20.5.11

Η μη εισαγωγή υποψηφίων το έτος 2011/12 δεν σημαίνει κλείσιμο Τμημάτων

«Η μη εισαγωγή υποψηφίων το έτος 2011/12 δεν σημαίνει κλείσιμο Τμημάτων» δήλωσε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της Βουλής, της Αυτοδιοίκησης και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. .
Κοινός στόχος , τόνισε η κ. Διαμντοπούλου , είναι
κάθε εκπαιδευτική μονάδα να αναδιαρθρωθεί ή να αντικατασταθεί με άλλη, με στόχο την πραγματική συμμετοχή σπουδαστών, εκπαιδευτικό έργο με αποτέλεσμα και ουσιαστική επίδραση στην τοπική ανάπτυξη.
Η κ. υπουργός υπογράμμισε την προτεραιότητα της ανάδειξης ενός πολυνησιωτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος με κατ’ εξαίρεση θεσμικό πλαίσιο (λόγω της πολυνησιωτικότητας) και τη δυνατότητα παροχής πολλών μορφών εκπαίδευσης σε Έλληνες και ξένους φοιτητές σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες της Τεχνολογικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Γι αυτό το λόγο το Υπουργείο , πρόσθεσε, προχώρησε από το Νοέμβριο του 2010 σε προκήρυξη ειδικού προγράμματος για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του οποίου η ανακοίνωση αναμένεται στις 31 Μαΐου. Το πρόγραμμα θα αναλύσει με λεπτομέρεια σε τοπικό επίπεδο ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, προς τον οποίο εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η επιθυμία να μην εμμείνει στην παραίτησή του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι:
Σπ. Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σ. Μαργέλης, Βουλευτής Λευκάδας, Σ.Μοσχόπουλος, Βουλευτής Κεφαλλονιάς, Σ. Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης , Κ. Αραβανής, Δήμαρχος Λευκάδας , Α. Παρίσης, Δήμαρχος Κεφαλονιάς και ο Ν. Μαραβέγιας, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. esos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου