25.3.11

Καλλιέργησε μανιτάρια με οδηγίες από το internet!

Οι πληροφορίες που μπορεί κάποιος να ανακτήσει από το διαδίκτυο κάνουν "θαύματα"!
Ο αγρότης Δημήτρης Γρίβας από το Γραμματικό Καρδίτσας ήθελε να καλλιεργήσει μανιτάρια στα χωράφια του, αλλά δεν ήξερε τον τρόπο.
Και σκέφτηκε να καταφύγει στο Ίντερνετ. Εκεί βρήκε τις πληροφορίες που χρειαζόταν και ξεκίνησε. Λέει ο ίδιος: «Όταν ξεκίνησα να καλλιεργώ μανιτάρια, ενημερώθηκα σε ότι χρειαζόμουν από το ίντερνετ. Όμως υπάρχουν πολλοί αγρότες, νέοι και παλιοί, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Αυτό το κενό θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της εκπαίδευσης».
Ακόμη μιλάει για την αναποτελεσματικότητα των σεμιναρίων που οργανώνονται για τους αγρότες:«Κάποιες σημειώσεις που κράτησα σε σεμινάριο, που παρακολούθησα, για θέματα που αφορούσαν την λίπανση ήταν όντως χρήσιμες. Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου προσέφερε πολλά πράγματα. Πιστεύω πως αν η παρακολούθηση δεν ήταν υποχρεωτική, δεν θα ήμασταν ούτε οι μισοί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται σεμινάρια, ίσα-ίσα. Υπάρχουν θέματα, όπως η χρήση των φυτοφαρμάκων, στα οποία συνήθως οι αγρότες κινούνται στα τυφλά. Μοναδικός οδηγός τους είναι ο γεωπόνος, τον οποίο τον ενδιαφέρει κυρίως να τους πουλήσει φυτοφάρμακα. Ένα τέτοιο σωστό σεμινάριο θα ήμουν διατεθειμένος ακόμα και να πληρώσω».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου