17.3.11

Ιαπωνία και ... δημοσιογραφία !!

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν προσπαθεί ο άνθρωπος να ησυχάσει τη παγκόσμια κοινότητα φωνάζοντας: Ρε παιδιά μην τρέμετε! Δεν πρόκειται για νέο Τσέρνομπιλ! Οι ειδικοί όμως κοιτάνε αποσβολωμένοι και έχουν μάλλον αντίθετη άποψη. Αυτό το κούνημα που συνέβη στην Ιαπωνία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος σεισμός σε σύνολο 110 ετών που έχει βιώσει η αυτοκρατορική χώρα. Στη συνέχεια το προκαλούμενο τσουνάμι καταβρόχθισε τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας ενώ ένα παρακλάδι του έφτασε μέχρι και τη Χαβάη… Πιάστε έναν χάρτη για να καταλάβετε την απόσταση. Ο άξονας της γης μετακινήθηκε κατά 10 εκατοστά.
Φυσικά το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα που επλήγη από τον εγκέλαδο και τα επακόλουθά του, άρχισε να «αιμορραγεί». Η ραδιενέργεια που καταγράφηκε ήταν πάνω από το επιτρεπτό όριο μεγέθους 4 στην επτάβαθμη κλίμακα INES, όπου το 7 υποδηλώνει "μεγάλο δυστύχημα". (Σύμφωνα με τον ορισμό της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) μεγέθους 4 χαρακτηρίζονται ατυχήματα με μικρή έκλυση ραδιενεργού υλικού.) Οι κάτοικοι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν ζώνη περιμέτρου 20 χλμ. γύρω από τον αντιδραστήρα.

Πρέπει φυσικά να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί αν έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια. Οι αρχές προετοιμάζονται να διανείμουν ιώδιο σε όλους όσοι κατοικούν κοντά στα δύο εργοστάσια για να βοηθήσει το σώμα να προστατευθεί από την έκθεση στη ραδιενέργεια. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η ραδιενέργεια θα έχει συνέπειες στην Ιαπωνία από άκρη σε άκρη, ενώ τα σημάδια θα είναι ορατά και σε άλλες χώρες. *

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα κάποιοι δημοσιογράφοι διεκδικούνε με τον δικό τους τρόπο το «Πούλιτζερ». Αρχίζουν λοιπόν και συζητάνε στα πάνελ αν η Ελλάδα κινδυνεύει από την καταστροφή με τρόπο που δείχνει ότι η Ιαπωνία είναι ήδη ξεγραμμένη από το χάρτη. Τι να μας νοιάζουν οι τόσο μακρινοί Ιάπωνες…. Εμείς να δούμε πως θα γλιτώσουμε. Η αποκαθήλωση της έννοιας του κοσμοπολιτισμού! Αναντίρρητα η χώρα μας πρέπει να μας νοιάζει αλλά όχι να συζητάμε λες και βιώνουμε εμείς το κίνδυνο περισσότερο από την Ιαπωνία. Φυσικά πολλοί ξεπέρασαν τον εαυτό τους και όλους τους υπόλοιπους διαβλέποντας ότι η ιαπωνική καταστροφή θα έχει «άμεσες συνέπειες στον ελληνικό τουρισμό». Σημαντικό μέρος του ελληνικού τουρισμού στηρίζεται στους Ιάπωνες ταξιδιώτες συνεπώς τώρα δεν θα έχουμε τόσους τουρίστες και θα χάσουμε φράγκα!!
Μια χώρα που βιώνει τους ισχυρότερους σεισμούς του πλανήτη και που έχει ζήσει ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα αξίζει περισσότερο σεβασμό και όχι τα «ευφυή» συμπεράσματα κάποιων Ελλήνων δημοσιογράφων.
*Πηγή Ecocity Letter(Μάρτιος)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου