22.4.11

Θ .Κατσανέβας: Aπειλεί τον Κώστα Σημίτη με ειδικό δικαστήριο !

Αν και στο παρελθόν υπήρξε ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του, σήμερα ζητεί την παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο! Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Κατσανέβα, ο οποίος έγινε έξαλλος διαβάζοντας σε κυριακάτικη εφημερίδα τις «συμβουλές» του Κώστα Σημίτη για την αντιμετώπιση της οικο­νομικής κρίσης.
«Να παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο» επειδή φέρει «την κύρια ευθύνη για τον θρίαμβο της κακοδιαχείρισης, της υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος, της παρασυναλλαγής, που ευθύνονται για τη σημερινή απαθλίωση, τον ξεπεσμό και διεθνή ευτελισμό της χώρας» υποστηρίζει ο κ. Κατσανέβας, ο οποίος έχει και μια άλλη ιδιότητα: Ήταν γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου (είχε παντρευτεί την κόρη του Σοφία, από την οποία πήρε διαζύγιο πριν από μερικά χρόνια), είχε συγκρουστεί σφοδρά με τη Δήμητρα Λιάνη και την τότε «αυλή» της Εκάλης, στήριξε με πάθος -στην αρχή- τον κ. Σημίτη και εν συνεχεία διαφώνησε εφ’ όλης της ύλης μαζί του.
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σήμερα, ο κ. Κατσανέβας διατήρησε για ένα διάστημα καλές σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου, οι οποίες τώρα έχουν μάλλον ατονήσει. Θυμίζοντας λοιπόν ότι «σε παλαιότερες εποχές, όταν ο στρατηγός έχανε τη μάχη, του κόβανε το κεφάλι», καυτηριάζει το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός «τολμάει να ομιλεί, αντί να κρύβεται». Ζητώντας δε να επιφυλαχθεί ανάλογη τύχη στον Κ. Καραμανλή, προσθέτει ότι εκείνος «τουλάχιστον σιωπά αφήνοντας την ιστορία να τον κρίνει». Και καταλήγει: «Θα πρότεινα στον κ. Σημίτη να κάνει το ίδιο. Αλλιώς θα μιλήσουμε εμείς πιο αναλυτικά για τις τεράστιες ευθύνες του για τη σημερινή μας κατάντια. Και ίσως να μαζέψουμε υπογραφές για την παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο. Γιατί, κ. Σημίτη και. κ. Πάγκαλε, ούτε τα φάγαμε ούτε καταστρέψαμε τη χώρα μαζί».: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου