10.3.11

Γιορτή παστού -τσιγαρίδας και λουκάνικου !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ" !
Το Σάββατο το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου 2011 στο χώρο του δημοτικού μας σχολείου και στα πλαίσια των προγραμματισμένων ετήσιων εκδηλώσεων του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση:
-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ & -ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΣΤΟΥ-ΤΣΙΓΓΑΡΙΔΑΣ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ .
Η παραπάνω εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και έγινε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Το βράσιμο του κρέατος έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο μεγάλο καζάνι που είχε στηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου του χωριού. Το τσιγάρισμα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια έγινε ο τεμαχισμός του κρέατος και των λουκάνικων και έτσι γύρω στις 6 μ.μ του Σαββάτου όλα ήταν έτοιμα για σερβίρισμα. Κατά τις 8 μ.μ ο χώρος του Σχολείου είχε γεμίσει από χωριανούς, μέλη και φίλους του Συλλόγου που ήταν έτοιμοι να γευτούν τα πλούσια εδέσματα (παστό και λουκάνικα)!
Η ώρα περνούσε και ο κόσμος γινόταν όλο και πιο πολύς σε σημείο που όχι μόνο γέμισε η μεγάλη ενιαία αίθουσα του Σχολείου αλλά κάποιοι αναγκάστηκαν να γευθούν τα πλούσια και νόστιμα εδέσματα , είτε στο διάδρομο του Σχολείου, είτε στην διπλανή αίθουσα, είτε όρθιοι! Με πρόχειρους υπολογισμούς , τα άτομα που παρευρέθησαν συνολικά ξεπέρασαν τα 130 Μετά την κοπή της πίττας έγινε η προσφορά του φαγητού(παστό, λουκάνικο, τυρί, σαλάτα ,ψωμί) ,του κρασιού και των αναψυκτικών .
Οι συμμετέχοντες αφού γεύτηκαν τα πλούσια εδέσματα χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το Δ.Σ. του Συλλόγου και το τοπικό παράρτημα του ευχαριστούν όλους τους παραβρεθέντες στην γιορτή οι οποίοι συνετέλεσαν στην κατά γενική ομολογία μεγάλη της επιτυχία.
Επισημαίνεται ότι: Για άλλη μια φορά εκδήλωση του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου