15.3.11

Ογδοντάχρονοι στο …facebook !!

Ογδοντάχρονοι μπαίνουν στο facebook, γράφουν στο twitter και διαβάζουν τα e-mail τους. Την ίδια ώρα, μικρά παιδιά ξεφυλλίζουν περιοδικά με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στο Wii κι ακούν μουσική.
Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ένα στέκι για μικρούς και μεγάλους, που αποτελεί πρότυπο βιβλιοθήκης για όλη τη χώρα.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας δεν είναι απλά ένας χώρος, όπου οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να δανειστούν ή να διαβάσουν βιβλία σ' ένα ήσυχο περιβάλλον. Τους δίνει τη δυνατότητα να μάθουν να χρησιμοποιούν τους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, που υπάρχουν στο κτίριο, να βρίσκουν συνταγές μαγειρικής, να ενημερώνονται για ποικίλα θέματα από διάφορα περιοδικά, να φτιάχνουν βιογραφικά σημειώματα, να δανείζονται παιχνίδια για το playstation και dvd’s.
«Στη βιβλιοθήκη μας υπάρχει ένα κέντρο πρόσβασης στη τεχνολογία, με 16 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έξι φορητούς, με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Εδώ, δίνουμε τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους, από μαθητές Γυμνασίου έως και ηλικιωμένους, να έρθουν σε επαφή με τη νέα εποχή της τεχνολογίας», δήλωσε ο διευθυντής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας, Γιάννης Τροχόπουλος.
Εκτός από τους ενήλικες, η βιβλιοθήκη αποτελεί "όαση" διασκέδασης και για τα μικρά παιδιά, ηλικίας από δύο ετών και άνω. ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου