7.4.11

Αυτά είναι τα πρώτα Νοσοκομεία που συγχωνεύονται !

Από την Αθήνα ξεκινούν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, με στόχο από τα 158 που λειτουργούν σήμερα να μείνουν τα 40. Παράλληλα, θα έχουν ενιαία διοίκηση, ελεγχόμενη αυστηρά διαχείριση, μηχανοργάνωση παντού, ενώ θα γίνει και ανακατανομή προσωπικού.
Σύμφωνα με το «Έθνος », τα μεγάλα νοσοκομεία συγχωνεύονται και δημιουργούνται 5 ομάδες υγειονομικών μονάδων, ενώ από 2 έως 5 νοσοκομεία ενοποιούνται κάτω από μία διοίκηση. Έτσι, 15 νοσοκομεία θα συγχωνευτούν σε 5.
Στην Αθήνα, το σχέδιο του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει την συγχώνευση μεγάλων νοσοκομείων. Ένα θα γίνουν τα:
- Αλεξάνδρας, Αρεταίειο, Λαϊκό και Ιπποκράτειο
- Άγιος Σάββας, Σπηλιοπούλειο και Ελπίς
- Ευαγγελισμός, νοσοκομείο ΙΚΑ και Πολυκλινική
- KAT (ορθοπεδικό - τραυματιολογικό), Σεισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ
- Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού
Στην επαρχία, οι συγχωνεύσεις θα ακολουθήσουν τον κανόνα ότι κάθε διοικητική περιφέρεια δεν θα διαθέτει πάνω από τρεις διοικήσεις νοσοκομείων. Ιδιαιτερότητες υπάρχουν στα νησιά, ενώ ειδική περίπτωση είναι η Θεσσαλονίκη με 14 νοσοκομεία. Μεγάλες πόλεις που διαθέτουν νομαρχιακά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία (π.χ. Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη) θα έχουν μια διοίκηση για όλες τις δομές Υγείας της περιοχής.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη Θεσσαλονίκη υπό συγχώνευση είναι μικρά και μεγάλα νοσοκομεία μεταξύ των οποίων τα «ΑΧΕΠΑ», το «Γ. Γεννηματάς», «Γεώργιος Παπανικολάου», «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο». Στην Πάτρα θα γίνουν δύο ομάδες τα 6 νοσοκομεία της Αχαΐας και τα μικρότερα όμορων νομών, ενώ στα Ιωάννινα και το Ηράκλειο Κρήτης θα συγχωνευτούν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου