2.4.11

Σχέδιο του δήμου Τρίπολης για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση της κρίσης !

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ διαμόρφωσης και άσκησης πολιτικών για την τοπική οικονομία και την κοινωνική ανάπτυξη αναλαμβάνει ο Δήμος Τρίπολης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Στόχος, η προώθηση ενός τοπικού σχεδίου ικανού να διεκδικήσει καλύτερους όρους και συνθήκες για την τοπική ανάπτυξη.
Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση ενοικίων για τα ακίνητα που εκμισθώνει ο δήμος, ρύθμιση χρεών για επιχειρήσεις και πολίτες με οφειλές προς τον δήμο και τις επιχειρήσεις του, αναδιανομή ανταποδοτικών τελών για τη δίκαιη μεταχείριση των νοικοκυριών, αναπτυξιακά κίνητρα για την προσέλκυση επιχειρήσεων στη βιομηχανική περιοχή και σύσταση επιχείρησης για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που δρομολογεί η δημοτική αρχή επικεντρώνονται ειδικότερα στη:
• Λογική μείωση των εισπραττόμενων ενοικίων από τους επαγγελματίες που έχουν μισθώσει ακίνητα του δήμου.
• Aναδιανομή με την καθιέρωση προοδευτικής κλίμακας των ανταποδοτικών τελών ανάλογα με την καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια ή με την τιμή ζώνης των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για τη δίκαιη μεταχείριση των νοικοκυριών.
• Pύθμιση των χρεών προς τον δήμο και τις επιχειρήσεις του. Hδη με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου θα γίνονται ρυθμίσεις οφειλών με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων.
– Eνίσχυση του νέου ΝΠΔΔ που θα προέλθει από τη συγχώνευση και της Δημοτικής Πρόνοιας και από τη βεβαίωση προστίμων που επιβάλλει ο δήμος από διάφορες αιτίες, ώστε να ενισχύονται οι πολίτες που πραγματικά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας.
• Eπιβολή δυνητικού ανταποδοτικού τέλους σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.
• Δέσμευση των πόρων που εισπράττονται από τα τέλη παρεπιδημούντων και εκδιδόμενων λογαριασμών προκειμένου να διατίθενται αποκλειστικά για την τουριστική προβολή του δήμου.
• Σύσταση στον εμποροβιομηχανικό σύλλογο να καθιερώσει εμπορικές προσφορές και να εφαρμόζει ειδικά προγράμματα καταναλωτικής πίστης που να προσελκύουν τους φοιτητές, για να τονώνεται αφενός η τοπική αγορά με ενέσεις ρευστότητας και αφετέρου να διασφαλίζεται η απασχόληση.
• Διεκδίκηση από κοινού με τα επιμελητήρια αναβάθμισης της ΒΙΠΕ από άποψη πρόσθετων αναπτυξιακών κινήτρων για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων.
• Xρηματοδότηση με επαρκείς πόρους του συσταθέντος ΝΠΔΔ και της συσταθείσας κοινωφελούς επιχείρησης για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.ά.
Oλες οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν από πιστώσεις προερχόμενες από τα έσοδα του πολιτιστικού τέλους, από ιδίους πόρους και από τη μείωση κονδυλίων άλλων πιστώσεων στο πλαίσιο της περιστολής των ελαστικών δαπανών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου