5.3.11

"Carrefour" - Μεσσηνιακά προϊόντα από Απρίλη σε όλη την Ελλάδα !

Στα ράφια καταστημάτων του «Carrefour Μαρινόπουλος» σε όλη την Ελλάδα μπαίνουν από την 1η Απριλίου τυποποιημένα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε συνάντηση που είχαν με την κεντρική διοίκηση της εταιρείας στην Αθήνα εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Μεσσηνίας, ως συνέχεια σχετικής επαφής που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό σε κατάστημα της «αλυσίδας» στη Καλαμάτα.
«Από την 1η του ερχόμενου μήνα θα πρέπει τα πράγματα να είναι στα ράφια» σημείωσε χθες στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση. «Τελικά, συμφωνήσαμε για προώθηση των προϊόντων σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στη Μεσσηνία ή σε κάποια μαγαζιά της Αθήνας και της Βόρειας Ελλάδας. Δέχθηκαν όλα τα προϊόντα που τους πήγαμε, δε θα μείνει κανένα έξω».
Πρόκειται για ελαιόλαδο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων, τις ομάδες παραγωγών «Νέα Εποχή» και «Ελαιώνας» Γαργαλιάνων, καθώς και το «Νηλέα» της Χώρας, όπως και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Επίσης, κρασί του οινοποιητικού συνεταιρισμού «Νέστωρ» από τον Πύργο Τριφυλίας και γλυκά του κουταλιού από το Σύλλογο Γυναικών Κυπαρισσίας. Από ιδιώτες, συμμετέχει με ξύδι η εταιρεία «Βρυώνη», ενώ ενδιαφέρον εξέφρασε και ο τυποποιητής προϊόντων ελιάς από την Κυπαρισσία Γιάννης Σταθόπουλος.
Για τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας: «Αυτούς θα τους συζητήσουν οι τυποποιητές με τη διοίκηση της εταιρείας. Εμείς έχουμε τη διαβεβαίωση ότι για το ράφι δε θα πάρουν χρήματα. Επίσης, ζητήσαμε και μας υποσχέθηκαν ότι δε θα βάλουν πολύ δύσκολους όρους. Μας είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να μην πιέσουν τους συνεταιριστές. Πάντως, θέλουν να μπουν τα προϊόντα στα ράφια τους» κατέληξε ο κ. Μπουντουβάς. Θαρρος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου