23.4.11

100.000 Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους !! VIDEO

Ακολουθώντας τα βήματα του Χριστού
- 100.000 Χριστιανοί συνέρρευσαν στους Αγίους Τόπους
- Κουβαλώντας σταυρούς και ψάλλοντας ανεβαίνουν την οδό του Μαρτυρίου
- Συμπίπτουν φέτος το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων
Με κατάνυξη χριστιανοί συρρέουν στους Αγίους Τόπους όπου διαδραματίστηκαν τα Πάθη, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού. Χιλιάδες προσκυνητές ανέβηκαν τη Via Dolorosa δηλαδή την Οδό του Μαρτυρίου του Κυρίου ακολουθώντας τα βήματά του. Πολλοί είχαν στα χέρια τους Ευαγγέλια και τα διάβαζαν, σηματοδοτώντας τι συνέβη σε κάθε σημείο του δρόμου. Παρά τη βροχή αρκετοί ανέβηκαν κουβαλώντας σταυρούς και αναπαριστώντας το Θείο Δράμα.
“Πάντα είχα όνειρο να έρθω στην Ιερουσαλή και τους Αγίους Τόπους” δήλωσε επισκέπτης. “Είμαι Καθολικός και αυτά εδώ τα μέρη είναι πολύ σημαντικά για την πίστη μας. Το να έρθω εδώ είναι μεγάλη ευλογία” αναφέρει.“Δεν μπορώ να το περιγράψω” λέει ο Μπράιαν από το Τέξας. “Ως Χριστιανός και Καθολικός νιώθω μεγάλη συγκίνηση γιατί είναι σαν να ζωντανεύουν τα Ευαγγελιά” αναφέρει.
Παρά την αιματηρή αναταραχή που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τα χώματα που μαρτύρησε ο Χριστός οι τουρίστες έρχονται κατά κύμματα τέτοιες ημέρες. Περίπου 100.000 αναμένονται από τις ισραηλινές αρχές, ενώ πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται στο δρόμο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου