2.4.11

ΚΑΙΡΟΣ - Βροχές το Σαββατοκύριακο

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. στα ανατολικά ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν παροδικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στα νοτιοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι, ωστόσο αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου