναφορά του ρωσικού Ινστιτούτου διατυπωνόταν η υπόνοια πως αυξημένα ηλεκτρομαγνητικά σήματα έχουν εντοπιστεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη και είναι περισσότερο έντονα πάνω από τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.
Μάλιστα Βρετανοί και Ρώσοι επιστήμονες ετοιμάζουν ένα σχετικό πρόγραμμα (TwinSat project) πρόγνωσης σεισμών στηριζόμενο στα πρόδρομα Η/Μ φαινόμενα (ακριβώς δηλαδή η θεωρία που οδήγησε την ελληνική ομάδα του ΒΑΝ να αναπτύξει το δικό της σύστημα πρόγνωσης σεισμών) με την αποστολή δύο δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά.
Η συγκεκριμένη αναφορά, έρχεται εν μέρη να επιβεβαιωθεί και από τον Νεοζηλανδό επιστήμονα Ken Ring ο οποίος φέρεται πως είχε προβλέψει τον καταστροφικό σεισμό στο Cristchurch λέγοντας πως η θέση των δύο γιγάντιων πλανητών του Δία και του Κρόνου και η ευθυγράμμισή τους με τον Ήλιο, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και θα συνεχιστεί μέχρι το Μάιο, και τη Γη στη μέση ιδιαίτερα κατά το Μάρτιο, και τη Σελήνη στις 20 του μηνός να έρχεται σε τέτοια θέση η οποία μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί στην γένεση ενός καταστροφικού γεγονότος, κοντά στην συγκεκριμένη ημερομηνία. Μπορεί να μοιάζει με αστρολογία, όμως ο ίδιος επιμένει πως η θεωρία του ευσταθεί.
Πάντως στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε μια μεγάλη άσκηση μεταξύ 21 και 25 Μαρτίου και στην οποία θα συμμετάσχουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, η CIA, το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών, το State department, η αμερικανική υπηρεσία για την διεθνή ανάπτυξη, η υπηρεσία αντιμετώπισης εθνικών απειλών και ο διεθνής ερυθρός Σταυρός, ενώ την άσκηση θα παρακολουθήσουν αξιωματούχοι από τον Καναδά και όλα αυτά στο Fort Leavenworth της πολιτείας του Kansas .pentapostagma.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου