21.4.11

Λαχανικά που καταπολεμούν το λίπος στην κοιλιά !

Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε μια συγκεκριμένη κατηγορία λαχανικών που περιέχουν πολύ συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που πραγματικά βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους στο στομάχι. Απλά να αναφέρουμε ότι το λίπος στην κοιλιακή χώρα είναι ο προπομπός καρδιακών και αγγειακών παθήσεων (ιδιαίτερα στους άντρες).
Επιτρέψτε μου να εξηγήσω ποια είναι αυτά τα μοναδικά λαχανικά και γιατί μπορούν να βοηθήσουν να κάψετε λίπος στο στομάχι …
Χημικές ουσίες που αναγκάζουν το σώμα σας να συγκρατεί το κοιλιακό λίπος
Κάτι που μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ είναι το ότι ορισμένες χημικές ουσίες στα τρόφιμα και το περιβάλλον μας, όπως τα φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, ορισμένα πετροχημικά από τη ρύπανση του αέρα και των υδάτων, οικιακά καθαριστικά, καλλυντικά, κ.λπ. μπορεί να αντιδράσουν με το σώμα σας και να το αναγκάσουν να αποθηκεύει κοιλιακό λίπος πέραν του κανονικού.
Αυτές οι χημικές ουσίες είναι γνωστές ως xenoestrogens.
Τα Xenoestrogens είναι χημικές ουσίες που είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτές (και είναι δύσκολο να αποφευχθούν στο σύγχρονο κόσμο), που έχουν οιστρογονική επίδραση στο σώμα σας. Η υπερβολική έκθεση σε αυτές μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της ορμονικής ισορροπίας τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Έτσι, αυτά τα χημικά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο σώμα μας.
Αυτές οι οιστρογόνες χημικές ουσίες που είμαστε εκτεθειμένοι σε καθημερινή βάση μπορούν να προκαλέσουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά, μαζί με πολλά άλλα προβλήματα (περιλαμβανομένων των κινδύνων του καρκίνου σε μακροπρόθεσμη βάση).
Εδώ ακριβώς είναι που η ειδική αυτή κατηγορία των λαχανικών έρχεται να βοηθήσει.
Ποια είναι λοιπόν τα λαχανικά αυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του λίπους στο στομάχι?
Τα λαχανικά αυτά είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο κλπ. Αυτά περιέχουν πολύ συγκεκριμένα και μοναδικά θρεπτικά συστατικά, όπως η indole-3-carbinol (I3C) που βοηθούν στην καταπολέμηση αυτών των ανθυγιεινών οιστρογόνων χημικών ενώσεων που περιγράψαμε πιο πάνω.
Και με την εξουδετέρωση αυτών των βλαβερών χημικών ουσιών θα κάνετε ένα ακόμα βήμα στην μείωση του λίπους στο στομάχι σας.
Έτσι, θα σας υπενθυμίσω το τι σας έλεγε πάντα η μαμά σας….να τρώτε περισσότερο μπρόκολο!.diaita-gr.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου