23.4.11

Θ.Πάγκαλος: "Τα ανώνυμα blogs είναι δημοσιογραφία εκβιαστών"

Αν σας έχουν εκβιάσει γιατί δεν τους καταγγέλλετε κε Αντιπρόεδρε !! Είναι άδικο να ρίχνετε λάσπη με το τσουβάλι ή μήπως ανοίγετε τον δρόμο για την φίμωση της ελεύθερης πληροφόρησης με νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης σας ;
Την άποψή του για τα blogs και τη δημοσιογραφία εκφράζει, μέσω του άρθρου του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Στο άρθρο του που τιτλοφορείται: Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των Blogs, κατακεραυνώνει τους bloggers, ενώ τονίζει ότι «η νέα γενιά δημοσιογράφων θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο».
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα ανώνυμα blogs, είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Όσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνομωσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails».
Επίσης θεωρεί ότι όσες εφημερίδες κινούνται στη λογική των ανώνυμων blogs διαπράττουν στρατηγικό λάθος, όπως κάνουν και όσοι δημοσιογράφοι γράφουν άρθρα κάνοντας συρραφή πληροφοριών από τα blogs. «Ο Τύπος δεν απειλείται από τα blogs, αν επιμείνει στις αναλύσεις και τη διασταύρωση των γεγονότων παρέχοντας έτσι αξιόπιστη και έγκυρη πληροφορία».
«Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από δημοσιογραφία».
«Σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχτεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Και αυτό γίνεται στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι ο πολίτης. Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία εκβιαστών». Zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου