17.3.11

Vinci -Αυξάνουν τα διόδια αλλά απολύουν κόσμο !

Δεν έχει τέλος η κοροϊδία, σε όλα τα επίπεδα, των εργολάβων !!
Ενώ εδώ και μήνες όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί με τις τιμές των διοδίων που αυξάνονται χωρίς να παραδίδεται ούτε μέτρο δρόμου τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεκάδες απολύσεις εργαζομένων από τους ίδιους εργολάβους που παίρνουν τα χρήματα από τα αυξημένα διόδια.
Όπως και να διαβαστούν οι πληροφορίες μόνο ... καλά δεν είναι τα νέα. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα τότε κινδυνεύουν οι δρόμοι να μείνουν μισοτελειωμένοι.
Αν πάλι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τότε μιλάμε για την απόλυτη κυριαρχία των εργολάβων στο κράτος αφού και τις αυξήσεις έχουν επιβάλει και σε απολύσεις προβαίνουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία Vinci που έχει αναλάβει τμήμα της Κορίνθου-Πατρων από τα 360 άτομα που απασχολούσε πριν από λίγο καιρό έχει διώξει σε δύο... δώσεις 120 άτομα. Οι τελευταίοι 50 έμαθαν τα κακά μαντάτα πρόσφατα.
Η γαλλική εταιρεία δεν είναι όμως η μόνη. Ανάλογες, αν και όχι τόσο μεγάλης κλίμακας, απολύσεις έχουν γίνει και σε εταιρίες που έχουν αναλάβει τμήματα της Ιόνιας Οδού.
Με λίγα λόγια εν μέσω κρίσης κι άλλοι άνεργοι προστίθενται στις λίστες την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν όλο και πιο ακριβά διόδια για δρόμους που δεν έχουν.
Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τα προβλήματα χρηματοδότησης των έργων έχουν διογκωθεί. Αν αυτό συμβαίνει η κατάσταση θα γίνει χειρότερη καθώς τα έργα θα παγώσουν. Τότε θα μιλάμε για χιλιάδες νέους ανέργους και την “κηδεία” της όποιας ανάπτυξης που είναι και η μόνη λύση εξόδου από το Μνημόνιο. newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου