8.4.11

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ - Εμφανίστηκε ο Ιησούς με ακάνθινο στεφάνι στην Κάλυμνο

Η Κυριακή Δ’ Νηστειών θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη της μικρής κοινωνίας της Καλύμνου. Ενα συγκλονιστικό γεγονός, που για πολλές ημέρες θα είναι θέμα συζήτησης, έκανε τους Καλύμνιους να σταυροκοπιούνται.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου στην εικόνα της Παναγίας εμφανίστηκε η μορφή του Ιησού Χριστού με ακάνθινο στεφάνι, όπως έχει αποτυπωθεί και στη φωτογραφία (Alithia FM) που δημοσιεύουμε. Για θαύμα μίλησαν και συνεχίζουν να μιλούν πολλοί Καλύμνιοι εν μέσω Σαρακοστής. Από την ώρα που μαθεύτηκε το «σημάδι από τον Κύριο», όπως είπαν, πλήθος κόσμου συρρέει στην εκκλησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος ενημερώθηκε αμέσως για το γεγονός και επισκέφθηκε τον ιερό ναό.
Ο κ. Παΐσιος ανέφερε ότι αυτά τα σημεία τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει και να επιστρέψουμε κοντά του. Στη συνέχεια τέλεσε Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή ιερέων του νησιού.
Το θαύμα για το οποίο μιλούν πολλοί, συνέβη την Κυριακή 3 Απριλίου 2011,αφήνοντας άφωνους πιστούς και κληρικούς. Από τότε, πλήθος κόσμου συρρέει στην εκκλησία για να δει και να βιώσει από κοντά το θαυματουργό αυτό γεγονός.
Για το συγκλονιστικό γεγονός, ενημερώθηκε και ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου Παϊσιος, ο οποίος επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό και σημείωσε ότι αυτά τα σημάδια τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει και να επιστρέψουμε κοντά του.
Στη συνέχεια, τέλεσε Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν οι ιερείς του νησιού και πλήθος πιστών, που εν μέσω Σαρακοστής βίωσαν το θαύμα.
Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που παραμένουν επιφυλακτικοί και θεωρούν πως θα πρέπει η εικόνα να εξεταστεί από ειδικούς πριν αποφανθούν για θαύμα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ίδια μητροπολιτική επαρχία συμβαίνει και το εξής θαυμαστό: στην Παναγία του Χάρου (η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος) στους Λειψούς κάθε χρόνο τα κρίνα που βρίσκονται γύρω από αυτή ανθίζουν.
Συγκεκριμένα, στην εορτή του Ευαγγελισμού οι πιστοί πηγαίνουν κρίνα από τους αγρούς και τα τοποθετούν στην εικόνα της Παναγίας τα οποία ύστερα από 5 μήνες και ενώ αυτά έχουν ξεραθεί τελείως, την παραμονή της εορτής στα εννιάμερα από την Κοίμηση της Θεοτόκου ανθίζουν όλα. Πολλοί επιστήμονες έχουν πάρει κατά καιρούς δείγματα για να τα εξετάσουν στα εργαστήριά τους, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν κάποια εξήγηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου