6.5.11

8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ: Σε γιο στελέχους του ΣΥΝ για ληστεία !

Ποινή κάθειρξης 8 ετών, όπως και πρωτοδίκως, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στον αναρχικό Γιώργο Βογιατζή-Βούτση, που κρίθηκε ένοχος για την ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη στις 3 Οκτωβρίου 2007.Ο νεαρός καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοκατοχής κατά μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της διακεκριμένης κατοχής εκρηκτικών.
Το δικαστήριο με ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, έκρινε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει κατά ανθρώπων το όπλο και την χειροβομβίδα που είχε στην κατοχή του.
Απολογούμενος ο Γιώργος Βογιατζής- Βούτσης υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, χωρίς όπως τόνισε, αυτό να σημαίνει πως προτίθεται να την επαναλάβει και επεσήμανε ότι η ιδεολογία του δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει βία κατά ανθρώπων.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας του κατηγορουμένου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτήν την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο, κατανοώ πως αντιδρά η νεολαία».
Οι υπάλληλοι της τράπεζας που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν ως ευγενικό τον δράστη και είπαν ότι κρατούσε την χειροβομβίδα και το πιστόλι μόνο για εκφοβισμό. Μάλιστα όπως κατέθεσαν, αφού του έδωσαν τα χρήματα, ο νεαρός τους ευχαρίστησε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου