2.4.11

2011 – Έτος Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη 1906-1961

Από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι: το έτος 2011 είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη, επειδή συμπληρώνονται 50 έτη από της κοιμήσεως του.
Ο Χρυσόστομος Δασκαλάκης εποίμανε την Μεσσηνία από το 1945 έως το 1961, χρόνια δύσκολα μετά τον πόλεμο και την Κατοχή για τους κατοίκους της Μεσσηνίας . Θεωρείται μεγάλη Εκκλησιαστική προσωπικότητα του εικοστού αιώνα, κοινωνικός εργάτης και δημιουργός πλείστων φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, πολλά εκ των οποίων λειτουργούν μέχρι σήμερα, όπως το Άσυλο Ανιάτων και το Ψυχιατρείο. Αγάπησε το ποίμνιο του και αγαπήθηκε από αυτό. Προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου αυτού ανδρός θα διεξαχθούν εκδηλώσεις στην Κορώνη, που τόσο αγάπησε και άφησε την τελευταία του πνοή, αλλά και στην Καλαμάτα.
Το Σαββάτο 16 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία το 1961, εκοιμήθη o μακαριστός Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου, στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Καλαμάτας και εν συνεχεία Τρισάγιο στον τάφο του, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Κορώνη την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 και ώρα 8 μ.μ., στο
Προσκύνημα «Παναγία Ελεήστρια» στο Κάστρο της Κορώνης.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Νταμάτη με θέμα: « Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος Α΄ ανορθωτής, υποστηρικτής και θεραπευτής του λαού του » και προβολή φωτογραφιών από την ζωή τού Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προσκαλεί όλους τους Μεσσηνίους να παρακολουθήσουν τις ως άνω εκδηλώσεις τιμώντας τον Χρυσόστομο Δασκαλάκη τον «Πατέρα» της Μεσσηνίας στα δύσκολα χρόνια της ανασυγκρότησης του τόπου μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου