22.4.11

Τι γίνεται με τις υδατοδεξαμενές πυρόσβεσης στον τέως Δήμο Παπαφλέσσα ;

Από το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/
Εκτός από τα …γέλια υπάρχουν και ευθύνες !
Η δημοτική αρχή του Περ. Ψώνη μας ….χαιρέτησε αλλά τα έργα της θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμα. Μέσα στα τόσα κατορθωμάτα της ακόμα ένα είναι η τοποθέτηση των υδατοδεξαμενών δασοπυρόσβεσης …. (αλήθεια με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι χώροι τοποθέτησης ; ) .
Ας περάσουμε όμως στην ουσία η οποία όμως δεν ξέρουμε αν είναι για γέλια ή για κλάματα . Η πρώτη υδατοδεξαμενή τοποθετήθηκε σε ατομική ιδιοκτησία στον επαρχιακό δρόμο Βλαχόπουλο –Τουλούπα Χάνι χωρίς όμως να έχει εξασφαλισθεί η δημοτική ιδιοκτησία ( διότι ο κος Ψώνης είχε χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και όσες φορές έφερε το θέμα της αγοράς ….καταψηφίστηκε ) .
Ο ιδιοκτήτης του χώρου ΜΑΤΑΙΑ περιμένει την εξόφληση από πλευράς δημοσίου της αγοράς του οικοπέδου του και ΔΙΚΑΙΩΣ διαμαρτύρεται και απειλεί ακόμα και με κατεδάφιση των εγκαταστάσεων από την ιδιοκτησία του.
Περνάμε τώρα στην δεύτερη περίπτωση εδώ είναι η αποθέωση της τσαπατσουλιάς και της προχειρότητας αλλά και της ασχετοσύνης που χαρακτήριζε την δημοτική αρχή Ψώνη. Έστησαν την υδατοδεξαμενή σε πλάτωμα δίπλα στον δημοτικό δρόμο Παπαφλέσσα – Μαργέλι πάνω από το σημείο που διέρχεται ο αγωγός ύδρευσης του Συνδέσμου ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ . ….και εδώ αρχίζουν τα γέλια . Η υδατοδεξαμενή δεν μπορεί να πληρωθεί από τον αγωγό διοτι η υψομετρική διαφορά του σημείου εγκατάστασης με την πηγή είναι οριακή και το νερό δεν έχει την πίεση να ανέβει στο ύψος της δεξαμενής με αποτέλεσμα αυτή να παραμένει …..κενή ύδατος !!
Ερχόμαστε τώρα στα σημερινά η Π.Υ που σχεδιάζει την αντιπυρική προστασία του καλοκαιριού έχει στα χαρτιά δύο υδατοδεξαμενές στην διάθεση της αλλά στην πράξη …καμμία …και ερωτώ εγώ ο αφελής .
Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την κατασκευή δύο άχρηστων υδατοδεξαμενών που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις ….δεν υπάρχει καμιά ευθύνη .
Μήπως ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης πρέπει να μας δώσει κάποια απάντηση αν υπάρχουν ευθύνες για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε «άχρηστα έργα » και εν τέλει αν θα αξιοποιηθούν και πώς οι υπάρχουσες υδατοδεξαμενές από την Π.Υ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου