4.3.11

Προσπαθούν να «Φουσκώσουν » τους ..πληθυσμούς !

Κινητοποίηση δημάρχων για την απογραφή – Κάθε 10 χρόνια στο …ίδιο έργο θεατές !!
Κάθε δέκα χρόνια το έργο επαναλαμβάνεται. Κάθε δήμος και χωριό θέλει να δείξει ότι αποτελείται από…λαοθάλασσα μονίμων κατοίκων. Αν φουσκώσουν τους αριθµούς τους, ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν µεγαλύτερες επιχορηγήσεις για την περιοχή τους.
Με επισκέψεις σε καφενεία, τηλεφωνήµατα και ανακοινώσεις στο Ιντερνετ τοπικές οργανώσεις άρχισαν ήδη προσπαθούν να πείσουν συγχωριανούς και ετεροδηµότες να συµµετάσχουν στην απογραφή πληθυσµού του 2011. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε ανακοινώσει ότι η απογραφή πληθυσµού - κατοικιών θα διενεργούνταν από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2011. Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται η απογραφή κτιρίων. ?στόσο, αυτή του πληθυσµού θα διεξαχθεί τελικά µέσα στον Μάιο. Μέσα στις επόµενες εβδοµάδες αναµένεται να βγει η προκήρυξη για τους 45.000 απογραφείς (πολύ λιγότεροι από τους 160.000 του 2001) που θα πραγµατοποιήσουν τις εµπιστευτικές συνεντεύξεις. Μία δεκαετία πριν η απογραφή είχε ολοκληρωθεί σε ένα 24ωρο. Φέτος, για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα στοιχεία, θα διαρκέσει 15 ηµέρες. Ο προϋπολογισµός φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ.
Ο πληθυσµός µιας περιοχής διαµορφώνει τον µισθό των δηµάρχων και τις κοινοτικές χρηµατοδοτήσεις. Σύµφωνα όµως µε τον υφυπουργό Εσωτερικών Γεώργιο Ντόλιο, θα είναι πολύ σπάνιο να έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα ποσοτικά µεγέθη των µεγάλων δήµων της χώρας σε σχέση µε το 2001.
Σε δήµους µε πληθυσµό άνω των 100.000 ο δήµαρχος λαµβάνει ισόποσες αποδοχές µε τον γενικό γραµµατέα υπουργείου (περίπου 6.000 ευρώ τον µήνα).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου